Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 03

„Žalgirio“ dubleriai bilietą į pusfinalį išplėšė metimu su sirena

Ant prarajos ribos buvęs Kauno „Žalgiris-2“ į finalinį ketvertą Jonavoje žengė pačiu dramatiškiausiu būdu. Ignas Sargiūnas prieš pat finalinę sireną pataikė metimą ir jo vedami jaunieji kauniečiai išvykoje 77:75 (21:23, 17:21, 8:11, 31:20) palaužė „Šilutę“ ir seriją laimėjo 3-2.
Kauno „Žalgiris-2“
Kauno „Žalgiris-2“ / nuotr. Mato Baranausko

Žalgiriečiai žengė į pusfinalį, kur kovos su reguliariojo sezono nugalėtojais, Šakių „Vyčio“ krepšininkais. Kitame pusfinalyje susitiks Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ir Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“.

Tomo Masiulio auklėtiniai ketvirtfinalio serijoje atsiliko 1-2, tačiau laimėjo ketvirtąją dvikovą namie ir išplėšė lemiamas rungtynes. Jose žalgiriečiai didžiąją dalį buvo besivejančiųjų vaidmenyje, bet išsikapstė ketvirtajame kėlinyje, kuriame Matas Jogėla pelnė 15 taškų.

Prasidėjus paskutinei ketvirčio minutei Ignas Sargiūnas pelnė 2 taškus ir padidino svečių persvarą (73:70), tačiau Taurantas Tamošiūnas iš karto į tai atsakė tritaškiu ir rezultatą išlygino (73:73).

Komandos dar kartą apsikeitė taškais (75:75), o mačo didvyriu tapo I. Sargiūnas, kuris iki rungtynių pabaigos likus sekundei atliko reidą krepšio link bei pelnė 2 taškus ir išplėšė pergalę jauniesiems žalgiriečiams.

„Šilutė“ trečiojo kėlinio pabaigoje pirmavo 55:46, vis tik žalgiriečiai lemiame kėlinyje grįžo į rungtynes. M. Jogėla surinko 5 taškus iš eilės, o Martynas Arlauskas lanką sudrebino itin galingu dėjimu ir kauniečių deficitas siekė 2 taškus (57:59).

„Šilutė“ sužaidė kiek sėkmingesnę atkarpą ir įgijo 5 taškų pranašumą (68:63), tačiau vienos atakos metu kauniečiai surinko 5 taškus. M. Jogėla smeigė tritaškį, o tuo pat metu buvo prasižengta kitoje aikštelės dalyje ir Gytis Masiulis gavo teisę mesti 2 baudų metimus, kuriuos jis ir realizavo.

Svarbiausiu momentu užsikūręs Jogėla vien per ketvirtąjį kėlinį surinko 15 taškų, o iš viso jų pelnė 22 (5/6 dvitaškių, 4/7 tritaškių), atkovojo 3 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, kartą suklydo ir surinko 20 taškų.

Tuo metu Gytis Masiulis kauniečius tempė pirmoje mačo dalyje. Puolėjas pelnė 18 taškų (5/9 dvitaškių, 0/1 tritaškių, 8/8 baudų metimų), atkovojo 19 kamuolių, blokavo 5 metimus, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus suklydo, išprovokavo 8 pražangas ir surinko 39 naudingumo balus.

„Šilutė“: Taurantas Tamošiūnas 21, Modestas Žaunieriūnas 14, Calebas Oetjenas 11.

„Žalgiris-2“: Matas Jogėla 24, Gytis Masiulis 18 (19 atk. kam.), Martynas Sajus 12, Ignas Sargiūnas 10.

VIDEO: Ignas Sargiūnas išplėšia pergalę ir kelialapį į finalo ketvertą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius