Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 02

Amerikiečio įžvalga: pakeltas J.Valančiūno 17,6 mln. klausimas ir ateitis Memfyje

Ar Jonas Valančiūnas rizikuos ir atsisakys 17,6 mln. JAV dolerių atlyginimo kitiems metams? Ar 27-erių lietuvis rudenį dar vilkės „Memphis Grizzlies“ marškinėlius? „The Athletic“ žurnalistas Peteris Edmistonas pateikė savo samprotavimus dėl vieno iš dviejų NBA lietuvių ateities.
Jonas Valančiūnas ir LaMarcusas Aldridge'as
Jonas Valančiūnas ir LaMarcusas Aldridge'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po „Toronto Raptors“ ir „Memphis Grizzlies“ mainų į Memfį persikėlęs J.Valančiūnas turi dar 2019-2020 m. sezoną galiojantį kontraktą, pagal kurį klubas jam mokės 17,6 mln. JAV dolerių.

Tiesa, jame numatyta galimybė pačiam žaidėjui atsisakyti vienerių metų sutarties ir tapti laisvuoju agentu, taip tikintis arba dar pelningesnio metinio atlyginimo, arba siekiant pasirašyti ilgalaikę sutartį.

Vis dėlto „The Athletic“ žurnalistas P.Edmistonas mano, jog J.Valančiūnas nerizikuos.

„Aš įtariu, kad Valančiūnas pratęs kontraktą. Nemanau, kad tokiame perpildytame laisvųjų agentų turguje jis gali tikėtis bent ko nors panašaus į 17,6 mln. JAV dolerių per metus“, – samprotavo P.Edmistonas.

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas ir Jonas Valančiūnas
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas ir Jonas Valančiūnas

Amerikiečio teigimu, „Grizzlies“ po 2019-2020 m. sezono greičiausiai turės aiškesnę ateities viziją, o J.Valančiūno ateitį nuspręs būtent kitų metų vasarą, kadangi turės pirmenybę į 213 cm ūgio vidurio puolėją iš Lietuvos.

„Tada „Grizzlies“ turės galimybę sudaryti su J.Valančiūnu ilgalaikę sutartį. Bet aš abejoju tokia galimybe“, – rašo P.Edmistonas.

Memfyje dirbantis NBA apžvalgininkas pastebėjo, jog „Grizzlies“ sirgaliams patiko JV prisistatymas.

Lietuvis demonstruoja solidžią statistiką, kas vakarą rinkdamas po 18,6 taško ir 9,6 atkovoto kamuolio, nors gauna ribotą žaidimo laiką – 25 minutes.

VIDEO: „Atsarginiai“: nepaaiškinamos žvaigždės, plojimai „Nuggets“ lietuviams ir įdomiausi gandai

Tiesa, P.Edmistonas aklai nepasikliauja NBA efektyvumo rodikliu PER, pagal kurį J.Valančiūnas rikiuojasi naudingiausių lygos centrų penketuke. P.Edmistono teigimu, PER paprastai palankesnis aukštaūgiams ir jis tiksliai nematuoja krepšininko gynybinio indėlio.

„Tačiau jo gynyba dar kelia klausimų, – samprotavo P.Edmistonas. – Valančiūnas yra geras, solidus krepšininkas, kuris padėtų bet kuriai NBA komandai. Tačiau tai nereiškia, jog tai žaidėjas, su kuriuo reikėtų sudaryti ilgalaikę sutartį.

Ar 27-erių J.Valančiūnas būtų atsakymas į „Grizzlies“ ilgalaikės vizijos klausimus? Abejotina.

Nors jis be jokios abejonės galėtų būti naudingas rotacijos žaidėjas, kai komandai tam tikrose rungtynėse reikės daugiau fiziškumo ir jėgos po krepšiu.

Tačiau toks vaidmuo nematuojamas aštuoniais skaičiais atlyginimo eilutėje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius