Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 09 23

A.Karnišovas pasirinko – „Bulls“ vairą perima vienas geriausių NBA trenerių

„Chicago Bulls“ ir šios komandos vadovas Artūras Karnišovas užbaigė ilgiau nei mėnesį trukusias vyriausiojo trenerio paieškas. Nuo kito sezono „buliams“ diriguos Billy Donovanas, trenerių išrinktas geriausiu 2019-2020 m. sezono NBA strategu ir neseniai atsisveikinęs su „Oklahoma City Thunder“ komanda.

Trečiadienio paryčiais Lietuvos laiku oficialiai pristatytas 55-erių specialistas tikino nekantraujantis pradėti darbą su „Bulls“ krepšinio operacijų viceprezidentu iš Lietuvos.

„Esu sužavėtas galimybe dirbti kartu su Artūru šioje legendinėje organizacijoje“, – cituojamas B.Donovanas, dėkojęs lietuviui ir jo komandai už išreikštą pasitikėjimą.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis pranešė, jog „Bulls“ į B.Donovaną nusitaikė iš karto po to, šis išsiskyrė su „Thunder“ rugsėjo 9-ąją.

Teigiama, kad „Bulls“ bandė suvilioti strategą galimybe dirbti su jauna ir talentinga sudėtimi bei vesti į priekį vieną iš garsiausių NBA organizacijų.

Anot A.Wojnarowskio, A.Karnišovas ir „Bulls“ generalinis vadybininkas Marcas Eversley buvo įsitikinę, kad B.Donovanas yra geriausias variantas Čikagos klubui.

„Esame labai patenkinti galėdami priimti Billy ir jo šeimą į „Chicago Bulls“ komandą, – teigė A.Karnišovas. – Per savo treniravimo karjerą jis pasiekė daug laimėjimų ir yra labai aukšto lygio treneris. Manome, kad jo gebėjimas padėti žaidėjams išpildyti savo potencialą puikiai tiks prie mūsų sudėties. Tiek žaisdamas krepšinį, tiek treniruodamas jis laimėjo praktiškai visur, kur nunešė jo karjera, tad tikimės, jog tai prasitęs ir Čikagoje.“

B.Donovanas turi penkerių NBA vyr. trenerio metų patirtį, kurią jis sukaupė nuo 2015-ųjų dirbdamas Oklahomoje.

Su „Thunder“ šis strategas visus kartus pateko į atkrintamąsias varžybas, bet keturis pastaruosius sezonus neperžengė pirmojo jų etapo.

„Scanpix“ nuotr./Billy Donovanas ir Chrisas Paulas
„Scanpix“ nuotr./Billy Donovanas ir Chrisas Paulas

Šių metų lemiamose kovose „Thunder“ dramatiškai krito prieš „Houston Rockets“, kai pralaimėjo septintąsias serijos rungtynes ir nusileido varžovams 3-4.

Vis dėlto B.Donovano darbas neliko neįvertintas – 55-erių specialistas savo kolegų buvo išrinktas geriausiu metų treneriu (apdovanojimą pasidalino su „Milwaukee Bucks“ strategu Mike'u Budenholzeriu), o oficialiuose NBA metų trenerio rinkimuose liko trečias.

Nepaisant solidžių rezultatų, B.Donovanas pasibaigus sutarčiai išsiskyrė su „Thunder“. NBA užkulisiuose kalbama, kad gerai vertinamas specialistas nepanoro tapti atsinaujinančios ir į jaunimą besigręžiančios Oklahomos komandos proceso dalimi, nors „Thunder“ siūlė jam naują sutartį.

Prieš pradėdamas dirbti NBA, B.Donovanas buvo vienas geriausių studentų krepšinio trenerių. Amerikietis nuo 1996 iki 2015 metų treniravo Floridos universiteto komandą ir su ja keturis sykius pateko 5 NCAA finalo ketvertą bei du sykius (2006 ir 2007 m.) iškovojo čempionų titulą.

Čikagoje B.Donovanas sieks sugrąžinti nugalėtojų mentalitetą – „Bulls“ pastarąjį kartą atkrintamosiose varžybose dalyvavo dar 2017-aisiais, o NBA finale nežaidė nuo Michaelo Jordano laikų 1998 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius