Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 04 11

„Žalgirį“ įveikęs G.Žibėnas – apie su šeima likusį A.Butkevičių, tyčia pramestą baudą ir potencialą

Vilniaus „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas santūriai stengėsi įvertinti savo vyrų pergalę prieš Kauno „Žalgirį“ sekmadienį LKL rungtynėse.

Atrodė, kad Giedrius Žibėnas sukorė ne mažiau metrų rungtynėse nei jo auklėtiniai.

Energingo trenerio, kuriam praėjusią savaitę sudėjo 37-eri, vedami Vilniaus krepšininkai po dvejų metų pertraukos nugalėjo „Žalgirį“, nutraukę 10 pralaimėtų tarpusavio rungtynių seriją.

„Žaiskite su pasitikėjimu lyg būtumėte pirmi lentelėje, bet treniruokitės taip susitelkę, lyg būtumėt antri“, – po pergalės emocingoje kalboje rūbinėje sakė G.Žibėnas, kurio komanda bent laikinai užkopė į pirmąją vietą LKL čempionate.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Šį sezoną „Rytas“ taip pat buvo pralaimėjęs du mačus „Žalgiriui“, bet tada Vilniaus ekipai dar vadovavo Donaldas Kairys.

Kai po jo atleidimo komandos vairą perėmė iki tol asistentu dirbęs G.Žibėnas, „Rytas“ pralaimėjo tik vieną iš 16 mačų, o šįkart laimėjo po dramatiškos paskutinės atakos.

Dovis Bičkauskis prasiveržimu išprovokavo Augustine'o Rubito pražangą, o tada likus 1,8 sek. vilniečių įžaidėjas pataikė pirmąją baudą, kuri nulėmė pergalę 86:85.

Pagal trenerio nurodymus, D.Bičkauskis prametė antrą baudą, kad „Žalgiriui“ nebeliktų laiko ruoštis ir rengti logišką paskutinį metimą.

Po rungtynių spaudos konferencijoje G.Žibėnas paaiškino paskutinių sekundžių veiksmus, įspūdingą Ivano Buvos žaidimą, Luko Ulecko naudą, o pergalę skyrė komandos kapitonui Arnui Butkevičiui, kuris praleido mačą dėl džiaugsmingų įvykių šeimoje – jam savaitgalį gimė dukra.

– Jūsų komandai A.Butkevičius svarbus. Ar sunkus buvo sprendimas leisti jam likti Vilniuje?

– Mūsų komandai kiekvienas žaidėjas yra žiauriai svarbus. Tad ir su Arno taip vadinama netektimi buvo sunku susitaikyti.

Bet net nedvejojome, kad jį paliksime Vilniuje. Krepšinis yra krepšinis, bet šeima yra šeima. Bet kuris žaidėjas – nesvarbu, ar tai būtų kapitonas ar jaunas žaidėjas, ar naujokas, – nesvarbu – jiems visada pritaikysime tą pačią taisyklę.

– Ar prieš Doviui Bičkauskiui metant baudas taip ir sutarėte, kad jis pramestų antrą metimą?

– Taip buvome sutarę, nes žinojome, kad jie dar turi minutės pertraukėlę ir ja pasinaudotų. Žinome, kad jie turi tokių žaidėjų, kurie gali per vieną sekundę įmesti, tad norėjome patys pramesti tyčia.

VIDEO: „Betsafe–LKL“ rungtynių apžvalga: „Žalgiris“ - „Rytas“ [2021-04-11]

– Ar reikėjo motyvuoti Ivaną Buvą papildomai?

– Jis iš Balkanų šalies, tad jam nereikia aiškinti, ką reiškia derbiai ar „El Clasico“ mačai. Prieš dvi dienas galvojome, kad jis iš viso nežais, nes buvo alkūnės uždegimas ir ties jo dalyvavimu rungtynėse buvo pakibęs klaustukas. Tačiau jis pareiškė, kad tai svarbiausios rungtynės.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ivanas Buva
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ivanas Buva

Aš jam pabandžiau įrodyti, kad mums visos rungtynės yra svarbios, bet jis sako: „Ne, už tokias rungtynes dalinami dvigubi taškai.“ Jis ėjo į rungtynes sužeistas, bet sužaidė geriausią mačą ne tik šiame sezone, bet ir karjeroje tikriausiai.

– Daug kalbama apie I.Buvą ir A.Goudelocką, bet kokią reikšmę rungtynėse turėjo Lukas Uleckas?

– Luko žaidimo IQ yra labai aukštas. Kadangi neturime pastovių rotacijų, jis žaidžia tai antru-trečiu numeriu, o kartais net ketvirtu, kaip buvo ir šiandien. Jam nekyla jokių problemų prisitaikyti, jis greitai skaito ir gliaudo tokias situacijas, o žaidimo supratimas mus kelia į kitą lygį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Giedrius Žibėnas

Bet šiandien visų absoliučiai žaidėjų susitelkimas ir plano laikymasis aikštėje buvo aukščiausio lygio. Mes uždavėme retorinį klausimą savo žaidėjams: „Kaip mes atrodytume prieš visas kitas komandas, jei visada išlaikytume tokį susitelkimą?“

Gal šios rungtynės atsakė vyrams į klausimą apie mūsų potencialą.

VIDEO: urBONUSas: Rokas Jokubaitis į Barseloną, pažymys Martinui Schilleriui ir „Žalgirio“ taikiniai
VIDEO: urBONUSas: Ramūno Šiškausko krepšinio sensacijos iš medinės Kaišiadorių aikštelės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius