Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 04 17

„Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ mūšiuose – kapitonų pavyzdys

Sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arenoje jau penktą kartą šį sezoną susitiks LKL favoritai. Kažkurio iš klubų pergalė nusvers sezono svarstykles. Kol kas abi komandos laimėjo po dukart. Ir šiose akistatose komandas į priekį tempė komandų kapitonai. O galbūt šįkart iššaus ne kartą šį sezoną nurašyti „Žalgirio“ legionieriai?
Antanas Kavaliauskas ir Paulius Jankūnas
Antanas Kavaliauskas ir Paulius Jankūnas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Žalgiris“ ir „Lietuvos rytas“ šį sezoną jau triskart žaidė LKL ir vieną kartą Karaliaus Mindaugo taurės turnyre. Pirmąjį sezono trofėjų tąkart iškovojo Vilniaus klubas, finale 67:57 nugalėjęs Lietuvos čempionus.

Pirmoje Tomo Pačėso ir Šarūno Jasikevičiaus akistatoje pergalę 78:72 taip pat šventė vilniečiai. Tačiau sezono pradžioje Gintaro Krapiko vedamas „Žalgiris“ dukart patiesė krizės kamuotą sostinės klubą – 82:68 ir 79:70.

Nuo paskutinės komandų akistatos pasikeitė mažai kas – „Žalgirį“ papildė įžaidėjas Jerome'as Randle'as, kuris dar neatlieka komandoje lyderio vaidmens, kurio iš jo buvo tikėtasi.

Vilniaus ekipoje visuose keturiuose grandų sezono susitikimuose žaidė vos keturi krepšininkai – Antanas Kavaliauskas, Mindaugas Lukauskis, Deividas Gailius ir Adas Juškevičius.

Rezultatyviausiai prieš „Žalgirį“ žaidžiantis A.Kavaliauskas vidutiniškai pelno 12 taškų.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Antanas Kavaliauskas

Kauno „Žalgiryje“ tokių krepšininkų kur kas daugiau. Visuose keturiuose mačuose žaidė Renaldas Seibutis, Brockas Motumas, Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas, Olivier Hanlanas, Ianas Vougioukas ir Lukas Lekavičius.

Daugiausia taškų į „Lietuvos ryto“ krepšį vidutiniškai primetė P.Jankūnas – 14. E.Ulanovas ir O.Hanlanas vidutiniškai pelnydavo po 10 taškų.

Rezultatyviausi LKL grandų tarpusavio rungtynių žaidėjai (2015-16)
„Lietuvos rytas“ „Žalgiris“
Antanas Kavaliauskas ( vid. 12 tšk.) Paulius Jankūnas (14 tšk.)
Mindaugas Lukauskis (8 tšk.) Edgaras Ulanovas ir Olivier Hanlanas (10 tšk.)
Deividas Gailius (7 tšk.) Renaldas Seibutis ir Ianas Vougioukas (7 tšk.)

Išskirtinės šio sezono „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ akistatos ir tuo, kad šiais metais komandoms nediriguoja legionieriai. Abu klubai neatrado patikimų užsieniečių, todėl daugiausia remiasi Lietuvos rinktinės lyderiais.

Olivier Hanlanas sužibėjo lapkričio 22 dieną vykusiame grandų susitikime, kai pelnė 21 tašką. Tuomet dar buvo kalbėta, kad jaunasis kanadietis atgaivins „Žalgirio“ puolimą, tačiau greitai pamatėme ir šio legionieriaus nuopolį.

Vilniaus „Lietuvos rytas“ sezoną pradėjo su Nicolu Laprovittola ir jis vaizdo puolime per daug negadino, tačiau į komandą atvykus Tomui Pačėsui, ispanui komandoje vietos nebeliko. Tiesa, naujasis „Lietuvos rytas“ treneris padidino legionierių skaičių nuo vieno iki trijų.

Prie komandos prisijungė įžaidėjai Kendrickas Brownas ir Denisas Lukašovas bei vidurio puolėjas Adamas Lapeta.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Adamas Lapeta
Luko Balandžio / 15min nuotr./Adamas Lapeta

Geriausiai į komandą įsiliejo iš Nyderlandų atvykęs K.Brownas, kuris per 14 rungtynių vidutiniškai renka 8,1 taško ir atlieka 3,7 rezultatyvaus perdavimo.

Žygimantą Janavičių į Panevėžį ištrėmęs ukrainietis D.Lukašovas per devynerias sužaistas rungtynes aikštėje praleidžia panašiai tiek pat laiko kaip ir K.Brownas – 20 minučių – tačiau jo kraitis kuklesnis – 4,6 taško ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo.

Iš Alytaus į sostinę persikėlęs A.Lapeta taip pat nėra taškų darymo mašina – 5,4 taško. Tačiau T.Pačėsas lenką pasikvietė ne tam. 4,7 kamuolio atkovojantis 217 cm galiūnas turėtų po krepšiu grumtis su P.Jankūnu ir I.Vougiouku.

„Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ legionierių statistika LKL
J.Randle'as 9,9 tšk. 3,4 rez.perd. K.Brownas 8,1 tšk. 3,7 rez.perd.
S.Vene 4,9 tšk. 3,2 atkv.kam. D.Lukašovas 4,6 tšk. 3,2 rez.perd.
B.Motumas 10,8 tšk. 4 atkv.kam. A.Lapeta 5,4 tšk. 4,7 atkv.kam.
I.Vougioukas 9,9 tšk. 4,1 atkv.kam.
K.Vecvagaras 6 tšk. 1,3 rez.perd.
O.Hanlanas 7,6 tšk. 2 rez.perd.

„Žalgiriui“ vidutiniškai šeši legionieriai LKL renka 49,1 tšk. ir tai sudaro 56 proc. visų komandos taškų. Vilniaus klubui šį sezoną trys legionieriai vidutiniškai renka 21 proc. visų komandos taškų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius