Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 31

Kauno „Žalgiris“ tapo televizijos įkaitu

Rungtynės vėlų penktadienio vakarą Madride, 2,5 tūkst. km kelionė pigiomis oro linijomis į Vilnių, trumpa poilsio akimirka ir derbis su principiniu varžovu sekmadienio pavakarę sostinėje. Tokiomis sąlygomis gyveno Kauno „Žalgirio“ klubas, įspraustas į negailestingo Eurolygos ir LKL tvarkaraščio rėmus.
„Žalgirio“ krepšininkai
„Žalgirio“ krepšininkai / Alfredo Pliadžio nuotr.
LKL | Kauno „Žalgiris“ – Klaipėdos „Neptūnas“ | 17:00 | „Žalgirio“ arena

Prieš porą savaičių būtent taip žalgiriečiams susidėliojo tvarkaraštis. To pasekmės matėsi aikštėje – savaitę rungtynių neturėjęs Vilniaus „Lietuvos rytas“ išnaudojo visus įmanomus privalumus ir patiesė kvapo pritrūkusius priešininkus.

Pavyzdžiui, praėjusį penktadienį Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkai dar lankėsi Kaune, o savaitgalį jų taip pat laukė akistata su amžinu varžovu Atėnų „Panathinaikos“. Tačiau graikai pasielgė sumaniai – į Kauną atvyko užsakomuoju reisu, todėl jau vidurnaktį po pralaimėjimo Kaune buvo Graikijoje.

Be to, Graikijos čempionato organizatoriai „Olympiakos“ ir „Panathinaikos“ derbį nukėlė į pirmadienį. Rungtynes 80:66 be vargo laimėjo „Olympiakos“.

„Žalgiriui“ skraidyti užsakomaisiais reisais neleidžia finansinės galimybės. Kartais lėktuve keletą valandų sunku išsėdėti net ir paprastam keleiviui, o ką jau kalbėti apie dvimetrinius 100 kg sveriančius augalotus krepšininkus.

Roberto Dačkaus nuotr./Linas Kunigėlis
Roberto Dačkaus nuotr./Linas Kunigėlis

Kas galėtų pasikeisti, tai LKL tvarkaraštis. Vis dėlto taisyklės negailestingos. Dėl įsipareigojimų TV6 televizijai LKL kategoriškai atmeta galimybę nukelti žalgiriečių rungtynes į pirmadienį.

Praėjęs savaitgalis buvo ypatingas tuo, kad „Žalgiris“ penktadienį kovėsi su „Olympiakos“, sekmadienį namuose egzaminavo Alytaus „Dzūkiją“, o pirmadienį važiavo žaisti į Kėdainius.

„Situacija nėra iš gerųjų. Ko labiausiai dabar norėčiau, tai užsidaryti salėje, dirbti, keisti, daryti. Tą, ką esu suplanavęs. Bet su tokiu kalendoriumi nieko neišeina, nes reikia koncentruotis rungtynėms. Situacija labai intensyvi, – tada pripažino „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius. – Bet kalendorius yra toks, koks yra. Nieko keisti dabar negalime“.

Šį savaitgalį situacija taip pat ne iš lengvųjų. Penktadienio vakarą „Žalgiris“ žaidė Pamaskvyje su „Chimki“, o jau sekmadienį laukia kitos pavojingos LKL komandos – Klaipėdos „Neptūno“ iššūkis.

Egidijaus Jankausko/
Egidijaus Jankausko/"Neptūno" nuotr./Martynas Mažeika ir Danielis Ewingas

Palyginimui, Ispanijoje, Graikijoje, Turkijoje ir Rusijoje išvykose rungtyniavusios Eurolygos komandos vietos čempionate žaisdavo ne sekmadienį, o pirmadienį.

„Žalgirį“ varžo LKL sutartis su TV6 televizija. Kai TV6 netransliuoja žalgiriečių rungtynių sekmadieniais, šių susitikimai numatyti pirmadieniais.

Bet, be abejo, TV6 transliuoja didžiausią auditoriją sutraukiančias „Žalgirio“ dvikovas su „Lietuvos rytu“ ir „Neptūnu“. Lyg tyčia tos rungtynės sutapo su „Žalgirio“ mačais Eurolygoje, kurie vyksta išvykoje.

„Žalgiris“ kreipėsi į LKL su prašymu nukelti dvikovas su „Neptūnu“ ir „Lietuvos rytu“ į pirmadienį, bet lygos atsakas buvo griežtas – TV6 negali nerodyti tokių dvikovų, o įprastas transliacijų grafikas – šeštadieniais ir sekmadieniais, negali keistis.

Skeptikai pasakytų, kad NBA komandos kartais žaidžia išvykos rungtynes dvi dienas iš eilės, dar ilgesnius maratonus, tačiau stipriausios pasaulio lygos klubai pripratę gyventi tokiu ritmu. Beje, ir skraidyti privačiais lėktuvais, kuriuose krepšininkai gali patogiai ištiesti kojas ir mėgautis komfortu. O ir tų rungtynių tiek daug, kad vienerias pralaimėję galės pasitaisyti kitą kartą.

„Žalgiris“ pralaimėti vietiniame fronte tiesiog negali ir užsakomaisiais reisais neskraido.

Sykį „Lietuvos rytas“ jau patiesė keliauti nespėjusį „Žalgirį“. Ar „Neptūnas“ irgi pajėgs kibti į atlapus Lietuvos čempionams?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius