-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 10 17

„Wolves“ žaidimu nepatenkintas R.Kurtinaitis: „Tokie dalykai mane siutina“

Ketvirtą pergalę iš penkių galimų iškovojusi Alytaus „Wolves“ (4-1) pakilo į trečią vietą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), tačiau Rimas Kurtinaitis nebuvo patenkintas komandos žaidimu.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / FIBA.com nuotr.

Ketvirtą kėlinį su 15 taškų persvara pradėję „Vilkai“ galiausiai vos neprisižaidė su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ (2-3).

„Rezultatas tenkina, nes pergalė yra pergalė, bet pati žaidimo kokybė netenkina. Netenkina ir koncentracija, kurios norėčiau visas 40 minučių. Tris kėlinius viskas buvo kaip ir neblogai, nežiūrint į tai, kad puolimas labai strigo. Ketvirtajame kėlinyje netenkino jau ir gynyba.

Vėl pralaimėjome atšokusius kamuolius. Tai mane labai neramina, nes mes nesame žemiausia komanda lygoje, bet jau antras rungtynes iš eilės pralaimime atšokusius kamuolius. Tai – nelabai geras ženklas.

Yra kur tobulėti. Turime įmesti iš po krepšio, įmesti baudas. Jei sėkmė būtų geresnė, manau, ir rezultatas būtų geresnis“, – dėstė R.Kurtinaitis.

„Truputėlį pasigendu suolo pagalbos. Su pagrindiniais žaidėjais rezultatą mes pasidarome, bet kai prasideda keitimai, nes negali žaidėjai žaisti po 40 minučių, tuomet man pritrūksta to paties lygio pratęsimo. Ne padvigubinti rezultato, bent jau neleisti varžovams priartėti.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rimas Kurtinaitis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Rimas Kurtinaitis

Čia yra problema. Aišku, yra sprendimo būdų. Galima pradėti kitu penketu. Pasakysiu atvirai, mes, ir treneriai, ir žaidėjai, vis dar esame paieškose, kaip viską geriau sustyguoti.

Ir norėtųsi solidžiau žaisti po krepšiu. Turime didelius žaidėjus, sukuriame neblogas progas, bet ne visada realizuojame“, – tęsė „Wolves“ strategas.

Tiesiog tragiškai šeimininkai atakavo nuo baudų metimo linijos – įmetė tik 7 baudas iš 17 (vos 41,2 proc.).

„Pagal baudų pataikymą, manau, lygoje esame viena iš apatinių komandų. Kaip treneris nežinau, kaip galėčiau pagelbėti. Per treniruotes metame daug baudų – viskas lyg ir gerai. Specialiai neakcentuoju pramestų baudų, kad žaidėjai neįgautų psichologinio spaudimo. Deja, rezultatas negerėja. Tik prieš „Gargždus“ buvo geriau.

Tada įmetėme 16 iš 17 ir tai mus išgelbėjo, nes rungtynės, kaip ir šios, buvo klampokos. Problemų yra daug. Turime jas spręsti ir pabandysime tai padaryti“, – vylėsi R.Kurtinaitis.

VIDEO: R. Kurtinaitis: „Žaidimo kokybė netenkina“

„Atliekame varžovų analizę, pasiruošiame taip, kaip ruoštumėmės Eurolygos rungtynėms. Aišku, daugeliui (mūsų) žaidėjų tai yra naujovė. Šioks toks spaudimas. Ta informacija juos slegia, bet aš manau, kad turime išmokti žiūrėti vaizdo įrašus ir pasinaudoti ta informacija.

Kai kuriuos žaidėjus taip pristabdėme, bet, pavyzdžiui, žinome, kad (Rihardas) Kuksikas yra metikas, tačiau tik jis žengė į aikštę ir iš karto įmetė mums tritaškį. Tokie dalykai mane siutina. Mes turime žaidimo planą, žinome, kas gali prasivežti, žinome, kas gali įmesti, turime tas stiprias puses uždaryti. Deja, ne visada pavyksta“, – sakė R.Kurtinaitis.

Rezultatyviausiai „Wolves“ gretose žaidė po 17 taškų pelnę Ahmadas Caveris ir Adas Juškevičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Adas Juškevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Adas Juškevičius

„Mes žinome, kas yra Adas. Visi turbūt Lietuvoje žino. Jis žaidė ir užsienyje, buvo vienas iš vedančių žaidėjų visuose klubuose, kuriuose žaidė. Jis turi puikią savybę – jam nesvarbu, kokia tai rungtynių minutė, koks rezultatas, plius 10 ar minus 10, jis žino, ką jis gali ir jis tuo naudojasi. Labai sveikintina, kad jis įmetė reikiamus taškus, bet patiko, kad jis perėmė paskutinį kamuolį padėdamas po krepšiu. Padarė tai, kam mes ir ruošėmės. Jis – geras žaidėjas, todėl ir žaidžia šioje komandoje“, – pagyrė auklėtinį „Wolves“ vairininkas.

Po šių rungtynių „Vilkai“ atsisveikino su Vaidu Čepukaičiu, kuris turėjo trumpalaikę sutartį ir pradės legionieriaus karjerą Ispanijoje.

„(Žaidėjo į jo vietą) dar neturime, bet ieškome“, – užbaigė R.Kurtinaitis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius