Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 06 06

0-2: kodėl „Cavaliers“ yra gerokai didesnėje duobėje nei pernai?

Daugelis „Cleveland Cavaliers“ gerbėjų šioje NBA superfinalo serijoje skuba priminti, jog „Golden State Warriors“ praėjusiais metais taip pat laimėjo pirmąsias dvejas rungtynes, tačiau galų gale patyrė nesėkmę. Tačiau šiemet situacija yra visai kitokia, o duobė gerokai gilesnė. Titulą ginantys lygos čempionai kol kas neranda rakto į pergales, o jis greičiausiai taip ir liks paslaptyje.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Antrose finalo rungtynėse S.Curry pademonstravo vieną gražiausių šio sezono epizodų. Trečiame kėlinuke jis pakvietė šokiui LeBroną Jamesą, kurį galų gale įveikė ir pataikė neįmanomu atrodžiusį metimą.

Ši situacija kol kas visiškai iliustruoja NBA superfinalo eigą, nes „Warriors“, kaip ir S.Curry minėtame epizode, tiesiog mėgaujasi ir žaidžia su savo varžovais iš Klivlando. „Kariai“ atrodo visa galva pranašesni, o tai jiems leidžia serijoje pirmauti rezultatu 2-0.

„Laksčiau kaip viščiukas be galvos, – apie minėtąjį epizodą kalbėjo S.Curry. – Toks buvo mūsų žaidimas. Mes labai skubėjome, bet stengėmės rungtyniauti protingai.“

Praėjusiais metais geriausia reguliariojo sezono komanda (73-9) pasipildė antru geriausiu pasaulio krepšininku, o tai daugeliui nepasirodė sąžininga. KD su S.Curry ir Klay Thompsonu antrose finalo rungtynėse kartu pelnė 77 taškus, o tai buvo rezultatyviausias NBA finalas nuo 1985 metų.

Sunku patikėti, tačiau vos prieš metus „Oracle“ arenoje susirinkę žiūrovai stebėjo, kaip jų komanda iššvaistė persvarą 3-1 ir kapituliavo savo gerbėjų akivaizdoje.

Visai kitoks vaizdas Ouklando arenoje buvo sekmadienį. „Cavs“ savininkas Danas Gilbertas į vaizdą aikštėje žiūrėjo su nepasitenkinimu, o L.Jamesas bandė pašiepti kvailus klausimus užduodantį žurnalistą, kuris teiravosi dėl vilties laimėti namuose:

„Kas nutiks, jeigu neapginsime savo namų tvirtovės?“

„Tuomet pralaimėsite seriją sausai“, – atsakė žurnalistas.

„Taigi, štai tau ir atsakymas.“, – teigė L.Jamesas.

Klivlande šiuo metu yra nemažai nerimo, nes „Cavaliers“ tiesiog turi per mažai talento savo sudėtyje. K.Durantas demonstruoja fenomenalų krepšinį, o nuo jo visai neatsilieka ir pastarųjų dvejų metų MVP S.Curry.

Antrose serijos rungtynėse L.Jamesas pelnė 29 taškus, atliko 14 rezultatyvių perdavimų, atkovojo 11 kamuolių, o visas „Cavs“ „didysis trejetas“ sumetė 75 taškus. Titulą ginantys Klivlando krepšininkai taip pat išprovokavo net 20 „Warriors“ klaidų.

Tačiau visa tai neturėjo jokios reikšmės.

Prieš metus šventė Ouklande prasidėjo gerokai per anksti, L.Jamesas įjungė pačią aukščiausią pavarą, o „Cavs“ buvo ištroškę pirmojo titulo savo komandos istorijoje.

Tačiau po antrųjų finalo rungtynių 2017-aisiais jausmas visai kitoks. Panašu, kad „Warriors“ dar turi pasilikę keletą kozirių savo užantyje, o tai bus visiškas sutriuškinimas.

Trečiosios finalo rungtynės Klivlande bus žūtbūtinės, nes jokia NBA komanda nėra laimėjusi serijos, kai atsilieka 0-3 deficitu.

Sunku patikėti, bet praėjusiais metais mes matėme vieną geriausių mūšių lygos istorijoje, tačiau šiemet viskas gali baigtis jau per artėjančią savaitę. Ar tikrai L.Jamesas NBA finale bus nušluotas 0-4?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius