Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 22

„urBONUSas“: M.Kalniečio nuotykiai ir kaip lietuviai ėjo nugalėti amerikiečių su K.Durantu

Pro kamputį į Lietuvos rinktinę būdamas 19-os žvilgtelėjęs Mantas Kalnietis dar nežinojo, kad jo laukia beprotiškas nuotykis. Nacionalinės komandos kapitonas 15min krepšinio podkaste „urBONUSas“ perbėgo visus tuos 13 metų mylimiausioje savo komandoje. M.Kalniečio karjerą rinktinėje lydėjo ir džiaugsmingi, ir skaudūs prisiminimai, kurie visiems laikams liks jo atmintyje.
Mantas Kalnietis 2010-ųjų pasaulio čempionatą prisimena kaip ypatingą
Mantas Kalnietis 2010-ųjų pasaulio čempionatą prisimena kaip ypatingą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

9 čempionatai su Lietuvos vyrų rinktine ir geriausias krepšinis karjeroje vilkint ne jokius kitus, o būtent nacionalinės komandos marškinėlius. 32 metų 196 cm ūgio įžaidėjas tapo pavyzdinės Lietuvos krepšininkų kartos veidu, kuriam vasara be rinktinės buvo neįsivaizduojama.

Nuo 2006-ųjų M.Kalnietis niekada neatsisakė kvietimo į rinktinę. Nacionalinėje komandoje tris vasaras nerungtyniavo tik todėl, kad arba tiesiog nebuvo kviečiamas, arba dėl traumos negalėjo padėti savo bendražygiams.

Per tą 13 metų laikotarpį su M.Kalniečiu Lietuvos rinktinė iškovojo 2010-ųjų pasaulio čempionato bronzą ir 2013 bei 2015 m. Europos pirmenybių sidabrą. Su rinktinės laimėjimais sutapo ir fantastiškas M.Kalniečio krepšinis, padovanojęs visai Lietuvai daug džiaugsmingų akimirkų ir amžiams įkalęs atmintyje nepamirštamus prisiminimus.

„Atrodė, kad tik pasižiūrėsiu pro kamputį ir viskas, važiuosiu“, – savo pirmąją Lietuvos vyrų rinktinės patirtį prisiminė M.Kalnietis.

Tada 19-metis atakų organizatorius dar neįsivaizdavo, kad pro kamputį jis pamatys komandą, kuri jam taps dar viena šeima.

Apie tuos nepamirštamus nuotykius Lietuvos rinktinėje – M.Kalniečio pasakojimas 15min krepšinio podkaste „urBONUSas“.

„urBONUSas“ su M.Kalniečiu apie: meškutes, barsukus ir šikšnosparnius (1:00); M.Kalnietį jaunimo rinktinėje (4:30); netikėtą pirmąjį kvietimą į rinktinę (7:30); galbūt lemtingą sprendimą tarp „Sakalų“ ir „Žalgirio“ (11:10); D.Songailos arbatpinigius ir kaktomušą su D.Wade'u lifte (14:54); už nugaros paliktą M.Kalnietį prie G.Gusto, M.Prekevičiaus ir A.Mažučio (18:30); nepaaiškinamą 2010-ųjų pasaulio čempionato fenomeną (21:40); kaip lietuviai ėjo nugalėti amerikiečių su Kevinu Durantu (26:40); Makedonijos košmarą (28:20); natūralizuotą žaidėją rinktinėje (31:00); Šaro reiklumą, kurio tada dar nesuprato (32:00); L.Kunigėlio „užsikruškit“ priešistorę (35:00); plonytę liniją tarp fiasko ir medalio (36:30); vakarą po skaudžiausios karjeros traumos (40:55); ašaras po 2015-ųjų Europos čempionato finalo (45:30); geriausią M.Kalniečio krepšinį rinktinėje (48:00); J.Kazlausko erą (52:30); spaudimą D.Adomaičiui (54:30); rinktinę Kinijoje (57:47); Lietuvos pasididžiavimą (59:50).

Podkasto „urBONUSas“ taip pat ieškokite portale 15min ir 24sek, 15min audioprogramėlėje 15min Klausyk, kitose platformose „Podbean“, „SoundCloud“, „Spotify“.

15min pristatė pirmąją mobiliąją programėlę Lietuvoje, skirtą tik lietuviškam informaciniam ir pramoginiam audioturiniui. Programėlę 15min Klausyk jau galima nemokamai parsisiųsti iš „Google Play“ ir „App Store“ parduotuvių.

Norintys pasiklausyti įdomiausių 15min straipsnių, dienos naujienų ar podkastų, vadinamųjų tinklalaidžių, savo kompiuteriuose tai gali padaryti įvedę adresą www.15min.lt/klausyk.

Klausykite „urBONUSo“ kiekvieną savaitę. Šiame krepšinio podkaste girdėsite išsamius žurnalisto Donato Urbono pokalbius su savo sričių profesionalais, artimiau susipažinsite su spalvingomis krepšinio asmenybėmis ir jų darbo užkulisiais, klausysite diskusijų apie aktualiausius įvykius krepšinio pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius