Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 24

Vis ryškiau šviečianti Europos krepšinio žvaigždė: „Žalgiris“? Turėsiu tai mintyje“

Prieš pasaulio čempionato atrankos rungtynes Bosnijos ir Hercegovinos rinktinės lyderis Džananas Musa labai pagarbiai atsiliepė apie Kauno „Žalgirį“ ir Lietuvos krepšinį.
Džananas Musa
Džananas Musa / „Scanpix“ nuotr.

Džananas Musa jau yra atėmęs auksą iš lietuvių Kaune.

2015 metais Europos jaunimo (iki 16 metų) čempionato finale jaunasis bosnis įkrėtė 33 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus rungtynėse su Lietuva, o tada su bosniais šventė turnyro čempionų ir MVP titulus.

Pasaulio jaunimo (iki 17 metų) pirmenybėse Dž.Musa yra įmetęs ir 50 taškų į Taivano komandos krepšį.

VIDEO: 50 Points! Dzanan Musa's historic performance v Chinese Taipei

Daug smarkių posūkių būta paskui – Dž.Musa buvo išvykęs į NBA, bet neįsitvirtino nei „Brooklyn Nets“, nei grįžęs į Europą Stambulo „Anadolu Efes“. Praėjusią vasarą tarsi paspaudęs karjeros persikrovimo mygtuką, jis nusileido į kuklesnį „Breogan“ klubą Ispanijoje.

Rinkdamas po 19,8 taško Dž.Musa, anot ispanų spaudos, jau sulaukė talentų nuolat ieškančių Madrido „Real“ ir „Barcelona“ dėmesio.

Ketvirtadienio vakarą 22 metų 206 cm ūgio bosnis vėl bandys pridaryti nemalonumų lietuviams, šįkart jau vyrų rungtynėse Tuzloje, kur Bosnija ir Hercegovina bei Lietuva 21 val. pradės pasaulio čempionato atrankos rungtynes.

Po 19 taškų atrankoje renkantis Dž.Musa prieš mačą „Mejdan“ arenoje stabtelėjo pasikalbėti.

– Jūsų karjera vingiuoja kaip amerikietiški kalneliai. Šiuo metu žaidžiate labai gerai Ispanijos lygoje. Gal kitas žingsnis galėtų būti Eurolygos komanda, pavyzdžiui, Kauno „Žalgiris“?

– Cha, cha, cha. Turėsiu tai mintyje, nesu nieko prieš. Gerbiu „Žalgirį“, jie turi vienus geriausių sirgalių Europoje. Bet aš turiu ir daugiau pasiūlymų iš Eurolygos. Palauksiu vasaros ir nuspręsiu, kur tęsti karjerą, bet turiu daug pasiūlymų iš Ispanijos ir Eurolygos komandų, bet palaukime vasaros.

„Scanpix“ nuotr./Džananas Musa
„Scanpix“ nuotr./Džananas Musa

– Pasisveikinote su Lietuvos rinktinės asistentu Kęstučiu Kemzūra tarp treniruočių – esate pažįstami?

– Esu su juo prasilenkęs 4–5 kartus, tik nelabai gerai atsimenu kur. Esu pasikalbėjęs kelis kartus, gerbiu jį, kaip labai gerbiu ir kitus lietuvius.

– Ar esate pažįstamas su kitais Lietuvos krepšininkais ar treneriais?

– Žaidžiau prieš daug jų, o dabar Ispanijos klube rungtyniauju su vienu lietuviu – Mindaugu Kačinu.

Ne kartą esu žaidęs prieš tą didelį vaikiną – taip, Lauryną Birutį, kuris mus pražudė Ispanijos lygos rungtynėse, pelnęs gal 30 taškų. Esu žaidęs ir prieš Masiulį iš Bilbao – Lietuva turi daug puikių krepšininkų.

– Kokie jūsų prisiminimai iš Europos jaunimo čempionato Kaune?

– Neįtikėtini. Vieni geriausių gyvenime, o ypač finalas, padaręs tą vakarą vieną geriausių gyvenime.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Triumfo akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Triumfo akimirkos

– 33 taškai, ar ne?

– Taip, bet ne tik dėl to. Arvydas Sabonis man įteikė trofėjų, viskas susidėjo. Pirmiausia, Lietuva – krepšinio šalis, viena geriausių pasaulyje. Mes esame maža šalis, o kai atvyksti ten ir nugali Lietuvą, gali didžiuotis tokiu dideliu pasiekimu.

– Kodėl šios rungtynės vyksta ne Sarajeve, o Tuzloje?

– Geras klausimas. Mes nežaidėme čia kelerius metus, bet Tuzla yra krepšinio miestas, arena čia bus pilna su 5 tūkst. sirgalių.

Visada žaisdavome Sarajeve, bet šios rungtynės mums labai svarbios, mes norėtume nugalėti lietuvius Tuzlos žiūrovų akivaizdoje, jei tik tai pavyks, žinoma, padaryti.

– Kokį įspūdį jums kelia ši Lietuvos rinktinė?

– Aišku, dabar čia neturite NBA ir Eurolygos žaidėjų, bet net ir Lietuvos C komanda yra pavojinga. Turite gerų metikų ir aukštaūgių, žaidžiate gerą krepšinį. Aš gerbiu Lietuvos komandą, bet gerbiu ir savo rinktinę.

– Kaip, jūsų akimis, vystosi Bosnijos ir Hercegovinos krepšinis – bosniai 10 kartų yra žaidę Europos pirmenybėse, bet aukščiausia vieta buvo 8-a.

– Anksčiau sistema nebuvo labai gera. Dabar su nauju treneriu ir jaunais žaidėjais norime pasiekti daugiau. Neįtikėtina, kad žaidėjai atvyksta čia su dideliu džiaugsmu, mes turime vaikinų iš Eurolygos, Europos taurės, Ispanijos lygos komandų. Krepšinis auga mūsų šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius