Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 11

„Žalgiris“ neteko dar vieno žaidėjo, bet pasiekė lengvą pergalę

Traumų ir ligų viruso išretintam Kauno „Žalgiriui“ (11-1) negandos nesutrukdė iškovoti pergalę Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Kauniečiai namuose 84:61 (19:14, 21:18, 21:13, 23:16) sudorojo Pasvalio „Pieno žvaigždes“ (3-8).
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Žalgiris“ dar savaitės pradžioje dėl šonkaulio lūžio neteko Luko Lekavičiaus, o pastarosiomis dienomis susirgo ir žaisti negalėjo dar keturi gynėjai: Tomas Dimša, Karolis Lukošiūnas, Ignas Brazdeikis ir Mantas Kalnietis.

Maža to, akistatoje su pasvaliečiais „Žalgiris“ neteko ir dar vieno gynėjo – po ilgosios pertraukos dėl kojos skausmų nebežaidė jaunasis Liutauras Lelevičius.

„Toks vaizdas, kad užklupo juodas periodas – daug sergančių, traumuotų. Vos prasidėjus rungtynėms nusiėmė dėl kojos skausmų Liutauras Lelevičius, kurį šiandien ilgiau planavome laikyti aikštėje“, – po mačo jauno gynėjo situaciją komentavo Kazys Maksvytis.

Tai lėmė, jog Kazys Maksvytis rungtynėms pirmą kartą turėjo registruoti ir dublerių komandos atstovą 18-metį Kajų Kublicką, kuris debiutavo pelnydamas 4 taškus ir atlikdamas 3 rezultatyvius perdavimus per 23 minutes.

Vis tik „Pieno žvaigždes“ rimčiau pasipriešinti šešių žaidėjų netekusiam „Žalgiriui“ nesugebėjo.

Pasvaliečiai netoli „Žalgirio“ laikėsi tik du kėlinius, po kurių atsiliko 32:40, bet trečiajame kėlinyje Kauno klubo persvara perkopė dviženklę ribą ir pabaigoje abejonių dėl nugalėtojo nekilo, kai „Žalgirio“ persvara jau buvo išaugusi ir iki 22 taškų.

Ilgo laiko atsitiesti „Žalgiris“ neturės, nes jau antradienį šios komandos laukia išvyka į Belgradą ir Eurolygos akistata su „Crvena zvezda“.

„Žalgiris“: Laurynas Birutis (9 atk. kam.) ir Motiejus Krivas po 12, Keenanas Evansas (5 rez. perd.), Arnas Butkevičius (7 atk. kam.) ir Dovydas Giedraitis po 11.

„Pieno žvaigždės“: Martynas Pacevičius 20 (8/17 dvit.), Ignas Vaitkus 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius