Sportas gyvai

Aidas iš už Atlanto: J.Valančiūnas turėtų palikti „Pelicans“ klubą

Tris sezonus „New Orleans Pelicans“ garbę gynęs Jonas Valančiūnas vasarą kelsis į kitą komandą. Tą prognozuoja gerai informuoti žurnalistai Naujajame Orleane.

32-ejų lietuvio sutartis su „Pelicans“ baigs galioti po šio sezono, o tada uteniškis taps neapribotu laisvuoju agentu.

Žurnalisto Michaelo Scotto teigimu, J.Valančiūnas nebetęs karjeros „pelikanų“ gretose ir ieškosis kito klubo.

„Toks jausmas, kad Jonas Valančiūnas po tarpsezonio nebesugrįš į „Pelicans“ gretas, anot mano šaltinių“, – teigė žurnalistas „Hoopshype“ tinklalaidėje.

Lietuvos rinktinės kapitonas „Pelicans“ komandą papildė per 2021 m. vasarą įvykusius mainus, kai persikėlė iš „Memphis Grizzlies“.

Per tris sezonus jis sužaidė 235 rungtynes, pelnė po 14,6 taško ir atkovojo po 10,1 kamuolio per susitikimą, bet jo vaidmuo krito per paskutinius 2023-2024 m. sezono mėnesius, kai J.Valančiūnas dažnai nesužaisdavo net 20 minučių bei būdavo paliekamas ant atsarginių suolo po ilgosios pertraukos.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jonas Valančiūnas

„Valančiūnas dalinosi minutes su Larry Nance'u ir dažnai buvo sodinamas ant suolo atkakliose rungtynėse. Kai Zionas (Williamsonas) yra sveikas ir žaidžia, Valančiūnas užkemša baudos aikštelę ir prasiveržimo kelius Zionui. Nors jis vis dar yra dvigubų dublių grėsmė, jis nėra idealus šiai sudėčiai, o jo galimybė rinkti dublius greičiausiai labiau bus vertinama kitų komandų laisvųjų agentų rinkoje“, – aiškino M.Scotto.

Jam pritarė ir Willas Guillory iš „The Athletic“.

„Būčiau labai nustebęs, jei jis grįžtų vien dėl to, kokią vietą rotacijoje jis turėjo sezono pabaigoje. Kelis kartus jis net nežaidė antroje rungtynių pusėje ir teikė prioritetą erdvei aplink Zioną. Ieškodami centro šalia jo, jie norės, kad Zionas turėtų laisvės. Valančiūnas įneša į komandą daug naudingų dalykų. Jis žaidžia kiekvieną vakarą, sužaidė visas 82 rungtynes šį sezoną ir gali labai gerai rinkti taškus baudos aikštelėje, kai Zionas nežaidžia“, – kalbėjo žurnalistas.

Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./Jonas Valančiūnas prieš Chetą Holmgreną
Scanpix/Getty Images via AFP nuotr./Jonas Valančiūnas prieš Chetą Holmgreną

J.Valančiūno atstovaujama komanda šį sezoną pateko į atkrintamąsias varžybas, bet dėl traumos netekę Z.Williamsono „Pelicans“ 0-4 neprilygo „Oklahoma City Thunder“ klubui.

JV per tris sezonus Naujajame Orleane uždirbo daugiau nei 44 mln. JAV dolerių. Per ankstesnius devynis sezonus „Toronto Raptors“ ir „Grizzlies“ klubuose lietuvis uždirbo dar daugiau nei 92 mln. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius