Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2018 06 28

Vilniaus „Rytas“ taikosi į „Neptūno“ aukštaūgį, bet šis turi ir kitų pasiūlymų

Edgaras Želionis po sėkmingo sezono Klaipėdoje prieš save turi pluoštą pasiūlymų, tarp jų ir iš Vilniaus „Ryto“, ieškančio priekinės linijos žaidėjo.
Edgaras Želionis
Edgaras Želionis / Alfredo Pliadžio nuotr.

Linas Kleiza jau pradėjo Vilniaus komandos komplektacijos darbus 2018–2019 metų sezonui.

„Buvome susitikę su Linu Kleiza porą kartų. Susidomėjimas jaučiasi“, – apie pasimatymą su Vilniaus klubo sporto direktoriumi sakė E.Želionio agentas Raivis Ušackis.

Vilniaus klubas dar praėjusią vasarą domėjosi 207 cm ūgio krepšininku, galinčiu užimti ne tik sunkiojo puolėjo, bet ir centro poziciją aikštėje.

Tačiau tuomet, po sezono Ventspilyje, E.Želionis jau buvo pasiekęs žodinį susitarimą su „Neptūnu“ dėl vienų metų sutarties ir savo žodžio laikėsi.

Klaipėdoje 29 metų krepšininkas atsiskleidė nauja jėga: jis rinko po 12,4 taško, dvitaškius mesdamas 67 proc. taiklumu, bei atkovojo po 5,4 kamuolio LKL varžybose, kuriose buvo dešimtas pagal rezultatyvumą ir naudingumą.

Paskutiniame lygos mače E.Želionio pasiektas rezultatyvumo rekordas (27 taškai) padėjo „Neptūnui“ padėti paskutinį tašką serijoje dėl bronzos su Panevėžio „Lietkabeliu“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Želionis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Želionis

Buvome susitikę su Linu Kleiza porą kartų. Susidomėjimas jaučiasi.

FIBA Čempionų lygoje E.Želionis pelnė po 11,4 taško ir atkovojo po 5,1 kamuolio, o žiemą sulaukė kvietimo ir debiutavo Lietuvos rinktinėje per pasaulio čempionato atrankos varžybas.

Praėjusio sezono viduryje „Rytas“ paviliojo iš „Neptūno“ Mindaugą Girdžiūną ir Arną Butkevičių, o šiuo metu ieško pastiprinimo priekinei linijai.

Traviso Petersono ir Louko Mavrokefalidžio sutartys baigėsi ir šiuo metu „Rytas“ priekinėje linijoje turi du jaunus vyrus Martyną Echodą ir Egidijų Mockevičių bei vieną labai jauną – 16-metį Mareką Blaževičių.

Galbūt E.Želionis prisidės prie naujojo trenerio Dainiaus Adomaičio vadovaujamos ekipos, bet atsakyti sostinės klubui neskuba.

Krepšininko agento teigimu, žaidėjas šiuo metu svarsto, nes turi ir daugiau pasiūlymų: iš Turkijos, Prancūzijos, VTB Jungtinės lygos komandų. Aukštaūgiu taip pat domisi Tenerifės „Iberostar“ klubas (Ispanija).

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Želionis su drauge
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Želionis su drauge

Lėtai prasidėjusi E.Želionio karjera, vingiavusi per Ukrainos, Lietuvos, Kazachstano ir Latvijos klubus, regis, kyla aukštyn.

„Gerai, kad mums pavyko ištraukti jį iš Kazachstano, – sakė krepšininko agentas iš Latvijos. – Dabar jis yra pačiame pike.“

29 metų krepšininkui ši vasara veikiausiai taps geriausia galimybė pasirašyti pelningiausią sutartį, nors, aukštaūgio agento teigimu, kartais žaidėjų pasirinkimą nusveria ne tik pinigai.

Pavyzdžiui, kitas R.Ušackio klientas – Panevėžio „Lietkabelyje“ žaidęs Žanis Peineris – rinkosi tarp Krasnodaro „Lokomotiv“ ir Stambulo „Daruššafakos“, o galiausiai svarstyklės palinko dėl Turkijos klubo parodyto atkaklaus dėmesio.

„Žaidėjas turi apsispręsti pats, kas jam geriausia“, – sakė E.Želionio agentas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Želionis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Edgaras Želionis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius