-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 02

Jubiliejines P.Jankūno rungtynes „Žalgiris“ pažymėjo lengva pergale

Paulius Jankūnas sužaidė 500-ąsias rungtynes Lietuvos krepšinio lygoje (LKL), o Kauno „Žalgiris“ (30-3) pasiekė eilinę pergalę. Kauniečiai kapitono progą pažymėjo 99:66 (30:18, 19:16, 25:13, 25:19) sutriuškindami autsaiderį Kėdainių „Nevėžį“ (9-25).
Paulius Jankūnas
Paulius Jankūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pusę tūkstančio rungtynių šalies pirmenybėse jau sužaidęs 37-erių P.Jankūnas prisijungė prie anksčiau šią ribą pasiekusių Mindaugo Lukauskio (664 rungtynės), Rolando Matulio (554) ir Artūro Jomanto (534).

Jubiliejiniame mače starto penkete pasirodęs P.Jankūnas per 16 minučių pelnė 5 taškus ir atkovojo 5 kamuolius, o „Žalgiris“ neturėjo vargo ir jau pirmajame kėlinyje pabėgo didžiuliu skirtumu – 28:12.

Po šių rungtynių visus šansus pakilti iki atkrintamosiose žaisiančio aštuoneto praradęs „Nevėžis“ nesugebėjo rimčiau pasipriešinti čempionams ir per likusius kėlinius, o „Žalgiris“ ketvirtajame kėlinyje peržengė ir 30 taškų persvaros ribą.

Vienintelis dalykas, kurio kauniečiams įgyvendinti nepavyko, tai pelnyti 100-ojo taško. Tą padaryti galėjo Mantas Rubštavičius, bet stojęs prie baudų linijos likus 7 sekundėms jaunasis žalgirietis pataikė tik dvi baudas iš trijų.

Kauniečiai dar penktadienį užsitikrino pirmąją vietą reguliariajame sezone, bet dar turės sužaisti tris mačus iki jo pabaigos.

Rungtynėse prieš „Nevėžį“ poilsio gavo Marius Grigonis, Thomasas Walkupas ir Patricio Garino.

Tai buvo jau devintoji iš eilės „Žalgirio“ pergalė.

„Žalgiris“: Nigelas Hayesas 15, Augustine'as Rubitas 14 (7 atk. kam.), Joffrey Lauvergne'aas 10 (9 atk. kam.), Artūras Milaknis ir Martinas Gebenas po 9.

„Nevėžis“: Arielis Hukporti 17, Martynas Pocevičius 13, Julius Jucikas 10, Sedrickas Barefieldas 9.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius