-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 21

Istorinį pasiekimą užfiksavusio Nenado Čanako ramybė: „Darbas nėra baigtas“

Nenadas Čanakas sugniaužė kumščius ir triumfuodamas iškėlė abi rankas į viršų, o sausakimša „Cido“ arena sprogo plojimais. Strategas iš Serbijos įprastai demonstruoja absoliučią ramybę, bet emocijų suvaldyti šeštadienio pavakarę Panevėžyje buvo tiesiog neįmanoma, kai Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalyje Kauno „Žalgirį“ peržengęs „Lietkabelis“ užfiksavo istorinį pasiekimą.

Šeštadienio pavakarę pilnutėlėje „Cido“ arenoje (6480 sirgalių) Panevėžio „Lietkabelis“ užbaigė istorinį klubo žygdarbį Lietuvos krepšinio lygoje (LKL).

Nenado Čanako auklėtiniai stebino sirgalius pasiekimais Europos taurėje, kur rinko žinomų Senojo žemyno ekipų skalpus, bet didžiausią fiestą „Lietkabelis“ užkūrė vietiniame fronte, pirmą kartą šalies istorijoje Kauno „Žalgiriui“ užtrenkęs duris į pirmenybių finalą.

„Sunku dabar pasakyti kažką protingo. Didžiuojuosi komanda ir džiaugiuosi šiuo momentu. Bet darbas nėra baigtas. Turime pailsėti ir būti pasiruošę finalui, – po istorinės pergalės kalbėjo Nenadas Čanakas. – Nesu protingiausias vyrukas pasaulyje, bet tikėjausi, jog po sunkios pradžios dėl geros gynybos sugrįšime į rungtynes, o gynyba suteiks gerą ritmą mūsų puolimui. Dienos pabaigoje – „Žalgiris“ yra čempionų komanda, kuri niekada nepasiduoda. Jie užspaudė mus, buvo sunku, mūsų žaidėjai ėmė šlubčioti, nes atidavė viską, bet galiausiai mes nusipelnėme bilieto į finalą.“

Didelį ažiotažą sukėlusiame mače Panevėžyje lankėsi ir žinomi Lietuvos krepšinio veidai – Jonas Valančiūnas, Antanas Kavaliauskas, Adas Juškevičius, Artūras Jomantas, iš geriausių vietų stebėję didžiausią „Lietkabelio“ klubo pergalę istorijoje.

Aukštaitijos krepšininkai iš rankų paleido pirmąjį pusfinalio serijos mačą Nemuno saloje Kaune, bet tuomet daugkartiniams šalies čempionams sudavė tris smūgius iš eilės.

Lemiamas jų – namuose rezultatu 86:75.

„Mums buvo labai sunku triskart iš eilės įveikti „Žalgirį“. Galiu pasakyti, kad tai nuostabus pasiekimas. Kai dar buvau vaikas ir gyvenau Zagrebe, pamenu tų laikų mūšius tarp „Žalgirio“ ir „Cibonos“. Draženas Petrovičius prieš Arvydą Sabonį... Žinau, kas yra „Žalgiris“. Nuostabu, kad tris kartus iš eilės įveikėme šią komandą“, – sakė „Lietkabelio“ vairininkas.

Pirmųjų keturių minučių šeimininkų taškų sausrą, tuo metu Edgaro Ulanovo sugrįžimo inspiruotiems žalgiriečiams pelnius 8 taškus, nutraukė Kristupas Žemaitis, o po jo taiklaus metimo netrukus sekė ir galingas Džordže Gagičiaus dėjimas.

Istorinės galimybės sukaustyti Panevėžio krepšininkai nusikratė startinį jauduliuką ir pelnė 9 taškus iš eilės bei išsiveržė į priekį.

Atkaklus pirmasis kėlinys baigėsi „Lietkabelio“ atsilikimu 15:17.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Istorinės LKL pusfinalio rungtynės? Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „Žalgiris“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Istorinės LKL pusfinalio rungtynės? Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „Žalgiris“

Vytenis Lipkevičius smeigė du tolimus metimus paeiliui, o šiuos metimus palydėjo per „Cido“ arenos tribūnas nuvilnijusi sirgalių banga.

„Tai buvo nuostabu. Esu iš šalies, kur tokia atmosfera yra normalus dalykas. Labai džiaugiuosi, jog tai pamačiau ir čia, Panevėžyje. Mes jaučiame sirgalių palaikymą. Noriu padėkoti sirgaliams. Tikiuosi, kad jie palaikys ir finale mus taip, kaip šiandien. Geriau galbūt ir neįmanoma, bet bent jau ne mažesnėmis pajėgomis“, – sakė N.Čanakas.

Iki ilgosios pertraukos „Lietkabelio“ krepšininkai įmetė 8 tritaškius iš 15, „Žalgiris“ – 1 iš 9. Nenado Čanako kariauna dominavo ir po krepšiu – 20 atkovotų kamuolių prieš 11.

Puikus antrasis kėlinys šeimininkams leido susikurti dviženklį pranašumą 43:32.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – apie apnuogintą „Žalgirį“ ir dramatiškus LKL pusfinalius

„Lietkabelis“ žaidimo kontrolę išlaikė ir trečiajame kėlinyje, atmušęs visus „Žalgirio“ bandymus sugrįžti ir prieš lemiamas 10 dvikovos minučių išlaikęs dviženklę persvarą 67:57.

„Nemanau, kad yra kažkokia paslaptinga mūsų sėkmės priežastis, – paklaustas apie įspūdingo panevėžiečių sezono priežastis, atsakė N.Čanakas. – Tiesiog puiki grupė vyrukų, o atmosfera – nuostabi. Ši komanda man išliks pavyzdžiu ir ateityje, kai kažką treniruosiu, kad žaidėjai turi būti puikūs komandos draugai, tuomet viskas bus lengviau ir viskas bus įmanoma. Jei to nebus, kelias bus sunkesnis. Mes neturime žvaigždžių, todėl negaliu sakyti, kad finalą pasiekėme dėl vieno ar kito žaidėjo. Visą sezoną žaidžiame komandinį krepšinį. Turėjome sunkių momentų, bet juos įveikėme. Bet darbas nėra baigtas.“

Žaliai balti ketvirtajame kėlinyje bandė perlaužti rungtynes, buvo priartėję per penkis taškus, bet po Pauliaus Jankūno nesportinės pražangos greitus penkis taškus surinkęs „Lietkabelis“ nepalūžo ir iškovojo įtikinamą pergalę.

„Esu labai laimingas dėl žaidėjų ir visos „Lietkabelio“ komandos, – kalbėjo N.Čanakas. – Aš čia dirbu jau ketvirtus metus, tad šis pasiekimas man labai svarbus. Esu žaidęs Serbijos ir Lietuvos taurių finaluose, bet tai bus pirmasis mano lygos finalas. Tai visai kas kita. Kai sezonas prasidėjo, nesakiau to viešai, bet tikėjau, jog šįmet galime pasiekti du finalus. Mes tai pasiekėme. Bet mes nebūsime finale, kad tik būtume, norime stengtis iškovoti titulą.“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Istorinės LKL pusfinalio rungtynės? Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „Žalgiris“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Istorinės LKL pusfinalio rungtynės? Panevėžio „Lietkabelis“ – Kauno „Žalgiris“

LKL finalas startuos artėjantį penktadienį Vilniuje, o serijoje iki keturių pergalių „Lietkabelis“ susikaus su Vilniaus „Rytu“.

„Jie parodė, kad yra geriausia komanda lygoje, nes užėmė pirmą vietą. Jaučiu didelę pagarbą jiems – puikūs žaidėjai, puikus treneris, – apie būsimą varžovą kalbėjo N.Čanakas. – Jie labai gerai žaidžia krepšinį. Mes jau turėjome ketverias sunkias rungtynes su „Rytu“ šį sezoną. Dabar turime pailsėti ir būti pasiruošę finalui. Nemanau, kad laukia kažkokie dideli taktiniai siurprizai. Matysime. „Rytas“ užėmė pirmą vietą reguliariajame sezone ir aš šią komandą labai gerbiu.“

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – apie apnuogintą „Žalgirį“ ir dramatiškus LKL pusfinalius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius