Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 12 03

10 faktų apie „Žalgirio“ naujoką – netektis šeimoje, kompiuterių genijus ir uždirbti milijonai

Edmondas Sumneris rengiasi debiutui Kauno „Žalgirio“ gretose. Netrukus bus galima įsitikinti, ko vertas 27 metų amerikietis, per karjerą praėjęs daug skausmingų išbandymų.

Kai šią savaitę 15min žurnalistas Rokas Pakėnas pirmasis paskelbė apie tai, kad Kauno „Žalgirį“ papildys Edmondas Sumneris, apie „Žalgirio“ naujoką buvo kalbama daug.

27 metų 193 cm ūgio gynėjo karjeros NBA statistika, stipriosios ir silpnosios savybės, galimas vaidmuo „Žalgirio“ klube – amerikietis kelia didelę intrigą, nes daugumai krepšinio sirgalių ir ekspertų nėra gerai pažįstamas, išskyrus tuos, kurie įdėmiai sekė „Indiana Pacers“ ir „Brooklyn Nets“ rungtynes NBA pastaraisiais metais.

Dabar siūlome dar 10 faktų apie E.Sumnerį, iš kurio „Žalgiris“ ir aistruoliai tikisi tikrai daug.

Augo NBA čempionų mieste

Edmondas Sumneris gimė 1995 metų gruodžio 31 dieną Detroite – pramonine automobilių gamyba garsėjančiame JAV mieste, kuriame tuo metu itin aukštai laikėsi ir krepšinis.

1989 ir 1990 metais „Detroit Pistons“ iškovojo NBA aukso žiedus, kai tada dėl kieto žaidimo praminti „blogieji berniukai“, vedami Isaih Thomaso, Joe Dumarso tapo čempionais. Kuomet E.Sumneriui buvo aštuoneri, „Pistons“ 2004 metais vėl triumfavo NBA pirmenybėse. Per 2003-2008 m. „Pistons“ šešis sykius iš eilės pasiekė Rytų konferencijos finalą, kai vedliai buvo Chauncey Billupsas, Richardas Hamiltonas, Rasheedas Wallace'as, Benas Wallace'as.

Pats E.Sumneris augo trijų vaikų ne itin turtingoje šeimoje ir pats nuo mažų dienų buvo grūdinamas kiemo aikštelėse. Vyresnysis brolis Ernestas ne kartą nuvarė iki ašarų žaidžiant vienas prieš vieną. „Aš nekenčiau pralaimėti“, – Si.com yra pasakojęs E.Sumneris, kurį ir tėvas, dirbęs krepšinio treneriu, nuolat stūmė žaisti su vyresniais vaikais – Edmondas neprisimena nė vieno atvejo, kad iki dvylikos metų būtų žaidęs krepšinį su bendraamžiais.

Tragedija šeimoje

2018 metais E.Sumneris neteko brolio – Ernestas Bernardas Sumneris Jr., mirė, prieš tai sirgęs vėžiu ir kovojęs su šia onkologine liga ligoninėje.

Nepraėjus nė metams, prieš pat savo brolio gimtadienį, E.Sumneris pasirašė pirmą NBA kontraktą. „Sakyčiau, Dievas veikia mistiniais būdais“, – apie praradimą šeimoje ir pasiekimą karjeroje sakė krepšininkas, kuriam tuo laikotarpiu per 16 mėnesių teko išgyventi dvi netektis šeimoje.

Savo brolį laikęs ir varžovu, ir įkvėpėju, prieš varžybas teipuodamas riešą jis užsirašo ant juostos mirusio brolio inicialus: E.B.S.J.

Kompiuterių žinovas

E.Sumneris ketverius metus rungtyniavo „Xavier Musketeers“ komandoje, tuo pat metu ir studijuodamas šiame Sinsinačio valstijos universitete. Jis įgijo informatikos, arba kaip sako amerikiečiai, kompiuterių mokslo specialisto diplomą.

Vida Press nuotr./Edmondas Sumneris yra žaidęs kelerius metus NBA.
Vida Press nuotr./Edmondas Sumneris yra žaidęs kelerius metus NBA.

Tai nebuvo pritemptai pasirinkta specialybė. Universitete E.Sumneris tikrai garsėjo kaip technologijų genijus, sulaukdavęs daugybės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius