-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 15

D.Adomaitis atsiduso po lemiamo šūvio, Ž.Urbonas pasigedo lyderio ir techninės pražangos

„Trūko tik kad Gebenas įmestų“, – atsiduso Dainius Adomaitis po dramatiškos pergalės 93:91 LKL ketvirtfinalio pirmosiose rungtynėse prieš Utenos „Juventus“. Mačo likimas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis, bet D.Adomaičio auklėtiniai namų areną apgynė. Neliūdėjo po pralaimėjimo ir Žydrūnas Urbonas, gyręs ne tik savo vyrus, bet ir teisėjus.
Dainius Adomaitis
Krepšinio rungtynės tarp Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“ / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Make critics shut the f**k up!“, – tokį plakatą, pasaldintą keiksmažodžiu ir raginantį komandą užčiaupti kritikus, mačo metu buvo iškabinę „Ryto“ sirgaliai.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Krepšinio rungtynės tarp Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Krepšinio rungtynės tarp Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“

Tačiau bent pirmoje mačo pusėje D.Adomaitis tikrai negalėjo didžiuotis savo komandos gynyba – 51 praleistas taškas ir 5 taškų atsilikimas per didžiąją pertrauką.

Antrojo kėlinio pabaigoje D.Adomaitis taip aprėkė Martyną Echodą dėl neatitverto žmogaus, kad trenerio žodžius girdėti buvo galima kone pusėje arenos.

Rūbinėje, panašu, „Ryto“ treneris rado tinkamus žodžius. Trečiąjį kėlinį vilniečiai pradėjo spurtu 11:4, o po jau 19-ojo savo taško triumfuodamas po aikštę lakstė Arnas Butkevičius. Bet postūmis buvo trumpalaikis – prieš lemiamą 10-ties minučių atkarpą svečiai vėl pirmavo 65:69.

Mačo atomazga pareikalavo ne vieno žilo plauko vilniečių sirgaliams, tačiau, apsigynę nuo lemiamos uteniškių atakos, „Ryto“ krepšininkai triumfavo 93:91.

„Tokių rungtynių ir tikėjomės, – pasveikinęs komandą su pergale kalbėjo D.Adomaitis. – Noriu pagirti ir „Juventus“. Jie buvo labai gerai pasiruošę, parengę naujų dalykų, kuriais mus nubaudė. Vėlavome gynyboje prie tų dalykų. Jie pataikė ir sunkių metimų, pritrūko, kad dar Gebenas paskutinį įmestų.“

Noriu pagirti ir „Juventus“. Jie buvo labai gerai pasiruošę

Nesulaikomai žaidė A.Butkevičius. Puolėjas surinko 26 taškus, nusiėmė net 13 kamuolių ir finišavo su 36 naudingumo balais.

„Buvo agresyvus ir atakavo tose situacijose, kur tarėmės. Taip pat jo taškai greitajame puolime. Jis turi atletiškumą, gerai valdo kamuolį, kūną“, – geriausią rungtynių žaidėją gyrė „Ryto“ treneris.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Arnas Butkevičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Arnas Butkevičius

D.Adomaičio teigimu, prieš antrąsias rungtynes jo komandai reikia išspręsti antrų šansų problemą. Po atsikovotų kamuolių puolime „Juventus“ pelnė 21 tašką.

DJ Seeley grįžo į aikštę po traumos, bet per 26 minutes pelnė tik 6 taškus.

„Jis treniruojasi su rotacija, nori žaisti. Faktas, kad ritmas nėra toks, kokio jis ar mes norime. Pabaigoje rungtynių jis ritmą pagavo ir tikimės, kad kitose rungtynėse bus toks, kaip antroje pusėje“, – kalbėjo D.Adomaitis.

Žydrūnas Urbonas galėjo daugelį nustebinti negavęs techninės pražangos per visas įtampos kupinas 40 minučių, bet iš trenerio estafetę Vilniuje perėmė jo auklėtiniai.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Krepšinio rungtynės tarp Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Krepšinio rungtynės tarp Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“

Antrajame kėlinyje Marius Runkauskas nesutiko su teisėjų sprendimu ir užsidirbo techninę. Kitoje atakoje jau Kenny Gainesas šokinėjo nepatenkintas arbitro švilpuku, o treneris suskubo raminti legionierių.

Arvydas Šikšnius prieš didžiąją pertrauką buvo taip įsitikinęs, kad nepažeidė taisyklių prieš DJ Seeley, kad susiėmęs už galvos ir iš nuostabos išsižiojęs žingsniavo tolyn nuo teisėjų, bet tai neišgelbėjo – techninė pražanga.

Emocingai žaidusi „Juventus“ komanda laikėsi iki paskutinės atakos, tačiau pergalę galėjęs išplėšti Martino Gebeno tritaškis nebuvo taiklus.

Apie paskutinę savo komandos ataką Ž.Urbonas kalbėjo: „Turėjo Tomas atakuoti, veržtis, bet varžovai sustovėjo neblogai. Norėjom Marių Runkauską išvesti ant tritaškio. Iš viso buvo trys opcijos. Dar nepadarėm antro žingsnelio – nesužaidėm rescreeno, taip ir liko Martinas su Parachouskiu ir Tomas Dimša su DJ Seeley. Aišku, Martinas tritaškininkas (juokiasi).“

Aišku, Martinas tritaškininkas

Vos įžengęs į spaudos konferencijų kambarį Ž.Urbonas metė akį į statistiką.

„Opa. Septynios klaidos – trenerio svajonė“, – garsiai mąstė „Juventus“ strategas.

Opa. Septynios klaidos – trenerio svajonė

Strategas aiškino, kad jam nepatiko, jog prieš šią seriją buvo žadama įnirtinga kova, nes esą „Rytas“ yra duobėje.

„Taip, jie pirmą kartą istorijoje užėmė trečią vietą reguliariajame sezone, bet jie šiemet laimėję titulus. Karaliaus Mindaugo taurėje parklupdė patį „Žalgirį“, o Europos taurėje nuėjo iki aštuoneto“, – varžovų galingumą aiškino Ž.Urbonas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Krepšinio rungtynės tarp Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Krepšinio rungtynės tarp Vilniaus „Ryto“ ir Utenos „Juventus“

Nors treneris baiminosi, kad kalbos padarys meškos paslaugą ir jo auklėtiniai patikės esantys lygūs su „Ryto“ krepšininkais, pasak Ž.Urbono, galvas pavyko perprogramuoti.

Ž.Urbonas išskyrė du dalykus, kurių jam pritrūko šiose rungtynėse. Pirma, Kenny Gaineso aikštėje lemiamu metu, mat legionierius, galintis pats vienas tempti komandą į priekį, buvo susirinkęs penkias pražangas.

Antra, techninės pražangos „Rytui“.

„Echodas skeryčiojosi, Seeley išbėgo į kitą pusę, bet teisėjavo padoriai, nenoriu mesti jokio akmens į jų daržą“, – arbitrams nepriekaištavo tuo pagarsėjęs Ž.Urbonas.

Dabar „Juventus“ suklupti nebegali, bet įrodė, kad muštis su „Rytu“ ši komanda yra pajėgi.

„Gatvėj laimėtumėm, mes mušeikos geri“, – juokeliu konferenciją užbaigė Ž.Urbonas.

Gatvėj laimėtumėm, mes mušeikos geri

Antrosios serijos iki dviejų pergalių rungtynės Utenoje vyks penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius