Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 06 /20:08

Akibrokštas: Donatas Motiejūnas nepasirodė „Rockets“ medicininėje apžiūroje

NBA sudrebino lietuvio akibrokštas. Antradienio rytą Donatas Motiejūnas turėjo atlikti medicininę patikrą „Houston Rockets“ klube, tačiau lietuvis joje nepasirodė. 26-erių puolėjo likimas Hjustone pakibo ant plauko.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Instagram“ nuotr.

„D.Motiejūnas šį rytą nepasirodė medicininėje apžiūroje, praneša šaltiniai. „Rockets“ svarsto savo veiksmus“, – kaip iš giedro dangaus atsklido žinia iš Hjustono.

Lietuvio agentas B.J.Armstrongas paskelbė, kad jo klientas Hjustone nepasirodys: „Mes turime savo teises. Mes nepasirodysime. Pažiūrėsime, kas bus. Pažiūrėsime, ką „Rockets“ darys. Su klubu neturime jokių problemų. Tiesiog suprantame savo teises.“

Hjustone dirbantis apžvalgininkas Jonathanas Feigenas skelbia, kad „Rockets“ gali atsitraukti ir lietuvis vėl taps apribotu laisvuoju agentu.

„Rockets“ tampa padėties šeimininku. Jie turi du pasirinkimus – palikti galiojantį pasiūlymą arba paversti D.Motiejūną apribotu laisvuoju agentu. Šiuo atveju lietuvis nebegalės sudaryti sutarties su „Nets“ bent metus.

Hjustone D.Motiejūnas turi atlikti naują medicininę patikrą. Tik tuomet įsigalios naujoji sutartis. Tiesa, prieš sukirsdamas rankomis su „Nets“, D.Motiejūnas nuodugniai buvo tikrinamas Brukline.

Jeigu D.Motiejūnas neatliktų medicininės apžiūros Hjustone, jis automatiškai grįžtų į Bruklino ekipą pagal nustatytas sąlygas.

Kad atlaisvintų vietą lietuviui, „Rockets“ jau atleido įžaidėją Bobby Browną.

Pirmadienį „Houston Rockets“ pasinaudojo privilegija ir permušė Bruklino komandos pasiūlymą. „Rockets“ įsipareigojo tam pačiam ketverių metų 37 milijonų JAV dolerių vertės kontraktui.

D.Motiejūnas prie „Rockets“ komandos turėjo prisijungti artimiausiu metu. Lietuvis pusmetį nežaidė ir pastaruoju metu individualiai dirbo su fizinio rengimo treneriu.

NBA apžvalgininkai nujautė, kad „Rockets“ permuš penktadienį oficialiai su D-Mo sudaryto 37 milijonų kontrakto sąlygas. Beje, „Nets“ nuo liepos 1-osios taip jau neteko trečio žaidėjo.

Naujoji sutartis labai nesuvaržė Hjustono ekipos finansų ir turi užtektinai saugiklių dėl 26 metų puolėjo sveikatos.

Du pirmieji šio sandorio metai bus garantuoti, nes D.Motiejūnas anksčiau jau atmetė „Rockets“ pasiūlymą, kurio vertė siekė apie 7–8 milijonus per metus, bet po kiekvieno sezono Hjustono ekipa tada būtų pasilikusi teisę spręsti lietuvio ateitį komandoje.

Dabar tokią galimybę „Rockets“ pasilieka po dviejų sezonų. Tiesa, sutartyje numatyta daug saugiklių dėl D.Motiejūno nugaros, kuri kėlė daugiausiai problemų lietuviui siekiant pasirašyti naują sutartį.

Pavyzdžiui, iki sausio 10-osios klubas įsipareigoja sumokėti D-Mo 5 milijonus JAV dolerių ir jei viskas bus gerai, D.Motiejūnas likusią sezono dalį gaus dar 3,5 milijono.

VIDEO: D.Motiejūno agentas T.Bulotas: apie mistinę žaidėjo nugaros būklę ir 37 milijonų dolerių sutarties peripetijas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius