Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 17

„Žalgirio“ sirgalių vizitas Alytuje: užsidengė veidus ir puolė futbolo aistruolius

Kauno „Žalgirio“ sirgaliai trečiadienį Alytuje ne tik stebėjo savo palaikomos komandos rungtynes prieš „Dzūkiją“, bet ir užpuolė po futbolo rungtynių stadioną apleidusius Alytaus „Dainavos“ aistruolius.
Kauno „Žalgirio“ sirgaliai Alytuje užpuolė Alytaus „Dainavos“ aistruolius
Kauno „Žalgirio“ sirgaliai Alytuje užpuolė Alytaus „Dainavos“ aistruolius / 15min nuotr.

„Green White Boys“ sirgalių grupė stebėjo savo ekipos pergalę 81:62 prieš Alytaus „Dzūkiją“. Žalgiriečiai pateko į LKL pusfinalį, o sirgaliai šią progą nutarė paminėti muštynėmis.

Tuo metu, kai „Žalgiris“ baigė krepšinio kovas, Alytaus futbolo stadione vyko „Dainavos“ ir „Žalgirio B“ susitikimas, kuris baigėsi sostinės klubo pergale 1:0.

Po rungtynių „Dainavos“ sirgalių grupė „Dzūkų tankai“ išėjo iš stadiono, bet jų trečiadienio nuotykiai, kaip netrukus paaiškėjo, nebuvo baigti.

Kaip 15min, remdamasi pareigūnų pranešimais, pasakojo Alytaus VPK komunikacijos atstovė Kristina Janulevičienė, grupelė jaunuolių, dengiančių veidus kaukėmis, Birutės gatve pasileido link „Dainavos“ komandos sirgalių ir juos užpuolė.

Tiesa, tai matė netoliese buvę policijos pareigūnai ir ėmė skirti prasidėjusio snukiadaužio dalyvius.

„Pareigūnai perspėjo dėl specialiųjų priemonių panaudojimo, tačiau į perspėjimus konfliktuojantys asmenys nereagavo ir mušėsi toliau.

Buvo panaudotos ašarinės dujos, jos buvo purškiamos link agresyvių asmenų. Panaudojus spec. priemones, muštynės baigėsi ir dalyviai išsibėgiojo“, – 15min sakė K.Janulevičienė.

15min pavyko gauti trumpą incidento vaizdo įrašą:

VIDEO: Policija įsikišo į „Green White Boys“ ir „Dzūkų tankų“ susirėmimą

Policijos atstovės teigimu, įvykio vietoje skundų ar pareiškimų gauta nebuvo, tačiau kiek vėliau į medikus kreipėsi 1987 metais gimęs vyriškis, kuris skundėsi akių skausmu. Veikiausiai dėl ašarinių dujų.

Nors 15min šaltiniai pasakojo apie sulaikytus kelis asmenis, policijos atstovė sakė: „Asmenų sulaikyti nebuvo galimybės, nes pareigūnai stebėjo aplinką ir stengėsi išlaikyti viešąją tvarką, kad neįvyktų didesnių konfliktų.“

15min šaltinių teigimu, muštynėse dalyvavo apie 30–40 „Žalgirio“ ir apie 20–30 „Dainavos“ sirgalių.

„Dzūkų tankai“ pastaruoju metu glaudžiai bendradarbiauja su Vilniaus „Ryto“ sirgalių grupe „B tribūna“. Veikiausiai todėl alytiškiai ir sulaukė agresyvios „Green White Boys“ atakos.

„Dainavos“ sirgaliai feisbuke rašė: „Po rungtynių sulaukiame nekviestų svečių iš laikinosios sostinės. Berniukai, taip ir nepasakę nė žodžio bei palikę kolegas likimo valiai, pasišalina kur kas operatyviau nei šalies premjeras iš savojo posto.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius