Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 04 26

10 dalykų iš praėjusios NBA nakties, kurie labiausiai nustebino

Šiame NBA sezone mes išvydome nemažai netikėtų dalykų, tačiau siurprizų ir toliau pateikia šios atkrintamosios varžybos. Russello Westbrooko sezonas baigėsi, Kawhi Leonardas ir vėl buvo sunkiai sustabdomas, o Gordonas Haywardas įveikė skrandžio virusą. „Bleacher Report“ pateikė 10 praėjusios nakties staigmenų.
Kawhi Leonardas
Kawhi Leonardas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

1. Russellas Westbrookas turėjo erdvės aikštėje

Vyriausiasis treneris Billy Donovanas sezono finiše dar sykį panaudojo R.Westbrooko, Alexo Abrineso, Dougo McDermotto, Andre Robersono ir Steveno Adamso penketą, kuris prieš praėjusios nakties mačą per devynerias žaistas minutes buvo vienas sėkmingiausių šiose atkrintamosiose.

R.Westbrookas su minėtaisiais žaidėjais aikštėje praleido penkias minutes, o žaidimas krepšininkui staiga pasidarė gerokai lengvesnis. Taip, „Rockets“ gynyba ir toliau ignoravo A.Robersoną, tačiau A.Abrinesas ir D.McDermottas gali pataikyti iš toli, todėl įžaidėjas turėjo nemažai erdvės aikštėje.

2. Kelionė laiku yra įmanoma

„Rockets“ gynėjas Ericas Gordonas į krepšį iš viršaus įdėjo tik šešis kartus šį sezoną ir 10 praėjusiais metais. Esmė aiški – krepšininkas jau nebeturi tokio šuolio, kaip prieš daugelį metų.

Tačiau praėjusios nakties mače jis visus nustebino savo dėjimu, o Hjustono komandos savininkas tarpusavyje su teisėju Billu Kennedy juokavo, kad „Rockets“ pasinaudojo laiko mašina ir į savo gretas prisiviliojo E.Gordoną iš 2010 metų.

3. Russellas Westbrookas pavargo

„Thunder“ ekipos lyderis šį sezoną pademonstravo vieną geriausių individualių pasirodymų per visą NBA istoriją, tačiau rungtynių pabaigoje su „Rockets“ buvo išsekęs.

Ketvirtame kėlinuke jis pataikė vos 2 metimus iš 11, o visi tolimi metimai skriejo pro šalį. Žinoma, R.Westbrookas vis tiek surinko net 47 taškus, tačiau pamatėme, kad ir jis yra žmogus.

4. Manu Ginobilis pelnė taškus

Nėra abejonių, kad 39-erių Manu Ginobilis bus pakviestas į krepšinio Šlovės muziejų, tačiau šiose atkrintamosiose argentinietis kol kas žaidė labai prastai.

Tačiau praėjusią naktį jis pagaliau pelnė taškus po 58 „tuščių“ minučių, o rungtynes baigė su 10 taškų (4/6 met.).

5. Kawhi Leonardas prametė baudos metimą

Žinoma, bet kokiam žaidėjui tai nebūtų labai ypatinga žinia, tačiau prieš praėjusios nakties mačą K.Leonardas atkrintamosiose buvo pelnęs 42 baudų metimų paeiliui.

Internete juokaujama, kad „Spurs“ puolėjas šį baudos metimą prametė specialiai. Juk reikia visiems įrodyti, kad nesi robotas.

6. Troy Danielsas vienas naudingiausių Memfyje?

„Grizzlies“ krepšininkas T.Danielsas praėjusios nakties mače praleido 10 minučių aikštėje, nemetė nė vieno metimo, tačiau jo komanda pelnė 10 taškų daugiau nei varžovai.

Tiesa, Memfio komanda mačą pralaimėjo 13 taškų skirtumu, o T.Danielso +10 statistinė eilutė atrodo išties neįprastai. Ar jis pasistengė gynyboje? Ar jis blokavo 6 varžovų metimus? Ar jis valdė rungtynes?

Ne. Todėl galime įsitikinti, kad +/ – statistika kartais yra visiškas sutapimas.

7. Gordonas Haywardas įveikė skrandžio virusą

Ketvirtąsias serijos rungtynes praleidęs G.Haywardas sukaupė jėgas ir pasirodė penktajame mače su „Clippers“ ir pataikęs 9/16 metimų pelnė 27 taškus.

Tai padėjo jo ekipai laimėti labai svarbias rungtynes, po kurių „Jazz“ serijoje pirmauja 3:2 ir jau kitame mače gali patekti į kitą etapą.

Blogas sumuštinis iš kažkokios kavinės? G.Haywardo nesustabdys niekas.

8. Chrisas Paulas neatvedė savo ekipos į pergalę

Panašu, kad „Clippers“ dar sykį anksti baigs savo kelionę atkrintamosiose varžybose, o C.Paulas praėjusios nakties mače savo statistika nenustebino. Taip, jis yra vienas geriausių įžaidėjų istorijoje, bene geriausias krepšininkas šioje serijoje, tačiau iš jo norėjosi daugiau nei 28 taškai, 9 rezultatyvūs perdavimai ir 4 atkovoti kamuoliai.

Los Andželo klubas būtų Vakarų konferencijos dugne be C.Paulo, tačiau šiame labai svarbiame mače iš jo norėjosi daugiau.

9. Joe Johnsonas ir vėl rungtynes baigė šaltakraujiškai

Taip, J.Johnsonas puikų žaidimą demonstruoja visos serijos metu, tačiau sunku buvo tikėtis, kad šis veteranas ir vėl pataikys tokios didelės svarbos metimą, kuris nulems „Jazz“ pergalę.

J.Johnsonas atrodo puikiai žaisdamas sunkiuoju krašto puolėju, tačiau kiekvienas toks jo šou nustebina kas kartą. „Jazz“ namuose turi šansą šią seriją pabaigti.

10. Patrickas Beverley juokėsi paskutinis

Serijoje tarp „Rockets“ ir „Thunder“, P.Beverley ir R.Westbrookas nuolat kovėsi tarpusavyje, o spaudos konferencijose apsikeitė vienas kitą pašiepiančiais komentarais.

Tačiau juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis, o P.Beverley su Hjustono klubo pateko į kitą atkrtintamųjų varžybų etapą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius