-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 19

Ž.Urbono prognozė: „Rytas“ turi potencialo, bet „Žalgiris“ uždarys jų puolimą

Utenos „Juventus“ šį sezoną patyrė du pralaimėjimus, o abu jie užfiksuoti rungtynėse su šalies grandais – Vilniaus „Rytu“ ir Kauno „Žalgiriu“. Komandos vyriausiasis treneris Žydrūnas Urbonas pasidalijo mintimis prieš artėjantį sekmadienį „Siemens“ arenoje vyksiančią lyderių akistatą, kurioje regi „Žalgirio“ triumfą.

Utenos „Juventus“ komandą šį sezoną pažaboti įstengė du Lietuvos krepšinio lygos klubai – Vilniaus „Rytas“ ir Kauno „Žalgiris“.

Sezono atidarymo rungtynėse sostinėje Žydrūno Urbono auklėtiniai krito 77:106, o „Žalgirio“ areną praėjusį sekmadienį paliko su pralaimėjimu 63:84.

„Nėra abejonių, fiziškumu „Žalgiris“ lenkia „Rytą“. Sakyčiau, kad galbūt ir gynyba. Aišku, „Rytas“ žaidžia atvirą krepšinį. Tai – puolimo mašina, bėganti ir metanti. Manau, kad „Žalgiris“ turėtų sustabdyti jų puolimą“, – pastebėjimais dalijosi Ž.Urbonas.

Pirmasis atsinaujinusių šalies grandų mūšis artėjantį sekmadienį 17.20 val. įvyks „Siemens“ arenoje.

Amerikietiška žaidimo kultūra pasikinkę klubai demonstruoja puikius puolimo rezultatus.

Donaldo Kairio vadovaujama ekipa pirmauja LKL pagal pelnomus taškus (vid. 99,5), užima pirmąją vietą pagal atkovotus kamuolius (vid. 38), antrąją – pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 22,2) bei fiksuoja net po 117,8 naudingumo balo (pirmoji pozicija pirmenybėse).

„Žalgirio“ statistika kiek prastesnė, kauniečiai savo sąskaitoje jau turi vieną pralaimėjimą, kai Nemuno saloje triukšmavęs Panevėžio „Lietkabelis“ namo iškeliavo su pergale 72:61.

Per penkerias rungtynes Lietuvos čempionai vidutiniškai įmetė po 82 taškus, atkovojo 35,6 kamuolio, atliko po 20,8 rezultatyvaus perdavimo bei rinko po 101,6 efektyvumo balo.

„Net nežinau vyks rungtynės. „Siemens“ arenoje? Na, tai turėtų būti vilniečių privalumas. Dar pirmosios rungtynės... Bet statau už tuos, kurie geriau ginasi. Manau, kad tai yra „Žalgiris“. Žinoma, „Rytas“ prisirinko puikių krepšininkų, vis dar juos renkasi, tikrai turi potencialo, bet krepšinyje gynyba yra labais svarbus dalykas, ypatingai tokiuose derbiuose. „Žalgiris“ uždarys „Ryto“ 100 taškų žaidimą“, – sakė „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius