Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 22

„Žalgirio“ pamoką gavęs R.Kurtinaitis atviras: „Mums dar reikia prisikapstyti iki LKL finalo“

Dar 17-ąją minutę Rimas Kurtinaitis krapštinėjo nosį, o „Žalgirio“ aistruoliai siuntė svečiams necenzūrinę skanduotę su priminimu, kad dar ne mačo pabaiga, o vilniečiams jau, gražiai tariant, ne pyragai. „Lietuvos rytas“ tada atsiliko dviženkliu skirtumu, kuris prieš pat pertrauką išaugo iki nepagarbaus -20. R.Kurtinaitis akmeniniu veidu stebėjo chaotišką paskutinę ataką su A.Jomanto tritaškiu jos smaigalyje. Šūksniais jis į rūbinę išlydėjo įžaidėją C.Fisherį, bet riksmai komandos nebeprikėlė – po pertraukos buvo dar blogiau – 60:90.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Net dėl Drew Gordono į Lietuvą atvykęs jo brolis iš „Orlando Magic“ Aaronas Gordonas „Lietuvos ryto“ puolėjui sužingsniavus po „Žalgirio“ krepšiu neviltingai panarino kepure apgaubtą galvą žemyn.

Šalia sėdėjęs „Lietuvos ryto“ direktorius Martynas Purlys tik šyptelėjo, bet vaizdas aikštėje juodai-baltai-raudoniems nebuvo linksmas: „Žalgiris“ trečiojo kėlinio pabaigoje skriaudė „Lietuvos rytą“ 58:37.

„Žalgirio“ sirgaliai jau traukė pergalės dainas, kai jų komanda ketvirtį užbaigė triuškindama principinį varžovą net 65:37.

Per tą paskutinį „Žalgirio“ spurtą R.Kurtinaitis stovėjo šalia šoninės linijos pirštais prisidengęs lūpą ir nieko nedarė – situacija tiesiog buvo beviltiška.

Toks buvo čempioniškas R.Kurtinaičio ir „Lietuvos ryto“ patikrinimas – pirmasis po permainų vilniečių trenerio poste: nė sykio priekyje „Žalgirio“ arenoje ir su 36 taškų skirtumu ketvirtajame kėlinyje.

Į Vilnių R.Kurtinaitis grįžta su daug galvosūkių. Ir LKL finalas su „Žalgiriu“ dar nekirba jo galvoje.

Man asmeniškai labai reikėjo šių rungtynių su „Žalgiriu“, kad pajausčiau, kur mes esame.

„Sveikinu „Žalgirį“ ir Šarūną su geromis rungtynėmis ir solidžia pergale. Dar noriu padėkoti už pamokas, kurias gavome. Labai aiškiai pamatėme, kokiais greičiais žaidžiame mes ir „Žalgiris“.

Aišku, ta Eurolygos patirtis, greičio, gynybos kietumo, kovingumo skirtumas „Žalgiryje“ jaučiasi. Šiuo metu neprilygstame šiomis savybėmis. Neturime tokių greitų žaidėjų, kokius turi „Žalgiris“ šiandieną“, – ramiai po triuškinančio pralaimėjimo spaudos konferencijoje dėstė R.Kurtinaitis.

– Jau du mėnesius vadovaujate „Lietuvos rytui“. Kur dabar yra komanda lyginant su pirmąja jūsų darbo diena Vilniuje?

– Nenorėčiau nieko lyginti. Pradėjome žaisti greičiau, gal įvairiau. Pasiekėme sunkių pergalių. Buvo tokių prošvaisčių, kai sugebėjome laimėti nemažu skirtumu. Trūksta techninių dalykų – mąstymo, greičio.

Pastebite, kaip žalgiriečiai, kas tik išeina į aikštę, priima aiškius sprendimus. Mums tam reikia 2-3 sekundžių. Tiek mąstydami prarandame viską.

Bet pailsėsime. Ateina atsakingiausias metas. Mes kažkokį minimalų reguliariojo sezono uždavinį įvykdėme – užėmėme svarbią antrą vietą. Turime iki finalo, jei į jį pateksime, salės pranašumą.

Pirmas žingsnis žengtas. Reikia dirbti ir taisyti.

Man asmeniškai labai reikėjo šių rungtynių su „Žalgiriu“, kad pajausčiau, kur mes esame. Viena žiūrėti per televiziją. Žinosime, kuria linkme dirbti.

– Paminėjote didžiulius komandų skirtumus. Ar įmanoma per likusią sezono dalį juos panaikinti?

– Bandysime. Nenorėčiau visko laidoti ir sakyti, kad viskas negerai. Buvo prošvaisčių. Nenorėčiau labai išsiplėsti, bet priminsiu, kad „Žalgiris“ yra kitoks nei buvo pernai. Tam pasitarnavo poros žaidėjų parinkimas. Komandos formavimas padarytas į teigiamą pusę.

Bet yra dalykų, kurių negali ištaisyti vien darbu. Nes žaidėjai paprasčiausiai kartais neveža savo lygiu. Tokių žaidėjų savo komandoje turime nemažai. Kartais sunku kažką pakeisti. Bet viskas priešaky – turime daug laiko ir rungtynių.

„Žalgiris“ šiemet aiškiai dominuoja LKL, o mums didelis iššūkis vien patekti į LKL finalą. Turime nueiti nemažą kelią, tad apie finalą su „Žalgiriu“ kalbėti nenorėčiau.

„Žalgiris“ šiemet aiškiai dominuoja LKL, o mums didelis iššūkis vien patekti į LKL finalą.

Mums reikia galvoti, kaip nugalėti Pasvalyje ir apžaisti „Pieno žvaigždes“ atkrintamosiose. Pastarosiose rungtynėse turėjome su jais nemažai problemų.

– Ar tai, kad įžaidėjai sunkiai gali gintis, išlieka didžiausia „Lietuvos ryto“ problema?

– Ne aš vienas tą pastebėjau (šypsosi.). Mes matėme – greičiai ne tie. Tą patį pasakiau ir rūbinėje. Net ambicijos ne tos. Jei nespėji greičiu, tai bent gauni 5 baudas, atsisėdi ir sakai, kad jis man neįmetė nieko, nesvarbu, kad žaidžiau 5 minutes.

Nenoriu priekaištauti komandai, nes turime nelengvą savaitę. Turėjome svarbias rungtynes su „Lietkabeliu“. Gal per daug iššvaistėme energijos. Su 50 proc. energijos nelaimėsime. Mes tą pamatėme.

– Ar nenustebino „Žalgirio“ spaudimas per visą aikštę rungtynių pabaigoje, kai skirtumas buvo per 30 taškų?

– Manęs nenustebino „Žalgirio“ spaudimas. Stebiu „Žalgirį“ praėjusį sezoną ir šį. Jie visada žaidžia agresyviai. Mes tą žinojome.

Nesugebėjome atsispirti tam visam spaudimui, kadangi padarėme daug klaidų. Laiko pasiruošti rungtynėms daug neturėjome, bet žinojome, kad taip bus.

Tiek treneris, tiek komanda turi savo uždavinius. Jiems visai nesvarbu, laimi 20 taškų ar pralaimi – turi atlikti savo užduotis. „Žalgiris“ tuos darbus atliko puikiai.

– Kokia Deivido Gailiaus būklė?

– Jei žaidybinė, tai nekokia. Jis grįžo prieš 10 dienų ir treniruojasi. Jam sunku, nes bėdų per vieną sezoną susidėjo daug.

Daviau pažaisti. Aišku, jis nežaidė taip, kaip norėčiau, bet jam juk reikia kažkur išsilakstyti. Gal galėjau duoti žaisti daugiau, bet norėjosi atrodyti solidžiau.

Manau, turime laiko ir paruošime jį atkrintamosioms. Savo rezultatyvumu Gailius buvo nemaža paspirtis „Lietuvos rytui“. Jam reikia grįžti į lygį, kuriame jis žaidė sezono pradžioje.

– Kur Tayloras Brownas?

– Brownas susirgo. Prieš savaitę. Jam pūliuojanti angina.

Nemačiau jo savaitę. Guli su aukšta temperatūra ir jo nėra. Gal jis būtų pridėjęs kiek energijos, bet prie tokio žaidimo kažin ar būtų pagelbėjęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius