Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 01 21

K.Maksvytis norėtų dar vieno S.Galdiko, Š.Jasikevičius – išlavinto „žudikų instinkto“

„Solidžiai žaidėme, bet pritrūkome žudiko instinkto. Kelis kartus jau atrodė, kad atitrūkome ir nueisime į priekį, bet nepadarėme to“, – po rungtynių su „Neptūnu“ kalbėjo „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.
Šarūnas Jasikevičius rungtynių metu
Šarūnas Jasikevičius rungtynių metu / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauniečiai laimėjo rungtynes 83:75.

„Be abejo, žaidėme išvykoje su komanda, kuri turi charakterį, ir buvo aišku, kad taip lengvai pergalės neatiduos, bet, manau, mums pritrūko šviežumo. Tai logiška, žinant, kad dėl įtempto kalendoriaus dabar mums sunkus periodas“.

Treneris leido pailsėti Pauliui Jankūnui, kurio kūne, pasak Š.Jasikevičiaus, prisikaupė nemažai traumelių.

„Paskutinę savaitę jis žaidė su nuskausminamaisiais. Nedaug galėjo treniruotis. Ateina labai sunkus periodas – ir [Karaliaus Mindaugo] taurė, ir svarbios rungtynės Eurolygoje. Norime jo šviežesnio, todėl duosim kelias savaites poilsio“, – sakė strategas.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių apžvalga: „Neptūnas“ – „Žalgiris“ [2018-01-21]

Mačo pradžioje „Žalgiriui“ sunkiai sekėsi kautis su Simu Galdiku. Š.Jasikevičius pripažino, kad „Neptūno“ vidurio puolėjas rungtynėms buvo puikiai nusiteikęs.

„S.Galdikas ryškiai mus pranoko energija. Aišku, jis įgauna didelį pranašumą, kai mes keičiamės ginamaisiais, bet kai kuriais momentais buvome prieš jį per minkšti“.

Paklaustas, ar nebūtų protinga LKL lygoje labiau pasitaupyti, leisti žaisti jaunimui, kad daugiau jėgų liktų Eurolygai, Š.Jasikevičius purtė galvą:

„Manau, „Žalgirio“ sirgaliai nesuprastų, jei pradėtume dalinti taškus. Galima duoti jaunimui tų minučių, bet jei jam duosi už dyką, neužsitarnavus, jie gali ne taip suprasti. Mes stengiamės kuo daugiau jiems duoti žaisti, bet ir norime laimėti visas rungtynes. Sirgaliai irgi to nori, manau“.

VIDEO: „Betsafe-LKL“ rungtynių komentarai: „Neptūnas“ – „Žalgiris“ [2018-01-21]

„Neptūno“ vyr. treneris Kazys Maksvytis pernelyg nesikrimto, tačiau pabrėžė, kad jo šio sezono tikslas nėra vien tik gerai žaisti su „Žalgiriu“ ir garbingai pralaimėti.

„Norisi pasiekti ir daugiau“, – pabrėžė jis.

Kalbėdamas apie rungtynes treneris savo žaidėjams priekaištų nežarstė: „Iš mūsų pusės buvo daug energijos. Kovėmės, tačiau gal kažkiek pritrūko kokybės ir meistriškumo. Savo žaidėjams priekaištų neturiu“.

K.Maksvytis išskyrė S.Galdiko žaidimą:

„Nors Simas nėra pats geriausias rezultatyvių perdavimų atlikėjas, bet šiandien jis žaidė gerai – atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 8 kamuolius ir surinko 13 taškų. Mums trūksta dar vieno aukštaūgio krepšininko, kuris daugiau duotų komandai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius