Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 12

5 geriausi šio sezono NBA krepšininkai: kas viršūnėje?

Šiame NBA sezone jau sužaista daugiau nei 20 rungtynių ir po jų ryškėja komandų lyderiai. „Bleacher Report“ išskiria penkis geriausius šio sezono žaidėjus.
Russellas Westbrookas, LeBronas Jamesas ir Stephenas Curry
Russellas Westbrookas, LeBronas Jamesas ir Stephenas Curry / 15min.lt montažas

5. Kawhi Leonardas („San Antonio Spurs“)

2015-16 sezono statistika: 21,6 taško, 7,6 atkovoto kamuolio, 2,7 rezultatyvaus perdavimo, 1,9 perimto kamuolio, 1,2 bloko, 26,6 naudingumo balo.

24-erių krepšininkas šį sezoną dar labiau patobulėjo. Jam pavyko pagerinti driblingą ir pataikymą iš trijų taškų zonos. Praėjusį sezoną jis jau buvo įvertintas kaip geriausiai besiginantis krepšininkas. Šį sezoną jis pirmauja NBA kaip spot-up žaidėjas. Užsiėmęs poziciją ir gavęs kamuolį iš komandos draugo jis dažniausiai pataiko ir pelno taškus. Taip jis šį sezoną jau surinko 125 taškus.

Nors Timas Duncanas savo gynyba šį sezoną kiek lenkia K.Leonardą, tačiau jaunasis puolėjas mažai atsilieka. Jo stiprybė – universalumas.

„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas

4. Anthony Davis („New Orleans Pelicans“)

2015-16 sezono statistika: 23,8 taškai, 10,7 atkovoto kamuolio, 1,5 rezultatyvaus perdavimo, 1,4 perimto kamuolio, 2,7 bloko, 25,6 naudingumo balo.

22-ejų Anthony Davisui tai jau ketvirtasis sezonas NBA ir jis nėra lengvas. Jam dar reikia prisitaikyti prie trenerio Alvino Gentry reikalavimų ir išsiderinusių komandos draugų, nes „Pelicans“ šį sezoną kenčia nuo traumų, bet jis vis tiek velniškai geras.

Jis patenka į elitinį būrį krepšininkų, kurie vidutiniškai pelno bent 23 taškus, atkovoja 10 kamuolių, atlieka bent po vieną rezultatyvų perdavimą, perimtą kamuolį ir du blokus. Kareemui Abdului-Jabbarui tai pavyko padaryti penkis sezonus, Hakeemui Olajuwonui – aštuonis. A.Davisas bando tai padaryti antrą sezoną.​

„Scanpix“ nuotr./Anthony Davis
„Scanpix“ nuotr./Anthony Davis

3. LeBronas Jamesas („Cleveland Cavaliers“)

2015-16 sezono statistika: 26,5 taško, 7,9 atkovoto kamuolio, 6,4 rezultatyvaus perdavimo, 1,3 perimto kamuolio, 0,7 bloko, 26,9 naudingumo balo.

30-metis krepšininkas jau įpratęs tempti ant savo pečių Klivlendo komandą. Šį sezoną jam tenka verstis be pagrindinio pagalbininko Kyrie Irvingo, kuris gydosi traumą. Kai L.Jamesas lieka ant suolo, „Cavaliers“ žaidimas iškart subanguoja.

Kai Klivlendo komandos lyderis nežaidžia komanda per 100 kamuolio valdymų atsilieka 15,9 taško, kai žaidžia – pirmauja 11,6 taško. Pagal šį rodiklį LeBronas komandą pakelia nuo „76ers“ lygio iki „Spurs“.​

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas

2. Russellas Westbrookas („Oklahoma City Thunder“)

2015-16 sezono statistika: 26,5 taško, 7,4 atkovoto kamuolio, 9,9 rezultatyvaus perdavimo, 2,4 perimto kamuolio, 0,3 bloko, 31,4 naudingumo balo.

Oklahomos ekipos lyderis komandai padeda ne tik puolime, bet ir gynyboje. Jo TPA (visi pelnyti taškai) 689,82 rodo, kad jis NBA atsilieka tik nuo Stepheno Curry (745,2). Tai reiškia, kad jeigu R.Westbrookas pelnys taškus tokiu kursu kaip dabar jis 122,31 tašku pranoks bet kurį kitą lygos krepšininką, neskaitant S.Curry.

Jo TPA yra didesnis už Dwyane'o Wade'o ir Kyle'o Lowry kartu sudėjus.

„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas

1. Stephenas Curry („Golden State Warriors“)

2015-16 sezono statistika: 32,2 taško, 5 atkovoti kamuoliai, 6 rezultatyvūs perdavimai, 2,3 perimti kamuoliai, 0,1 bloko, 34,7 naudingumo balo.

Ar kam dar kyla abejonių? Net jei ignoruosime jo nuostabų puolimą, jis yra septintas lygoje pagal varžovų puolimo griovimą. 

Jis ne tik renka po 32,2 taško per rungtynes, bet ir daro tai su 52,9 proc. taiklumu iš žaidimo. Jis taip pat pasiekė rekordinį karjeros pataikymą iš toli – 46,3 proc.​

Jis jau gali vadintis geriausiu NBA metiku, bet šis sezonas atrodo bus dar įspūdingesnis.

„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry
„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius