-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 05

M.Schilleris kratėsi auklėtinių atsipalaidavimo, N.Čanakas atsiduso dėl lemiamos atakos

Nors Kauno „Žalgiris“ jau senokai užsitikrino Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariojo sezono nugalėtojų vardą, pergalių rinkti nenustoja. Kauniečiai trečiadienio vakarą namuose dramatiškai 70:68 parklupdė Panevėžio „Lietkabelį“, o „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris pripažino, kad sunkių rungtynių ir tikėjosi.
Martin Schiller
Martin Schiller / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Dramatiškame susitikime, kuriame nė viena komanda neturėjo dviženklio pranašumo, kauniečiai išsigelbėjo po Thomaso Walkupo tritaškio likus 19 sekundžių ir nesėkmingos paskutinės „Lietkabelio“ atakos.

„Esame patenkinti pergale. Buvo sunkios rungtynės, kokių ir tikėjomės. Viskas sprendėsi keliose svarbiausiose atakose. Esu laimingas, kad sugebėjome išplėšti pergalę“, – po rungtynių teigė M.Schilleris.

Paklaustas, ar nemano, jog jo auklėtiniai galėjo atsipalaiduoti po to, kai užsitikrino reguliariojo sezono nugalėtojų vardą, austras atsakė trumpai.

„Tikiuosi, kad ne“, – vylėsi strategas.

Panevėžio komanda šį sezoną „Žalgiriui“ meta pačius rimčiausius iššūkius. „Lietkabelis“ ne tik įveikė kauniečius pirmoje tarpusavio akistatoje Kaune, bet ir likusiose trejose rungtynėse pralaimėjo vidutiniu 4 taškų skirtumu. M.Schilleris žino, kodėl „Lietkabelis“ šitaip kimba į atlapus jo komandai.

„Lietkabelis“ yra Europos taurės komanda su labai talentingais žaidėjais. Tad taip ir aiškinčiau tokius rezultatus“, – atsakė M.Schilleris.

„Lietkabelis“ yra Europos taurės komanda su labai talentingais žaidėjais

Spaudos konferencijoje jo buvo paklausta ir apie Patricio Garino situaciją. Nors po COVID-19 atsigaunantis argentinietis jau buvo registruotas rungtynėms, aikštėje jis nepasirodė. Iki reguliariojo sezono pabaigos „Žalgiriui“ liko du mačai, ar galima tikėtis, kad juose dar pamatysime P.Garino?

„Manau, kad jis turėtų sugrįžti dar reguliariajame sezone“, – atsakė M.Schilleris.

Savo ruožtu „Lietkabelio“ vairininkas Nenadas Čanakas apgailestavo dėl paskutinės savo komandos atakos, kuria panevėžiečiai galėjo išplėšti pergalę ar bent jau pratęsimą. Vis dėlto Gyčio Masiulio tritaškis buvo labai netaiklus.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nenad Čanak
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Nenad Čanak

„Planas buvo žaisti pikenpopą su Masiuliu, nes jis yra geras metikas. Norėjome išprovokuoti susikeitimą gynyboje, o tada prasiveržti ir atlikti metimą. Tačiau likę trys žaidėjai neužsiėmė tinkamų pozicijų, jiems buvo lengva susikeisti ir mes nesusikūrėme pranašumo “, – nusivylęs kalbėjo serbas.

Paklaustas, ar „Lietkabelis“ turi sėkmės formulę, kuria remdamasis šį sezoną drasko akis „Žalgiriui“, N.Čanakas papurtė galva.

„Nėra jokios stebuklingos formulės. Tiesiog turime laikytis instrukcijų kiekvienoje atakoje. Visi penki žaidėjai turi veikti išvien – jeigu kažkuris ims daryti savo, „Žalgiris“ iš karto už tai nubaus. Ir, žinoma, turime žaisti intensyviai, kaip darėme šiandien ir rūpintis atkovotais kamuoliais. Šiandien kovą dėl kamuolių pralaimėjome, bet visgi kontroliavome tai“, – kalbėjo „Lietkabelio“ strategas.

VIDEO: N.Čanakas: „Negalvojame apie 3 ar 4 vietą, svarbu likusios pergalės“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius