-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 29

„Lietuvos ryto“ sprendimais besidžiaugiantis Marcelo Nicola trokšta nuversti „Žalgirį“ iš sosto

Prie Vilniaus „Lietuvos ryto” atsarginių suolo Marcelo Nicolą esame įpratę matyti rimtą ir solidų. Bet LKL sezono atidarymo šventėje jis vaikštinėjo linksmas ir atsipalaidavęs. Kompaniją jam palaikė ant peties užsiropštęs sūnelis, į parankę įsikibo žmona. Pernai į „Lietuvos rytą“ jis buvo įmestas prieš pat mūšį dėl LKF taurės. Dabar jis ramesnis – planas, kaip nuversti Kauno „Žalgirį“, buvo nuosekliai dėliojamas visą vasarą.
Marcelo Nicola
Marcelo Nicola / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

44 metų specialistas „Lietuvos ryto“ sudėtį komplektavo kartu su klubo prezidentu Gedvydu Vainausku.

Vilniečiams pavyko išsaugoti Antaną Kavaliauską, nors analogišką pasiūlymą jam buvo pateikęs ir Kauno „Žalgiris“.

Iš Lietuvos čempionų „Lietuvos rytas“ perviliojo Artūrą Gudaitį, pasikvietė snaiperius Deividą Gailių, Roką Giedraitį ir Marių Runkauską bei įsigijo pirmąjį Argentinos krepšininką Lietuvos istorijoje Nicolas Laprovittolą.

„Nekalbėsiu, stipresni mes ar ne. Į šį klausimą atsakys mūsų rezultatai. Bet šiemet turime labiau patyrusią ir atletiškesnę komandą“, – 24sek.lt pasakojo taktiškasis M.Nicola.

Esame patenkinti sudėtimi. Dabar reikia suklijuoti komandą ir žaisti geriausią krepšinį.

Jo tikslas aiškus – po penkerių metų pertraukos sugrąžinti „Lietuvos rytui“ LKL čempionų titulą. To trokšta tiek jis, tiek G.Vainauskas.

„Lietuvos rytas“ – ne ta komanda, kuriai užtenka dalyvauti. Tai komanda, kuri nori laimėti. Prezidentas yra pats pirmas, aš – su juo. Bandysime laimėti titulus. Tam mes čia ir esame“, – pokalbio pabaigoje pareiškė M.Nicola.

Pirmieji žingsniai prieš sezoną įkvepia. „Lietuvos rytas“ iškovojo du trofėjus, o pasirengimo ciklą baigė finale palauždamas Rimo Kurtinaičio treniruojamą Europos turtuolį Maskvos srities „Chimki“.

– „Lietuvos rytas“ jau penkerius metus nenukarūnuoja Kauno „Žalgirio“. Ar klubas dega noru galiausiai nuversti žalgiriečius iš čempionų sosto?

– Žinoma! „Lietuvos rytas“ – ne ta komanda, kuriai užtenka dalyvauti. Tai komanda, kuri nori laimėti. Prezidentas yra pats pirmas, aš – su juo. Bandysime laimėti titulus. Tam mes čia ir esame.

Esu laimingas čia būdamas. Džiaugiuosi dėl šio iššūkio. O dabar metas dirbti!

– Ar šis „Lietuvos rytas“ dabar stipresnis nei praėjusį sezoną?

– Nekalbėsiu, stipresni mes ar ne. Į šį klausimą atsakys mūsų rezultatai. Bet, be abejo, turime labiau patyrusią ir atletiškesnę komandą. Praėjusį sezoną strigdavome su atletiškesnėmis komandomis. Šiemet būsime geriau pasiruošę.

Bet gali turėti geriausius krepšininkus, tačiau reikia, kad komandoje tvyrotų gera atmosfera. Krepšinis – ne tenisas, o komandinis sportas. Turime augti kartu.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Marcelo Nicola
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Marcelo Nicola su žmona

– Kaip vertinate dviem taurėmis vainikuotą pasirengimo ciklą?

– Visada geriau laimėti nei pralaimėti. Turime tęsti darbus ir tobulėti. Turime žaidėjų, kurie tik ką prisijungė prie komandos po Europos ir Amerikos čempionato ir reikia juos įlieti į komandą. Esame patenkinti ir tikimės neišklysti iš pergalių tako.

– Koks pasirengimo aspektas jus nudžiugino labiausiai?

– Visų įsitraukimas. Visi žaidėjai yra pasirengę. Galime pasikliauti visais dvylika. Bet kuris, kuris eina į aikštę, yra pasiruošęs. Man tai yra svarbiausia. Tokie turėsime būti visą sezoną. Bus daug rungtynių, todėl kiekvienas žaidėjas turės būti pasirengęs.

– Koks bus „Lietuvos ryto“ veidas?

– Tikiuosi, kad tai bus komanda, kuri kiekvienose rungtynėse kausis nuo 1 iki 40 minutės. Komanda, kuri trokšta laimėti. Tokią aš ją įsivaizduoju. Noriu tai matyti kiekvieną dieną.

– Daug diskusijų šią vasarą sukėlė Artūro Gudaičio perėjimas į „Lietuvos rytą“. Pasirengimo cikle jau turėjote galimybę geriau jį pažinti. Ar Artūras gali žaisti sunkiuoju krašto puolėju ir ką manote apie pirmuosius jo žingsnius Vilniaus klube?

– Artūras yra geras krepšininkas. Jis žais bet kur, kur mums tik reikės. Bet kurioje pozicijoje išspausime iš jo visą naudą. Savo jėga, atletiškumu jis labai padės „Lietuvos rytui“.

„Lietuvos ryto“ dvyliktukas 2015-2016 m. sezonui
Gynėjai Nicolas Laprovittola, Adas Juškevičius, Žygimantas Janavičius, Marius Runkauskas
Lengvieji krašto puolėjai Deividas Gailius, Rokas Giedraitis, Mindaugas Lukauskis
Sunkieji krašto puolėjai Gediminas Orelikas, Kšyštofas Lavrinovičius
"Centrai" Antanas Kavaliauskas, Artūras Gudaitis, Julius Jucikas

– Rokas Giedraitis jau nuo pirmųjų dienų įsiveržė į „Lietuvos ryto“ lyderius. Ar toks jo žaidimas nustebino?

– Tikrai ne. Jis yra jaunas vyrukas, visai kaip Artūras. Abu jie dar turi užaugti, bet jau dabar jiedu pasirengę labai padėti komandai. Rokas yra vaikis, kuris turi labai daug talento ir gali padaryti labai daug dalykų. Jis tikrai mums padės. Daugiausia – savo energija ir talentu rinkti taškus.

– „Lietuvos rytas“ nustebino įsigydamas pirmąjį Lietuvoje žaisiantį argentinietį Nicolas Laprovittolą. Tai savotiškas vasaros atradimas?

– (Šypsosi.). Tai buvo permainų vasara: Lietuvoje žais pirmasis argentinietis, o Argentinoje – pirmasis lietuvis (vidurio puolėjas Tautvydas Lydeka, – aut. past.).

Nicolas yra labai gudrus vaikis. Jis geras krepšininkas. Taip, jam reikės prisitaikyti prie Europos krepšinio, bet tikiu, kad N.Laprovittola tai gali padaryti labai greitai. Mes jam padėsime, o jis mums bus labai naudingas.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Antanas Kavaliauskas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Antanas Kavaliauskas

– Antanas Kavaliauskas turėjo analogišką pasiūlymą iš Kauno „Žalgirio“, bet pasirinko „Lietuvos rytą“. Ką tai sako apie krepšininką? Ar didžiuojatės būdamas viena priežasčių, kodėl Antanas liko Vilniuje?

– Labai norėjau, kad Antanas liktų komandoje. Pernai jis mums buvo labai svarbus žaidėjas. Mums tokio jo reikės ir 2015-2016 m. sezoną. Nauja ilgalaikė sutartis rodo, kaip jis myli „Lietuvos rytą“, Vilnių. Ir kaip jam čia gera.

Jei jis pasakė, kad esu viena to sprendimo priežasčių, esu labai laimingas. Antanas bus mūsų kapitonas. Jo patirtis ir charakterio savybės „Lietuvos rytui“ pravers ir aikštėje, ir už jos ribų.

– Apibendrinant visus „Lietuvos ryto“ vasaros namų darbus, ką laikote didžiausiu laimėjimu?

– Visus mūsų žingsnius. „Lietuvos ryto“ prezidentas suformavo gerą sudėtį. Abu sutarėme dėl kai kurių pirkinių. Labai džiaugėmės dėl A.Kavaliausko sprendimo. Esame laimingi ir dėl to, kad į Vilnių atvyksta Gudaitis bei Giedraitis, Deividas Gailius, Lapprovittola ir kiti.

Esame patenkinti sudėtimi. Dabar reikia suklijuoti komandą ir žaisti geriausią krepšinį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius