Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 21

N.Čanakas įdomiai įvertino „Žalgirio“ naujoką ir kuriozišką situaciją Panevėžyje

Traumų giltinė taip nušienavo Panevėžio „Lietkabelį“, kad prieš septynerius metus krepšininko karjerą baigęs Nenadas Čanakas vėl priverstas žengti ant parketo. Nieko keisto, kad 43-ejų serbas visai nepyko ant savo auklėtinių, kurie po pertraukos nebeatsilaikė prieš Kauno „Žalgirį“ 58:78 ir pralaimėjimu pradėjo LKL pusfinalio seriją iki dviejų pergalių.
Nenadas Čanakas
Nenadas Čanakas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Ant „Lietkabelio“ atsarginių suolo buvo daugiau žaidėjų su treningu nei sportine apranga.

Vos aštuoni panevėžiečiai smagiai šoko į „Žalgirio“ arenos ringą, kuriame du kėlinius koja kojon žengė paskui Eurolygos „Top 8“ komandą.

Bet iškart po pertraukos „Lietkabelis“ užklimpo ir dviženkliu skirtumu paleido čempionus į priekį.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

N.Čanakas spaudos konferencijoje negalėjo pykti ant savo žaidėjų.

Jau daugiau nei mėnesį jo auklėtiniai negali treniruotis normaliomis sąlygomis penkiese prieš penkis, tad ir N.Čanakas, ir Sandis Buškevicas kartais lipa ant „Cido“ arenos parketo.

„Situacija... – šyptelėjo N.Čanakas... – situacija tokia, kad daugiau nei mėnesį, maždaug pastarąsias 40 dienų, bandome žaisti penkiese prieš penkis ir mes, asistentai.

Bandome kažką daryti, nes labai sunku. Labai negerai, kai negali treniruotis penkiese prieš penkis.“

Paklaustas, kuris asistentas ant parketo atrodo geriausiai, praeityje Serbijoje, Vokietijoje, Bulgarijoje, Ukrainoje, Vengrijoje ir Kipre žaidęs buvęs centras šyptelėjo: „Aš“.

Komentuodamas rungtynes, N.Čanakas išskyrė trumpą rotaciją ir komplikuotą „Lietkabelio“ situaciją dėl traumų – jos iš rikiuotės išvedė Simą Jasaitį, Marko Čakarevičių, Ike'ą Iroegbu, nerungtyniauja ir Karolis Giedraitis.

„Nėra daug ką sakyti, – neslėpė N.Čanakas. – Mes pradėjome rungtynes pramesdami laisvus metimus. Laikėmės iki pertraukos ir atsakėme žalgiriečiams fiziškumu, bet po to jie žaidė stipriau, negalėjome atsakyti fiziškumu, ypač 1-2 pozicijose mums trūksta žaidėjų.

Normalu, kad kai žaidi septyniese-aštuoniese, pradėjome klysti pabaigoje. O „Žalgiris“ yra Eurolygos komanda ir mus baudžia kiekvieną kartą. 17 kamuolių puolime daug ką pasako.“

Strategas pridūrė, kad didelė tikimybė, jog „Lietkabelis“ baigs seriją su „Žalgiriu“ be kelių traumuotų žaidėjų.

Beje, N.Čanakas turėjo ką pasakyti apie „Žalgirio“ naujoką Jocką Landale'ą.

Įdomu, kad serbas perėmė „Lietkabelio“ vairą po to, kai dirbo Belgrado „Partizan“ klube. Būtent N.Čanako sprendimu 23 metų 211 cm ūgio australas buvo pakviestas į Belgradą ir būtent ten pradėjo savo profesionalo karjerą Europoje.

Tik dar įdomiau, kad nors J.Landale'as atvyksta į „Žalgirį“ pakeisti Brandono Davieso, N.Čanakas aukštaūgį mato kaip ketvirtą numerį, ne vidurio puolėją.

„Partizan NIS“/ aba-liga.com nuotr./Jockas Landale'as
„Partizan NIS“/ aba-liga.com nuotr./Jockas Landale'as

„Tai labai gera asmenybė. Juodadarbis. Gerai dirba treniruotėse. Jo pozicija ketvirta, jis gali padėti kaip penktas. Bet Eurolygoje jo pozicija turėtų būti ketvirta, – tikino N.Čanakas. – Landale'as gali pataikyti iš toli, sužaisti baudos aikštelėje prieš smulkesnius varžovus. Manau, kad „Žalgiris“ padarė labai gerą sprendimą.“

Antrosios LKL pusfinalio serijos rungtynės iki dviejų pergalių ketvirtadienį vyks Panevėžyje.

VIDEO: „Ginčas“ ir LKL pusfinalis: Kas taps „Žalgirio“ varžovu finale?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius