Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 25

Vilniaus „Lietuvos rytas“ pergalingai pradėjo Vlado Garasto taurės turnyrą

Penktadienį Klaipėdoje prasidėjo Vlado Garasto taurės turnyras. Vilniaus „Lietuvos rytas“ pirmose rungtynėse 101:88 (21:13, 22:24, 36:23, 22:28) nugalėjo Kazachstano „Astana“ ekipą.
Antanas Kavaliauskas
Antanas Kavaliauskas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Vilniaus ekipoje rezultatyviausias buvo 18 taškų surinkęs ir keturis tritaškius pataikęs Rokas Giedraitis, Kšištofas Lavrinovičius pelnė 15 taškų, Artūras Gudaitis – 13, Antanas Kavaliauskas ir Mindaugas Lukauskis – po 12 taškų.

Astanos ekipos lyderis Nikas Caneris-Medley pelnė net 35 taškus, tačiau pergalės tai neatnešė. Arvydas Eitutavičius pridėjo 18 taškų.

„Lietuvos rytas“: R.Giedraitis 18 (4/7 tritaškių), K.Lavrinovičius 15, A.Gudaitis 13, M.Lukauskis ir A.Kavaliauskas po 12, J.Jucikas 9, N.Laprovittola 8 (7 rez. perd.), D.Gailius 7, M.Runkauskas 3, A.Juškevičius ir G.Orelikas po 2, Ž.Janavičius 0 (4 rez. perd.).

„Astana“: N.Caneris-Medley 35, A.Eitutavičius 18, P.Calathesas 10.

Rungtynės prasidėjo lygiu tempu, tačiau įpusėjus kėliniui vilniečiai laimėjo atkarpą 12:1 ir pirmavo 21:13. Antrajame kėlinyje R.Giedraičio, M.Runkausko ir N.Laprovittola pataikė tritaškius bei padidino atotrūkį iki 15 taškų.

Trečiajame kėlinyje kelis tritaškius iš eilės pataikė ir R.Butauto auklėtiniai, bet vilniečiai pabėgti svečiams iš Kazachstano neleido ir pirmavo 79:60.

Ketvirtajame kėlinyje „Astana“ krepšininkai įsimėtė ir sumažino skirtumą iki 7 taškų. Kėlinį užbaigė galingas Deivido Gailiaus dėjimas.

Ramūno Butauto vadovaujama „Astana“ ekipa į Klaipėdą atvyko tik su devyniais krepšininkais. Dalis jų dalyvauja FIBA Azijos čempionate kartu su nacionalinėmis rinktinėmis.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) garbės prezidento, šalies krepšinio legendos Vlado Garasto globojamas turnyras, kuriame dalyvauja Maskvos srities „Chimki“, Kazachstano „Astana“, Vilniaus „Lietuvos rytas“ bei Klaipėdos „Neptūnas“ vyksta „Švyturio“ arenoje.

Ramūno Butauto treniruojami Kazachstano čempionai – „Astanos“ krepšininkai ateinantį sezoną rungtyniaus FIBA Europos taurės ir VTB Vieningosios lygos turnyro varžybose, neptūniečiai ir vilniečiai – Europos taurės turnyre ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate.

Turnyro tvarkaraštis
Rugsėjo 25 d. (penktadienis)

19.30 val. „Neptūnas“ – „Chimki“;

Rugsėjo 26 d. (šeštadienis)
15 val. „Astana“ – „Chimki“;
17.30 val. „Neptūnas“ – „Lietuvos rytas“;

Rugsėjo 27 d. (sekmadienis)
15 val. „Lietuvos rytas“ – „Chimki“;
17.30 val. „Neptūnas“ – „Astana“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius