TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 31

V.Šeškus užuodžia bronzą, N.Čanakas dūrė į karjeroje neregėtą rodiklį

LKL bronzinė serija trečiadienio vakarą startavo Jonavos „CBet“ pergale svečiuose prieš Panevėžio „Lietkabelio“ ekipą. Pirmą kartą šį sezoną aukštaičius įveikę Virginijaus Šeškaus auklėtiniai iš karto perėmė namų aikštės pranašumą. Nieko keisto, jog abiejų komandų trenerių nuotaikos po dvikovos kardinaliai skyrėsi.
Virginijus Šeškus
Virginijus Šeškus / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Nuo praėjusių rungtynių su Vilniaus „Rytu“ ir 3 iš 28 dabar pataikėme tritaškius 15/27. Prieš rungtynes sakiau, kad daug kas priklausys nuo pataikymo, nes žinome, kaip jie ginasi, kur eina į pagalbas. Reikėjo pataikyti, tai padarėme“, – pagrindinę pergalės priežastį įvardijo Virginijus Šeškus.

VIDEO: Trenerių komentarai

Jonavos ekipą treniruojantis charizmatiškasis strategas neslėpė, kad taip puikiai pradėjus seriją, pradeda kirbėti mintys apie bronzą.

Bronzinėje serijoje kovojama iki trijų pergalių. Pastarąjį kartą trečią vietą V.Šeškus laimėjo 2012-aisiais su Prienų „Rūdupiu“.

„Aš visai nieko prieš tai pakartoti. Manau, žaidėjai irgi. Kuo aukščiau kyli – tuo didesnė jų kaina“, – šypsojosi strategas.

Visgi jis pripažino, kad išsaugoti šios komandos branduolį vasarą bus labai sudėtinga.

„Viskas priklauso nuo finansų. Kokie bebūtų žaidėjai, jei nori juos išsaugoti, turi jiems siūlyti kažką daugiau. Komanda – ketverte, pažiūrėkite, ir iš žemesnių komandų žmonės išeina, pasidarę statistiką. Mes gerai žaidžiame kaip komanda, gerai juda kamuolys, mums padeda pasiimtas Glynnas Watsonas. Bet aišku, jis kol kas dar ne Eurolygos lygio“, – vertino V.Šeškus.

Tuo tarpu Panevėžio ekipą treniruojantis Nenadas Čanakas pirštu bedė į protokolą ir klaidų skaičių.

Jo komanda iš viso suklydo 18 kartų, bet net 15 jų padarė iki pertraukos.

„Sveikinimai Jonavai, jie visiškai nusipelnė pergalės, žaidė geriau, sėkmingiau laikėsi žaidimo plano. Turime problemų, bet penktadienį turėsime šansą parodyti, kokia komanda esame iš tiesų. Neįtikėtina, kad per pirmus du kėlinius padarėme 15 klaidų. Nebuvau to matęs nei kaip žaidėjas, nei kaip treneris savo karjeroje. Sunku tai paaiškinti, galbūt klaidos susijusios su koncentracija. Šiandien visi žaidė prastai, nesusikaupę. Kaip komanda atrodome blogai nuo paskutinių rungtynių su „Žalgiriu“ antrojo kėlinio vidurio“, – mačą ir savo auklėtinių formą apibendrino N.Čanakas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius