Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 05 19

„Žalgirį“ svilinantis N.Čanakas neskuba džiaugtis: „Dar nieko nepadarėme“

Panevėžio „Lietkabelis“ atsidūrė per žingsnį nuo istorinio įrašo ne tik klubo, bet ir visos Lietuvos krepšinio (LKL) metraščiuose. Aukštaitijos klubas svečiuose 73:69 patiesė Kauno „Žalgirį“, išsiveržė į priekį serijoje iki trijų pergalių 2-1 ir šeštadienį Panevėžyje galės pirmą kartą užkirsti kelią į LKL finalą daugkartiniams šalies čempionams. Bet Nenadas Čanakas, kaip įprasta, išliko ramus ir stengėsi žvilgsnį jau kreipti į ketvirtą serijos mačą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Lietkabelis“ pirmadienį nubaudė „Žalgirį“ skaudžiausiai, kaip tik kas nors, išskyrus Vilniaus „Rytą“, yra baudęs kauniečius LKL čempionate, kai su šypsenomis bėgo į greitas atakas ir smaigstė tolimus metimus į šalies čempionų krepšį ir laimėjo 79:55.

„Žalgiris“ atrodė išmokęs pamoką ir pirmoje rungtynių pusėje klydo vos 3 kartus, sustabdė per pirmus du mačus dominavusį Džordže Gagičių ir įpusėjus mačui turėjo 11 taškų pranašumą (43:32).

Nekvepėjo „Lietkabelio“ triumfu ir trečiajame kėlinyje, bet tada kažkas tarsi užrakino panevėžiečių krepšį ir bordiniai ėmė vytis.

Per 11 minučių atkarpą praleidę vos 4 taškus, o patys pelnę 21 svečiai 12 taškų deficitą pavertė į 5 taškų persvarą (60:55) ir sėkmingai atlaikę visus „Žalgirio“ bandymus gelbėtis pasiekė fantastišką pergalę 73:69.

„Dar nieko nepadarėme, serijos rezultatas dar tik 2-1, – po emocingo laimėjimo aistras ramino kaip įprastas santūrus N.Čanakas. – Žinome, prieš ką žaidžiame. Žaidžiame prieš „Žalgirį“, kuris turi didelį vardą Europoje ir tikrai nepasiduos.

Pirmoje rungtynių pusėje buvome nervingi, per daug kalbėjome vienas su kitu, o ne fokusavomės į rungtynes. Bet svarbiais momentais nepasidavėme ir nusipelnėme šios pergalės.

Dabar kažkaip turime pamiršti šias rungtynes. Turime būti pasiruošę šeštadieniui.“

Pirmąją mačo pusę 11 taškų skirtumu pralaimėjęs „Lietkabelis“ atrodė kiek išmuštas iš vėžių „Žalgirio“ intensyvumo ir nesugebėjo atsakyti tuo pačiu, privertęs kauniečius suklysti vos 3 kartus per pirmus du kėlinius.

„Intensyvumo netrūko iš abiejų pusių. Sunku kalbėti apie kitą komandą, bet kalbant iš mūsų pusės, gal neatsakėme jiems pradžioje. Bet kalbant apskritai, tokios rungtynės ir intensyvumas yra tai, ko nusipelno Lietuvos krepšinis“, – apie trečiąjį serijos susitikimą kalbėjo N.Čanakas.

Jo nenustebino Kazio Maksvyčio sprendimas į starto penketą leisti ir daugiau nei įprastai kliautis pastaruoju metu ant suolo pūdytam Janiui Strelniekui – latvis pelnė 15 taškų, kai prieš tai iš viso šiose atkrintamosiose buvo įmetęs 17.

„Strelniekas yra Eurolygos žaidėjas. Jis vienas elitinių žaidėjų šioje lygoje. Tikrai nebuvau nustebęs“, – patikino serbas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Jo teigimu, po pertraukos vos 26 taškus praleidusi ir 41 įmetusi jo komanda nieko nekeitė taktiškai, bet pasikeitė psichologiškai.

„Nieko nekeitėme taktiškai. Buvome labiau susikoncentravę, aštresni priimdami sprendimus. Tai ir buvo didysis pokytis, nes laikėmės to paties žaidybinio plano“, – sakė N.Čanakas.

Krepšinyje dažnai sakoma, kad sunkiausia atkrintamųjų serijose yra laimėti paskutines rungtynes, kai kita komanda atsiduria ant prarajos krašto.

Ką „Lietkabelis“ turi padaryti, kad nudobtų prie sienos priremtą žvėrį iš Kauno?

„Turime žaisti su tokia energija, kaip žaidėme antroje rungtynių pusėje, kaip žaidėme pirmose rungtynėse. Negalime žaisti taip, kaip žaidėme pirmoje pusėje. Pažįstu savo žaidėjus. Aš tikrai nesiskųsiu dėl rezultato, jei jie žais taip, kaip šiandien antroje pusėje – tuomet jie bus geriausi žaidėjai pasaulyje“, – skambiai pasisakė „Lietkabelio“ strategas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Išgyrė jis ir Dovydą Giedraitį, kuris puikiai gynyboje dirbo su „Žalgirio“ varikliu Luku Lekavičiumi.

„Jis žaidė nuostabiai. Ne tik šioje serijoje, bet ir viso sezono metu. Dovydas yra mūsų kovotojas. Gal nepasakysi to iš skaičių, bet jam rūpi komanda. 21 metų žaidėjas – tai neįtikėtina“, – negailėjo pagyrų serbas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Per pirmus du serijos susitikimus daugiausiai bėdų „Žalgiriui“ kėlė Džordže Gagičius.

N.Čanako tautietis vidutiniškai pelnė po 17 taškų, bet šį kartą įmetė tik 8, nors ir pataikė svarbų metimą ketvirto kėlinio pabaigoje.

„Džordžei nėra lengva, ypač gynyboje. Šiandien jis nebuvo toks šviežias, kaip prieš tai. Nėra lengva žaisti prieš tokią komandą, nelengva išlikti šviežiam. Manau, kad jis bus geresnis šeštadienį. Nesakau, kad jis buvo prastas šiandien, bet manau, kad jis sužais dar geriau. Net jei nepelnys taškų, mums jis yra labai svarbus“, – sakė N.Čanakas.

Kol jis svilina „Žalgirį“ Lietuvoje, jo gimtinėje ietis surėmė keturios stipriausios Europos komandos.

Šį vakarą startavo Eurolygos finalo ketvertas Belgrade, bet nors mačai vyksta prie pat N.Čanako namų, daug dėmesio tam skirti treneris neketina.

„Per daug jo neseku, nors žinoma, žinau kas žaidžia. Jie žaidžia per 200 metrų nuo mano namų. Galbūt pažiūrėsime rungtynes, bet dabar fokusuojuosi tik į šią seriją, į šeštadienį. Bet žinoma, ten rungtyniauja keturios geriausios Europos komandos“, – kalbėjo N.Čanakas.

Jie žaidžia per 200 metrų nuo mano namų.

Praėjusiose rungtynėse Panevėžyje buvo pagerintas šio sezono LKL atkrintamųjų lankomumo rekordas. Ko iš „Lietkabelio“ sirgalių specialistas tikisi šeštadienį?

„Jau ir ankstesnėse rungtynėse palaikymas buvo geras. Bus puiku dalyvauti tokiose rungtynėse. Tikiuosi, kad iš Panevėžio sirgalių sulauksime didelio palaikymo“, – užbaigė N.Čanakas.

Galimai paskutinės serijos iki trijų pergalių rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį Panevėžyje 17.20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius