-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 07

Žalgiriečių taškų serijos atnešė sunkią pergalę Lietuvos rinktinei

Europos krepšinio čempionatui besirengiantys Lietuvos krepšininkai surengė seriją dėjimų į krepšį, kol pasiekė pergalę antrosiose kontrolinėse rungtynėse prieš Estiją – 90:88 (22:19, 23:16, 28:27, 17:26).
Lietuva – Estija
Lietuva – Estija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ignas Brazdeikis pelnė 16 taškų, Lukas Lekavičius – 15, Laurynas Birutis – 12, o šių Kauno „Žalgirio“ žaidėjų vedama Lietuvos rinktinė dominavo rungtynėse Alytuje.

Pilnos tribūnos ir po įvairius miestus keliaujanti Europos čempionato taurė kūrė gerą atmosferą Dzūkijoje, o aikštėje netrūko ir gražių dėjimų, ir atkaklaus pasipriešinimo.

Estijos komanda šįkart davė atkaklesnę kovą nei per pirmą akistatą ketvirtadienį Klaipėdoje, kai lietuviai laimėjo 84:70. Šįkart „Lietkabelio“ naujokas Kristianas Kullemae (23 taškai) įsibėgėjo antrojoje rungtynių pusėje, kai estai sumažino skirtumą iki penkių ketvirtajame kėlinyje.

Iki tol dviženklę persvarą didžiąją rungtynių dalį turėję lietuviai nusileido kovoje dėl kamuolių (34:40).

Lietuvos rinktinei būtų pravertę Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis, kurie jau treniruojasi su komanda, bet dar nebuvo registruoti šioms repeticijoms su estais. Sekmadienį mačą iš šalies stebėjo ir Marius Grigonis su Mindaugu Kuzminsku.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Estija
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Estija

Pirmąsias rungtynes praleidęs Ignas Brazdeikis šįkart pradėjo mačą starto penkete, o jo prasiveržimai ir perdavimai padėjo Lietuvai diktuoti sąlygas rungtynių viduryje, kai šeimininkų ugnį puolime palaikė ir L.Lekavičius.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Estija
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Estija

Be to, spaudimu po aikštę lietuviai vertė dažnai klysti estus ir vienu metu buvo sukaupę 15 taškų persvarą.

Rungtynių pabaigoje teko susikaupti, o K.Kullemae tritaškis likus vienai sekundei sumažino skirtumą iki 2 taškų.

Vis dėlto laikas ištiksėjo, Lietuvos komanda iškovojo pergalę per antrąsias kontrolines rungtynes, kurių iki Europos čempionato bus devynerios. Artimiausios – savaitės viduryje su Suomija, kai turėtų žaisti ir rinktinės lyderiai.

Lietuvos rinktinei taškų pelnė: Ignas Brazdeikis 16 (5 atk. kam. 4 rez.perd.), Lukas Lekavičius 15 (2/2 tritaškių), Laurynas Birutis 12, Martynas Echodas 10 (8 atk. kam.), Eigirdas Žukauskas 8, Arnas Butkevičius ir Donatas Tarolis po 7, Rokas Jokubaitis 6, Tomas Dimša 4, Rokas Giedraitis ir Kristupas Žemaitis po 2, Gytis Masiulis 1;

Estijai daugiausia taškų pelnė: Kristianas Kullamae 23 (5/8 trit.), Kasparas Treieris 20, Janari Joesaaras 12, Mathiassas Tassas 10, Siimas Sander Vene 9.

Ketvirtasis kėlinys

40 min. Estai priešinosi iki pabaigos, bet Lietuvos komanda laimėjo 90:88.

38 min. Skirtumas slidus, bet lietuviai artėja prie pergalės. Ypač savalaikis M.Echodo dvitaškis padidino skirtumą iki 8 taškų (85:77).

34 min. Kasparas Treieris įskraidino dar vieną tritaškį, pelnė jau 19 taškų, o iš Lietuvos komandos pranašumo liko tik penki taškai: 75:70.

33 min. Estai kontratakuoja po jų greitos atakos Lietuvos komandos persvara tapo vienženklė (75:67) ir K.Maksvytis paprašė minutės pertraukėlės.

Trečiasis kėlinys

30 min. I.Brazdeikis įsiveržė į rezultatyviausių žaidėjų sąrašo viršūnę. Jo dvitaškis atšokus žymėjo 14 taškų žymę. Lietuviai po trijų kėlinių priekyje 73:62.

28 min. Ir be savo NBA bokštų lietuviai pasižymi galingesne priekine linija, bet dėl kamuolių šeimininkai nusileidžia estams 24:27. Tiesa, Lietuva vis tiek pirmauja 71:56 po M.Echodo galingo dėjimo.

26 min. Estija šiandien rungtyniauja be taikliarankio Kerro Krisos, bet tritaškius beria smagiai. 9 iš 19 kol kas, o „Lietkabelio“ naujokas K.Kullamae jau pataikė 3 iš 4.

23 min. L.Lekavičius jau pelnė 13 taškų, o paskui dar ir pakabino kamuolį L.Biručio dėjimui. 54:45 lietuvių naudai.

Antrasis kėlinys

20 min. Lietuvos rinktinė spaudimu privertė estus suklysti dešimt kartų, o tai bei pradėję kristi tritaškiai padėjo įgyti persvarą kėlinyje 45:35.

Daugiausiai taškų Lietuvos rinktinei pelnė I.Brazdeikis ir L.Lekavičius (po 8), L.Birutis (6), A.Butkevičius ir D.Tarolis (po 5).

18 min. I.Brazdeikis dėjimu per nugarą kelia ovacijas Alytuje. Po L.Lekavičiaus tritaškio ir I.Brazdeikio dėjimo greitoje atakoje Lietuva šauna į priekį 42:27.

13 min. Eigirdas Žukauskas pataikė pirmąjį Lietuvos komandos tritaškį ir juo pažymėjo dviženklę persvarą: 31:19.

12 min. Aikštėje pasirodęs K.Žemaitis atsidūrė atakos smaigalyje ir dėjimu pakėlė žiūrovus ant kojų. 26:19.

Pirmasis kėlinys

10 min. Per pirmą kėlinį lietuviai nepataikė nė vieno tritaškio (0/4), bet galiausiai susigrąžino pranašumą, aktyviai sužaidus L.Biručiui ir A.Butkevičiui – 22:19.

8 min. Koks A.Butkevičiaus dėjimas! Lietuviai antrą ataką iš eilės baigė, kai L.Birutis rado po krepšiu kertantį Arną, o šiam liko tik pabaigti atakas. 18:19.

7 min. R.Jokubaitis ir L.Lekavičius vienu metu aikštėje. Gal įžaidėjai išjudins atakas? 11:17 po to, kai buvęs „Ryto“ puolėjas Kristjanas Kitsingas sumetė tris baudas.

6 min. K.Maksvyčiui nepatinka tai, ką jis regi aikštėje. Jis prašo minutės pertraukėlės, nes komandos gynyba kol kas neveikia – 11:14.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Estija
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Estija

5 min. Estijos komanda šįsyk puola daug lengviau nei pirmajame mače. 7:9 Lietuva atsilieka įpusėjus kėliniui.

2 min. Donatas Tarolis pelnė pirmuosius Lietuvos rinktinės taškus. Puolėjas jau 2 minutę pakeitė G.Masiulį, kuris gavo dvi pražangas žaisdamas prieš S.S.Vene.

1 min. Alytaus arena pilna žiūrovų! Neįprastas vaizdas dzūkų mieste matyti 5 tūkst. sirgalių.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Estija
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Lietuva – Estija

Lietuvos komandos starto penketas: Rokas Jokubaitis, Ignas Brazdeikis, Rokas Giedraitis, Gytis Masiulis ir Martynas Echodas.

Suprasti akimirksniu

  • Lietuvos rinktinės 16 kandidatų:
  • Gynėjai: Rokas Jokubaitis („Barcelona“), Lukas Lekavičius („Žalgiris“), Kristupas Žemaitis („Wolves“), Marius Grigonis („Panathinaikos“), Tomas Dimša („Žalgiris“);
  • Puolėjai: Ignas Brazdeikis („Žalgiris“), Mindaugas Kuzminskas (be klubo), Rokas Giedraitis („Baskonia“), Arnas Butkevičius („Žalgiris“), Eigirdas Žukauskas („Wolves“), Donatas Tarolis (Oradijos CSM), Gytis Masiulis („Rytas“);
  • Vidurio puolėjai: Jonas Valančiūnas („New Orleans Pelicans“), Domantas Sabonis („Sacramento Kings“), Martynas Echodas („Rytas“), Laurynas Birutis („Žalgiris“).

Iš viso Lietuvos rinktinė iki Europos čempionato sužais devynis kontrolinius mačus:

Suprasti akimirksniu

  • Lietuvos rinktinės pasirengimas Europos čempionatui:
  • Rugpjūčio 4 d. Kontrolinės rungtynes Klaipėdoje su Estija: 84:70
  • Rugpjūčio 7 d. Kontrolinės rungtynės Alytuje su Estija 90:88
  • Rugpjūčio 10 d. Kontrolinės rungtynės Kaune su Suomija
  • Rugpjūčio 11 d. Kontrolinės rungtynės Vilniuje su Suomija
  • Rugpjūčio 16 d. Kontrolinės rungtynės Gran Kanarijoje su Ispanija
  • Rugpjūčio 18 d. Kontrolinės rungtynės Vilniuje su Ispanija
  • Rugpjūčio 19 d. Kontrolinės rungtynės Vilniuje su Nyderlandais
  • Rugpjūčio 24 d. Pasaulio čempionato atrankos rungtynės Vengrijoje
  • Rugpjūčio 27 d. Pasaulio čempionato atrankos rungtynės Kaune su Juodkalnija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius