Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 11 28

„urBONUSas“: rinktinės naujokas – apie žiaurų pokštą ir „Žalgirio“ linkėjimą

Lietuvos krepšinio rinktinė šiame FIBA pasaulio čempionato atrankos lange turi du debiutantus – Gytį Masiulį ir Martiną Gebeną. Bet kai pirmąjį daugybę metų iš arti matėme Kauno „Žalgiryje“, o dabar – Klaipėdos „Neptūne“, tai antrasis naujokas daugybę metų buvo nutolęs nuo Lietuvos krepšinio radarų. Krepšinio podkaste „urBONUSas“ 24 metų 208 cm ūgio centras prisistato platesnei krepšinio auditorijai.
Martinas Gebenas
Martinas Gebenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iki šio sezono beveik septynerius metus Amerikoje praleidęs krepšininkas sau netgi buvo uždavęs klausimą: bus profesionalus žaidėjas ar verslo konsultantas.

Prestižiniame Notr Damo universitete ketvirtajame sezone sužibėjęs M.Gebenas greitai suprato, kad nuo mylimo žaidimo nesitrauks. 2018-ųjų vasarą vidurio puolėjas sulaukė Kauno „Žalgirio“ pasiūlymo.

Klausęs Šarūno Jasikevičiaus nurodymų „Žalgirio“ pasirengimo sezonui stovykloje, prieš oficialų LKL startą jis buvo išsiųstas stažuotis į Utenos „Juventus“.

Bet Rytų Lietuvos kampelyje nutūpęs galingo stoto vidurio puolėjas nesiblaško ir stiebiasi savo tikslo link – nori sugrįžti į „Žalgirį“. Darbo vaisiai pasimatė greičiau, nei kas nors galėjo pagalvoti.

Vidutiniškai 7,6 taško ir 6,1 atkovoto kamuolio per 17,5 minutės LKL pirmenybėse renkantis M.Gebenas patraukė Lietuvos rinktinės trenerio Dainiaus Adomaičio dėmesį. Dabar centras ruošiasi debiutuoti su nacionalinės komandos marškinėliais.

VIDEO: „urBONUSas“: rinktinės naujokas – apie „Žalgirio“ linkėjimą ir vingiuotą kelią namo

„Utenos komandos direktorius man pranešė apie kvietimą į rinktinę. Iš pradžių net nesupratau – galvojau, kad jis žiauriai juokauja. Bet po to treneris Adomaitis pats paskambino ir pakvietė. Buvo labai malonu išgirsti tą skambutį“, – podkaste „urBONUSas“ atviravo M.Gebenas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mįslingasis „Žalgirio“ pirkinys: apie rimtas ambicijas ir cepelinus „Ryto“ naujokui

Lietuvos rinktinės debiutantas Martinas Gebenas krepšinio podkaste „urBONUSas“ apie: kaip atrodo kvietimas į rinktinę (1:20); naujoko misija nacionalinėje komandoje (5:30); ką davė Amerika, ko nebūtų galėjusi suteikti Lietuva (9:10); kelintą vietą LKL čempionate užimtų geriausios NCAA komandos (11:30); kodėl vakarais universiteto bendrabučio kambaryje negalėjo būti merginų (16:30); kodėl M.Farrellas nepritapo „Ryte“ (21:30); kodėl komandos draugai traukia per dantį Utenoje (26:30); „Žalgirio“ žaidėjo statusas Utenoje (27:50); „Žalgirio“ palinkėjimas ir nepasidaryta gėda (33:30).

Podkasto „urBONUSas“ ieškokite portale 15min ir 24sek, platformose „Podbean“, „SoundCloud“, „Spotify“.

Klausykite „urBONUSo“ kiekvieną savaitę. Šiame krepšinio podkaste girdėsite išsamius žurnalisto Donato Urbono pokalbius su savo sričių profesionalais, artimiau susipažinsite su spalvingomis krepšinio asmenybėmis ir jų darbo užkulisiais, klausysite diskusijas apie aktualiausius įvykius krepšinio pasaulyje.

Podkastai Lietuvoje yra dar neišplėtotas medijų žanras, tačiau pasaulyje jie yra labai populiarūs – vien JAV jų mažiausiai kartą per mėnesį klausosi 67 milijonai žmonių.

15min šiemet žada ir daugiau audionaujienų. Šiuo metu kuriama nauja audioplatforma, kurią finansuoja „Google“ valdomas „Digital News Initiative“ fondas. Mobiliojoje programėlėje ir portale 15min vartotojai galės klausytis profesionaliai įgarsintų straipsnių, podkastų, diskusijų ir kitokio turinio. Mobilioji programėlė startuos 2018 m. gruodį.

Portale 15min jau galite klausyti ir podkasto apie futbolą – „Skrieja kamuolys“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius