-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 06

B.Madgenas: „Broliai Ballai atvyko į šalį, kuri mėgsta krepšinį, ir tai išeis į naudą visiems“

Apmaudžią nesėkmę prieš Sankt Peterburgo klubą patyrusi „Lietuvos ryto“ ekipa stengsis grįžti į pergalių kelią. Šeštadienį vilniečiai (13-4) „Betsafe–LKL“ lygoje savų žiūrovų akivaizdoje išmėgins jėgas su Prienų–Birštono „Vytautu“ (4-13).
Benas Madgenas
Benas Madgenas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Spalio pradžioje Prienuose vykęs mačas klostėsi atkakliai. Vilniečius į priekį vedė B.Madgenas, vien pirmojo ketvirčio metu surinkęs 10 taškų.

L.Mavrokefalidis taip pat blizgėjo puolime, tačiau „Vytauto“ žaidėjai tiksliai atakavo iš tolimų distancijų – rezultatas vėl bus išlygintas.

Rungtynių pabaigoje savo žodį tarė jaunasis Martynas Echodas – jis atkovojo kamuolį puolime ir privertė varžovą prasižengti. Dar po kelių akimirkų 206 cm puolėjas atliko puikų perdavimą Mindaugui Lukauskiui, kuris pelnė dvitaškį (73:69). „Lietuvos rytas“ išlaikė persvarą iki pat susitikimo pabaigos ir šventė pergalę 75:69.

Rezultatyviausiai svečių gretose žaidė B.Madgenas ir R.Giedraitis (21 ir 12 taškų), Virginijaus Šeškaus žaidėjų gretose išsiskyrė T.Klimavičius (20) ir E.Žukauskas (18).

Komentaras

„Visada stengiesi atgauti formą, kai sužaidi ne pačias geriausias rungtynes. Turi būti profesionalu ir nusiteikti, kad ne visada bus lengva žaisti. Reikia reaguoti į rezultatus ir tai parodyti jau kitame mače.

Amerikiečiai atvyko į šalį, kuri mėgsta krepšinį, ir tai išeis į naudą visiems

Jei patiri nesėkmę, tai visada nuvilia, tačiau dar turime nemažai galimybių atsigriebti. Iš pradžių žaisime prieš „Vytautą“, o tada ruošimės kitoms Europos taurės rungtynėms.

Į Lietuvą atvykę broliai Ballai privertė visą pasaulį pažvelgti į žemėlapį ir apie tai nuolatos kalbėti. Nežinau, ar jie pasirodys rungtynėse prieš mus, tačiau ruošimės mačui kaip visada.

Amerikiečiai atvyko į šalį, kuri mėgsta krepšinį ir tai išeis į naudą visiems. Matysime, kaip įvykiai klostysis ateityje, tuo tarpu mes turime rūpintis savo reikalais – pasistengti sužaisti geras rungtynes ir sugrįžti į pergalių kelią“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ gynėjas B.Madgenas.

Rezultatai

Lietuvos krepšinio lygos pirmenybėse prieniškiai startavo prasčiausiai per komandos istoriją – per pirmuosius devynis mačus neiškovojo nė vienos pergalės.

Tačiau „Vytautui“ pavyko mobilizuotis ir sėkmingos rungtynės su Pasvalio klubu pradėjo laimėtų susitikimų seriją, kurios metu taip pat buvo nugalėti „Nevėžio“, „Lietkabelio“ ir „Dzūkijos“ klubai.

Tiesa, V.Šeško auklėtiniams nepavyko išlaikyti tempo ir šiuo metu ekipa vėl smuko į duobę bei stengiasi išlipti iš nesėkmių ruožo.

Devintąją vietą „Betsafe–LKL“ čempionate užimančios komandos gretose išsiskiria E.Žukauskas, per rungtynes pelnantis 13,6 taško, atliekantis 3,4 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojantis 5,8 kamuolio.

Universalus 201 cm ūgio puolėjas lenkia visus ekipos draugus pagal renkamus naudingumo balus – 16,5.

Buvę „Lietuvos ryto“ krepšininkai Edvinas Šeškus ir Justas Sinica pasižymi po 11,7 taško, ekipoje vis labiau apsipranta ir dar vienas buvęs Vilniaus klubo žaidėjas Denisas Lukašovas (8,1 tšk., 2,7 rez. perd.).

„Vytautas“ taip pat dalyvavo BBL pirmenybėse, tačiau klubą papildžius broliams Ballams nusprendė pasitraukti iš čempionato ir varžytis draugiškų rungtynių cikle.

Sausio 15 dieną prieniškiai susitiks su „Lietuvos ryto-2“ komanda, kuri rungtyniauja RKL lygoje.

Tarpusavio rungtynės

Per devynis sezonus „Lietuvos rytas“ su „Vytauto“ ekipa, kuri anksčiau vadinosi „Rūdupiu“, „Prienais“, „Tonybet“, sužaidė 29 rungtynes ir iškovojo 25 pergales.

Įdomūs faktai

  • Prienų–Birštono komanda rečiausiai tarp visų „Betsafe–LKL“ ekipų meta dvitaškius (po 32 per rungtynes). Šioje statistikos kategorijoje pirmauja „Lietuvos rytas“ (44,7).
  • V.Šeškaus žaidėjai lenkia visus varžovus bandydami laimę iš tolimų distancijų ir per mačą atlieka bent po 30 metimų. Vilniečiai atakuoja gerokai rečiau (21, 7 vieta).
  • prieniškiai yra pataikę daugiausiai tritaškių tarp visų lygos komandų (vid. 10,1 per susitikimą).
  • „Vytautas“ pasižymi taikliai metamais dvitaškiais (54,3 proc., 2 vieta).
  • Prienų–Birštono komandai reikėtų labiau stengtis kovojant dėl atšokusių kamuolių (33,6; 9 vieta).
  • „Vytauto“ puolėjas E.Žukauskas patenka į tarp lygos lyderių svarbiausiose statistikos kategorijose (4 vieta pagal pelnomus taškus, 4 vieta pagal atk. kam., 10 vieta pagal rez. perd., 3 vieta pagal naud.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius