TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 13

„Žalgirio“ arenoje nušvilptas Rokas Giedraitis: „Meilės man niekada nebuvo“

Kauno „Žalgirio“ arena Rokui Giedraičiui lieka neužkariauta tvirtove Eurolygoje. 31-erių lietuvis stipriausiame Europos krepšinio klubų turnyre čia lankėsi jau penktą sykį karjeroje ir penktą kartą aikštę paliko nuleista galva.
Rokas Giedraitis
Rokas Giedraitis / Roko Lukoševičiaus / „Scanpix“ nuotr.

Marškinėlius su „raudonąja žvaigžde“ šią vasarą užsitempęs tauragiškis prieš mačą sulaukė kurtinančio tautiečių švilpimo. Arenoje nesigirdėjo nei jo, nei kitų Belgrado „Crvena zvezda“ žaidėjų pavardžių.

Tai, kad laukia sunkus vakaras, R.Giedraitis pajuto jau antros atakos metu – Kevarriusas Hayesas galingai nupūtė lietuvio dvitaškį.

Puikiai R.Giedraičio stiprybes žinantis „Žalgirio“ trenerių štabas mesti iš toli neleido, o dar du jo prasiveržimai baigėsi netaikliais metimais.

Galiausiai kamuolys išslydo ir greitos atakos metu, neįkrito ir tritaškis, o vienu iš „Crvena zvezda“ ekipos lyderių sezono pradžioje jau tapusiam lietuviui pirmuosius taškus pavyko pelnyti tik 29 minutę, sėkmingai kyštelėjus ranką puolime po netaiklaus komandos draugo metimo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Giedraitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Giedraitis

Ilgiausiai varžovų gretose – net 32 minutes – žaidęs lietuvis įmetė tik 4 taškus (2/6 dvit., 0/1 trit.), sugriebė 4 kamuolius (3 puolime), atliko 2 rezultatyvius perdavimus, bet padarė 3 klaidas ir mačą baigė su 4 naudingumo balais.

„Gerai žinau Roką. Jis – geras žaidėjas gynyboje ir puolime. Norėjau, kad jis atvyktų į „Crvena zvezda“. Man jis patinka, žinau, ką jis gali duoti“, – trumpai, kodėl būtent lietuvį ilgiausiai laikė aikštelėje, paaiškino „Crvena zvezda“ vyr. treneris Duško Ivanovičius.

Suprasti akimirksniu: penktas kartas

  • 31-erių R.Giedraitis „Žalgirio“ arenoje Eurolygoje lankėsi jau 5 kartą.
  • Visi vizitai iki šiol baigėsi pralaimėjimais: 2019-2020 m. sezone jo Berlyno ALBA buvo nokautuota 80:104, po metų 73:92 šeimininkams nepasipriešino ir Vitorijos „Baskonia“. Paskutiniai du vizitai su baskų klubu kūrė jau gerokai daugiau intrigos – 68:72 ir 75:79.​​​

„Atrodė, kad kontroliavome tas rungtynes, bet „Žalgiris“ – kaip visada – žaisdamas agresyviai visas 40 minučių, kažkada tiesiog perlaužė rungtynes. Įmetė, aišku, porą labai sunkių metimų, bet yra kaip yra. Sekasi geriems. „Žalgiris“ žaidžia gerai, komandiškai ir visą laiką kovoja iki galo“, – apmaudo dėl išslydusių rungtynių neslėpė R.Giedraitis.

„Mums svarbiausia buvo gynyba. Pradžioje atsilikome, bet pradėjome gintis ir sugrįžome. Kai gerai dirbi gynyboje, tada ir pulti lengviau, – tęsė „Crvena zvezda“ lietuvis. – „Žalgiriui“ vėliau padėjo ir sirgaliai, emocija. Įmeti porą metimų, visi – pakilime. Įkrenta ir kitas, atsiriša ranka. Su pilna arena žaisti daug lengviau.“

Jam pačiam Eurolygoje laimėti „Žalgirio“ arenoje ir toliau nepavyksta. „Nežinau. Sunku kažką pasakyti. Nesužaidėme pabaigoje. Ir tiek. Atrodė, ir kontroliavome, 9 taškus turėjome. Sėkmės pritrūksta. Tokiose svarbiose rungtynėse lemia mažos detalės“, – teigė R.Giedraitis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Giedraitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Giedraitis

„Jaudulio kaip ir nejaučiau. Žaidžiau savo žaidimą. Vienose rungtynėse galiu geriau sužaisti aš, kitose – kitas. Žaidžiame komandiškai. Aišku, jie labai gerai gynėsi“, – savo statistikos nesureikšmino snaiperis.

„Triukšmo lygis čia ir Belgrade – panašus. Daug žmonių, visi palaiko savo komandą. Kaip ir „Žalgirio“ sirgaliai, taip ir Belgrado – lygiai taip pat. Smagu žaisti pilnoje arenoje“, – aistruolius lygino R.Giedraitis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Giedraitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Giedraitis

Jis pats švelnesnio sutikimo rungtynių pradžioje nesulaukė. „Gal truputį apie tai galvojau, bet vis tiek... Žaisti „Žalgiryje“ man neteko, žaidžiau „Ryto“ komandoje. Tos meilės man niekada nebuvo“, – atviravo lietuvis.

Prieš atvykdamas į Kauną jis buvo prisipažinęs, kad ši „Crvena zvezda“ komanda – talentingiausia, kurioje jam yra tekę žaisti.

„Manau, kad mūsų lubas dar pamatysime. Kol kas esame naujai susirinkusi komanda. Geras veteranų ir jaunesnių žaidėjų balansas. Turime daug žaidėjų – 15. Reikia tiesiog dirbti ir tikėti. Kol kas labiausiai trūksta gynyboje. Nekalbame, nesusišnekame. Šiandien buvo ne vienas kartas, kai prie vieno žaidėjo liekame dviese... Svarbiausia – gynyba. Puolimas ateis. Jeigu gerai giniesi, puolimas ateina“, – užbaigė R.Giedraitis.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius