-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 16

N.Čanakas stabdė bronzinę spaudos konferenciją ir didžiavosi savo vyrais

Nenadas Čanakas dar prieš spaudos konferenciją po laimėtos Karaliaus Mindaugos taurės bronzos atsiprašė ir pasakė, kad pokalbį su žiniasklaida sustabdys. Treneris kartu su žurnalistais minutėlei nukreipė akis į ekraną, kur stebėjo kaip Pauliui Valinskui sekasi tritaškių konkurse. Nors gynėjas neperlipo atrankos barjero, strategas geros nuotaikos neprarado ir džiaugėsi pergale mažajame finale.
Nenadas Čanakas
Nenadas Čanakas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmus du kėlinius jo konkurentas Jurica Žuža galėjo būti patenkintas savo komandos žaidimu – 8 tritaškius per 20 minučių realizavę neptūniečiai per pertrauką pirmavo 45:35.

„Nežinau“, – paklaustas, ką antroje pusėje gali pasiūlyti „Lietkabelis“, teatsakė Deividas Gailius per pertrauką, kalbėdamas su LKL reporteriu. Atrodo, nemelavo.

Nuo 44:53 į 67:56 – tokį spurtą suorganizavo panevėžiečiai trečiajame kėlinyje, o J.Žuža tik skėsčiojo rankomis, kai Nenado Čanako vyrai smaigstė tritaškius į turnyro šeimininkų krepšį.

Kaip vėliau paaiškėjo, šis spurtas buvo kertinis bronzinėse rungtynėse – „Lietkabelis“ antrus metus iš eilės užėmė trečiąją vietą KMT.

„Noriu pasveikinti visą komandą, labai jai didžiuojuosi. Mes čia turėjome dvejas labai sunkias rungtynes, vakar išnaudojome daug energijos ir emocijų. Šiandien žengėme į aikštę ir norėjome laimėti.

Pirmoje pusėje prastai žaidėme gynyboje, kai kur nesudirbome su pagalbomis. Jie pirmavo 10 taškų po dviejų kėlinių.

Mes antroje pusėje pakeitėme gynybą, pradėjome gintis zona, ne tokia klasiška, labai aktyvia. „Neptūnas“ nepataikė kažkiek metimų“, – po rungtynių kalbėjo N.Čanakas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Panevėžio „Lietkabelis“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Panevėžio „Lietkabelis“

Jis pasakojo, kad rungtynių pradžioje „Lietkabelis“ prastai gynėsi, naudojo daug nereikalingų pagalbų, už kurias varžovai skaudžiai baudė.

„Neptūnas“ ketvirtas KMT liko antrus metus iš eilės.

„Galiu pasakyti, kad buvau laimingas po dviejų kėlinių, džiaugiausi, kaip reagavome po vakarykščio pralaimėjimo. Tai davė gerų minčių, bet rungtynes pralaimėjome trečiajame kėlinyje. Visi tai matė. 27 taškai po mūsų klaidų – tai nedovanotina“, – sakė J.Žuža.

27 taškai po mūsų klaidų – tai nedovanotina

Kalbėdamas apie trečiojo kėlinio košmarą, treneris akcentavo nepavykusį puolimą prieš zoninę gynybą.

„Pradėjome panikuoti, nepataikėme iš po krepšio. Nežinau, dabar tai nesvarbu, bet Simo (Galdiko – aut. past.) techninė buvo nereikalinga. Mes nepataikėme prieš zoninę gynybą. Jei nenubaudi varžovų, tuomet turi problemų“, – akcentavo J.Žuža.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius