Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 04

Kazys Maksvytis: pirmoji užduotis – grąžinti žaidėjų pasitikėjimą savo jėgomis

Panevėžio „Lietkabelio“ vairą trečiadienį perėmęs Kazys Maksvytis jau spėjo debiutuoti naujojoje komandoje.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Algirdo Venskaus nuotr.

Vos vienoje treniruotėje žaidėjams dirigavęs specialistas ketvirtadienį vakare vadovavo „Lietkabeliui“ Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynėse, kurias pirmą kartą triženklį taškų skaičių šį sezoną įmetę panevėžiečiai laimėjo 101:72 prieš Talino „TLU Kalev“ komandą.

Jau sekmadienį K.Maksvyčio ir „Lietkabelio“ laukia labai svarbus Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) susitikimas su turnyrinės lentelės kaimyne Alytaus „Dzūkija“.

Naujasis „Lietkabelio“ strategas oficialiai klubo svetainei teigė, kad pirmoji jo užduotis – pagerinti krepšininkų pasitikėjimą savo jėgomis. Toliau seks pokyčiai taktinėse žaidimo schemose ir, galbūt, sudėties stiprinimas.

– Kodėl priėmėte „Lietkabelio“ pasiūlymą?

– Nusibodo sėdėti be darbo. Esu jaunas treneris, įpratęs dirbti, todėl buvo pirmas toks sezonas, kai teko jį pradėti be darbovietės. Kūnas ir galva įpratę dirbti nuo vasaros pabaigos. „Lietkabelio“ pasiūlymas buvo įdomus. Pakalbėjau su klubo vadovais, kurie pasiūlė geras sąlygas. Sakė, jog galima šiek tiek pakoreguoti sudėtį. Žiūrint į turnyrinę lentelę, „Lietkabelio“ padėtis nėra labai optimistinė. Ne vienas kolega siūlė gerai apgalvoti šį žingsnį, bet esu jaunas ir nebijau iššūkių. Tikiuosi, kad pavyks pasiekti kuo daugiau pergalių.

– Jums pirma patirtis, kai tenka perimti komandos vairą įsibėgėjus sezonui. Ar labai sunku tai padaryti?

– Gauni komandą tokią, kokia ji yra suformuota. Tuomet turi savo mintis dėstyti taip, jog privalai pritaikyti savo žaidimą prie tų krepšininkų, kurie yra komandoje. Nauja patirtis, bet tikiuosi sėkmingai susitvarkyti.

– Kokią komandą radote atvykęs į Panevėžį?

– Teko dalyvauti vos vienoje treniruotėje ir rungtynėse. Pirmas dalykas, kuris krenta į akis – komanda praradusi pasitikėjimą. Pirmas žingsnis – atgaivinti ekipą emociškai. Krepšinyje dviračio neišrasi. Kiekvienas pralaimėjimas mažina pasitikėjimą savo jėgomis, blogina tarpusavio santykius, o kiekviena pergalė – prideda pasitikėjimo ir pagerina atmosferą. Tikslas yra iškovoti kuo daugiau pergalių ir taip pagerinti atmosferą bei eiti į priekį.

– 9-oji vieta LKL – ar gali komanda geriau?

– Tikiuosi, kad mūsų tikslas nebus kovoti dėl išlikimo LKL. Šalies pirmenybės yra nenuspėjamos. „Lietkabelis“ dabar yra giliai devintoje pozicijoje, bet žingsnis po žingsnio, pergalė ir pergalės ir galėsime išlipti iš tos duobės.

– Esate patenkintas „Lietkabelio“ sudėtimi ar norite korekcijų?

– Norėčiau savo rankomis „pačiupinėti“ visus žaidėjus. Sunku vertinti, kai krepšininkus pažįsti iš šalies. Artimiausiu metu tikiuosi viską pamatyti ir tada priimti sprendimą. Pirmas įspūdis toks, kad trūksta vadinamos pirmos–antros pozicijos žaidėjo, kuris galėtų kurti ir žaistų agresyviau su kamuoliu.

– „Dzūkiją“ pažįstate labai gerai. Ruošiate daug staigmenų sekmadieniui?

– Ruošiame, bet nelabai turime laiko. Turime kelias treniruotes ir didelių kalnų nenuversi. Duok Dieve, kad pavyktų pagerinti žaidėjų pasitikėjimą savo jėgomis ir emocinį komandos foną. Korekcijas tokias, kokias noriu atlikti, pavyks padaryti po dviejų savaičių.

– O realius taktikos pokyčius galima padaryti per tas kelias dienas?

– Neskubu visko keisti, nes pasitikiu treneriu Gintaru Kadžiuliu. Matau, jog dirbama yra kryptingai. Galbūt pagerinus emocinį foną, sustiprinus vieną ar kitą poziciją, komanda kiltų į viršų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius