-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 07

Žinomi krepšinio veidai taiko į naujas pareigas

Europos krepšinis rengiasi naujoms postų dalyboms – pavasarį „FIBA Europe“ rinks naują organizacijos prezidentą, o valdybos rinkimuose Lietuva keis savo deleguojamą asmenį.
Darius Gudelis pretenduoja į FIBA Europe valdybą, kurios prezidentu nori tapti Jorge Gabajosa.
Darius Gudelis pretenduoja į „FIBA Europe“ valdybą, kurios prezidentu nori tapti Jorge Gabajosa. / Scanpix ir 15min nuotr.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovai šią savaitę turi progą iš arčiau susipažinti su vienu kandidatų į „FIBA Europe“ vadovo postą.

Nuo 2014 metų šiai organizacijai vadovavusio Turgay Demierelio antroji kadencija tiksi į pabaigą, o pakeisti turką pretenduoja du asmenys.

Suprasti akimirksniu

  • „FIBA Europe“ prezidentas turkas T.Demirelis antrai kadencijai buvo perrinktas 2019 metais, kai rinkimuose įveikė belgą Cyrielį Coomansą ir buvusią Serbijos krepšinio žvaigždę Dejaną Tomaševičių.
  • Tarptautinės krepšinio organizacijos FIBA prezidentas yra Malio politikas Hamane Niangas, kurio kadencija šiemet irgi baigsis, o rotacijos principu pareigas perims kito žemyno atstovas.
  • Realiu FIBA vadovu nuo 2018 metų dirba graikas teisininkas Andreas Zagklis, neseniai pasirašęs naują kontraktą generalinio sekretoriaus pareigoms net iki 2031 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius