Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 05 24

Kazys Maksvytis rėžė: „Martynas Echodas šitoje serijoje pasidarė kaip Žygimantas Skučas“

Kazys Maksvytis savo kariaunos žūtbūtiniam mūšiui neprikėlė. Skaudų smūgį trečiadienį namuose sugėręs Klaipėdos „Neptūnas“ antrąsias rungtynes Vilniuje pralaimėjo 70:83 ir krito pusfinalio serijoje 0-2.
Kazys Maksvytis
Kazys Maksvytis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

K.Maksvytis su rimtomis problemomis susidūrė jau rungtynių pradžioje, kuomet neteko vidurio puolėjo Simo Galdiko.

„Neptūno“ raumenų kalnas iš pradžių pečiu užkabino Martyną Echodą, o kai „Ryto“ aukštaūgis kažką šūktelėjo atgal, S.Galdikas smogė varžovui galva į galvą.

„Centras“ gavo diskvalifikacinę pražangą ir buvo išsiųstas į rūbinę.

Tuo metu švieslentėje degė „Ryto“ persvara 14:5, tačiau vėliau skirtumas tarp komandų tik didėjo.

„Neptūnas“ strigo vilniečių atakose, vėl prastu procentu atakavo iš toli, o „Rytas“ pakilo ant tokios bangos, kad jau per pertrauką turėjo 22 taškų atotrūkį.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Deividas Gailius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Deividas Gailius

K.Maksvytis po dviejų kėlinių neskubėjo į rūbinę – jis ėjo aiškintis su teisėjais, kuriems turėjo nemažai priekaištų visų rungtynių metu.

Po pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė – klaipėdiečiai, nors ir suaktyvino gynybą bei sugebėjo apkarpyti deficitą, apie pergalę pasvajoti negalėjo. Vienu metu „Ryto“ persvara siekė net 28 taškus.

„Imant bendrai, gaila, kad nepavyko išlaikyti reguliariajame sezone iškovotos antros vietos, tikrai sunkiai dirbom visą sezoną, likom antri, lyg ir įgavom kažkokią persvarą prieš atkrintamąsias, – nusiminęs kalbėjo K.Maksvytis. – Kaip kalbėjo vienas iš lyderių – išsiaiškinsim šitoje serijoje. Išsiaiškinom, deja, stipresnis šioje serijoje buvo „Rytas“.

Kas liečia rungtynes... Pradžia – ne pati geriausia.

Eilinį kartą sakysit, kad verkiu, bet, ypač pirmoje pusėje, švilpimu esu nepatenkintas. Rungtynių gale jie aplygino tas baudas ir atrodo, kad viskas tvarkoje, bet nebuvau patenkintas.

Reikia nukelt kepurę prieš „Ryto“ paskutinių atakos laiko sekundžių situacijas. Tai buvo mūsų košmaras šitoje serijoje.

Džiugu, kad antroje pusėje grįžom į kovą, nedidelę intrigą ištraukėm. Reikia apsiraminti ir persiorientuoti į kovą dėl trečios vietos, nors lūkesčiai buvo didesni.“

Eilinį kartą sakysit, kad verkiu, bet, ypač pirmoje pusėje, švilpimu esu nepatenkintas

Kalbėdamas apie epizodą, kuomet M.Echodą smūgiu pavaišino S.Galdikas, K.Maksvytis buvo iškalbus.

„Martynas Echodas šitoje serijoje pasidarė kaip Žygimantas Skučas. Pirmose rungtynėse smaugė Simą Galdiką, tai praleido teisėjai, tada boksavo jį. Šitose rungtynėse irgi buvo jo nesportinė. Aišku, Simas neturėjo to daryti, gavo diskvalifikacinę pražangą“, – su buvusiu auklėtiniu „Ryto“ aukštaūgį lygino K.Maksvytis.

Pirmose rungtynėse smaugė Simą Galdiką, tai praleido teisėjai, antrose boksavo jį

Treneris prašė LKL peržiūrėti visą abiejų žaidėjų tarpusavio dvikovą abejose rungtynėse. K.Maksvytis tikisi, kad jo auklėtiniui bausmė bus sušvelninta.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Martyno Echodo ir Deivido Gailiaus konfliktas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Martyno Echodo ir Deivido Gailiaus konfliktas

– Nepaisant to, ką darė Echodas, ar kapitonas neturėtų susitvardyti tokioje situacijoje? – žurnalistai paklausė K.Maksvyčio.

– Turėtų, blogai pasielgė. Čia buvo ne vien šitas dalykas, tai brendo visos serijos metu. Galdikui lengvi prisilietimai buvo fiksuojami, o prieš jį buvo imtynių veiksmai atliekami.

– Neprašot bausti Martyno Echodo, bet norite, kad lyga sušvelnintų bausmę Simui Galdikui?

– Ir tą, ir tą. Norėčiau, kad žiūrėtų į bendrą vaizdą, ne į vieną epizodą.

– Susidarė įspūdis, kad jūsų komandai trūko jėgų. Ar nebuvo variantas pasitaupyt ketvirtajame reguliariojo sezono rate?

– Nemanau, šiaip tai rungtynės vyko kas 3-4 dienas. Mes taikėm gan didelę rotaciją, bandėm mažinti minučių skaičių, neleidom žaisti po 30-35 minutes.

Jei žinočiau, kad atkrintamųjų sistema bus tokia kitais metais, reikėtų jauninti kolektyvą. Mūsų komandai žaisti kas dvi dienas yra sunku. Nespėjame atsistatyti, esame gana veteranai ir mums tai buvo nepalanku. Taisyklės visiems vienodos, aš nieko nesakau.

Kaip minėjot, gal pas mus labai skirtingi žaidėjai – vieni techniški ir trapūs, kiti fiziški. Techniški ir vyresni žaidėjai nespėja atsistatyti.

– Laukia mažasis finalas. Kas bus svarbiausia?

– Atgaut jėgas ir moralinis nusiteikimas. Turėjom namų aikštės pranašumą, antrą vietą, lūkesčiai buvo finalas. Reikia surast motyvacijos, išsigydyt traumas ir žaist prieš „Lietkabelį“, kuris žaidžia gerai.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kazys Maksvytis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Kazys Maksvytis

– Kokios dar priežastys lėmė nesėkmingą seriją?

– Viena iš priežasčių, kad nebuvom švieži, rungtynės vyko kas dvi dienas ir nespėjom atsistatyti. Daugiau priežasčių kaip ir nereikia.

Motyvacijos netrūko, treneriui reikia prisiimt kaltę, gal treneris kažką blogai padarė.

Motyvacijos netrūko, treneriui reikia prisiimt kaltę, gal treneris kažką blogai padarė

– Prieš KMT finalo ketvertą ir prieš šią seriją daug kas kalbėjo, kad „Neptūnas“ gali būti favoritas. Ar komandos neveikia tokios kalbos?

– Manau, kad čia yra klaidingas požiūris. Turėjom fantastišką rezultatą reguliariajame sezone. „Rytas“ turi dvigubai, trigubai didesnį biudžetą. Galim nebent iš emocinės pusės pakalbėti.

Imkim kontraktus, kitus dalykus. Jie yra neabejotini favoritai.

Per Karaliaus taurę man nepatiko, kad pralošėm panašiai kaip šiandien. Aš jau tada bijojau, kas bus, jei mes kitas svarbias rungtynes sužaisim kaip KMT. Tikiuosi, kad iš to pasimokysim ir seriją dėl trečios vietos žaisim kitaip.

– Ką prognozuojate finale? Ar „Rytas“ gali pasipriešinti „Žalgiriui“?

– Nemanau. „Žalgiris“ yra didelis favoritas. Nors čia krepšinis, visko gali atsitikti. „Žalgirio“ žaidėjai fiziškesni, yra didesnė rotacija. Manau, kad „Žalgiris“ turėtų laimėt seriją.

Manau, kad „Žalgiris“ turėtų laimėt seriją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius