Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 12 05

LKL: nervų karą laimėję „Šiauliai“ palaužė Utenos „Juventus“

Svarbią pergalę „Betsafe–LKL“ pirmenybėse iškovojo „Šiaulių“ krepšininkai. Jie namuose 98:94 (25:31, 30:17, 20:26, 23:20) įveikė Utenos „Juventus“ ekipą.
Ignas Vaitkus
Ignas Vaitkus / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Šiauliečiams tai buvo antroji pergalė iš eilės ir pirmoji savų žiūrovų akivaizdoje – prieš tai Saulės miesto komanda namų arenoje buvo pralaimėjusi visus penkis kartus.

„Juventus“ ir vėl vertėsi be Kenny Gaineso – šis tęsti reabilitacijos išvyko į JAV ir į Lietuvą grįš po Naujųjų metų.

Pirmąją komandų tarpusavio akistatą „Betsafe–LKL“ čempionate rugsėjį Utenoje 83:78 laimėjo šeimininkai.

Rungtynių laimėtojas išaiškėjo tik pačioje mačo pabaigoje. Likus trims minutėms taiklus Vaido Čepukaičio metimas leido uteniškiams pirmauti 88:87, tačiau Kristupas Žemaitis tritaškiu atsakė į vieną taiklią Tomo Dimšos baudą – 90:89.

Čia pat dar tris taškus pridėjo Evaldas Šaulys, ir likus žaisti kiek daugiau nei minutę šiauliečiai tapo vienu metimu nepavejami – 93:89. Kitoje atakoje Arvydas Šikšnius deficitą kirto pusiau – 93:91. Neilgai trukus dvitaškiu su pražanga pasižymėjo Antanas Udras ir šeimininkai jau pirmavo 96:91.

Tačiau savo atsaką turėjo ir uteniškiai – tritaškį smeigė tas pats A.Šikšnius, ir likus žaisti kiek daugiau nei 15 sekundžių šiauliečiai buvo priekyje 96:94. Pražanga stabdytas Evaldas Šaulys prie baudų linijos neklydo – 98:94.

„Šiauliai“: Ignas Vaitkus – 20, Kristupas Žemaitis – 17 (7 rez. perd.), Cedrickas Bowenas – 13;

„Juventus“: Vaidas Čepukaitis – 18, Arvydas Šikšnius – 16 (3\7 trit.), Dovis Bičkauskis ir Martinas Geben (8 atk. kam.) – po 14;

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius