Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 08 21

Amerikiečių verdiktas: olimpinių žaidynių krepšinio turnyras – nevykęs, Lietuva – palūžo

Olimpinį krepšinio turnyrą gali išgelbėti tik finalas, prieš JAV ir Serbijos akistatą dėl aukso medalių konstatuoja „Sports Illustrated“. Nors amerikiečiai skina pergales ir artėja jau trečiojo iš eilės auksinio medalio link, pati JAV visiškai nesužavėta olimpiniu krepšinio turnyru.
Kevinas Durantas
Kevinas Durantas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Rio 2016 finalas | JAV – Serbija | 21:45

Amerikiečiai šventė visas 6 pergales, nors į olimpines žaidynes atsiuntė tik maždaug trečio pajėgumo sudėtį.

Argentiniečiams ketvirtfinalyje JAV nepaliko jokių vilčių 105:78, o pusfinalyje ispanai priešinosi 76:82. „Bet realios grėsmės pergalei ispanai nesukėlė“, – pabrėžė „Sports Illustrated“.

„Sports Illustrated“ akimis, visas ketvirtfinalis virto etapu „į vieną krepšį“. Prancūzija paklusniai krito prieš ispanus 67:92. Lietuva palūžo prieš Australiją 64:90. Išskyrus Serbijos ir Kroatijos kovą (84:81), nebuvo rimto pagrindo stebėti per televiziją olimpinių žaidynių ketvirtfinalio ketvirtojo kėlinio.

Bet po sprogusių burbulų ir sutriuškinimo liko intriga. Serbija metė rimčiausią iššūkį amerikiečiams grupės turnyre, kai buvo per vieną metimą nuo pratęsimo 91:94, bet Bogdanas Bogdanovičius tada prametė laisvas.

Juolab, tokia galinga serbų pergalė prieš Australiją (87:61) leidžia tikėtis intrigos.

Serbų forma gąsdina

AFP/„Scanpix“ nuotr./Milošas Teodosičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Milošas Teodosičius

Nors Serbija neturi ryškių superžvaigždžių NBA ir grupės varžybose patyrė tris pralaimėjimus, tai talentinga, patyrusi ir susitelkusi komanda, kuri gali pavojingai spurtuoti ir puolime, ir tikslioje komandinėje gynyboje, varžovus apibūdino „Sports Illustrated“.

Serbų puolimui vadovauja bebaimis Milošas Teodosičius, kuris bet kada gali sukrėsti priešininkus savo metimais. NBA debiutavęs Nikola Jokičius kelia problemų dėl savo ūgio, krepšinio suvokimo ir puikaus riešo.

„Sports Illustrated“: „Tikėkimės, kad bent pasimėgausime šio neįsimintino turnyro finišu“

Įmeskite Bogdaną Bogdanovičių kaip veržlų pataikantį puolėją, ir po krepšiu galintį uždominuoti Miroslavą Raduljicą, tai surinksite pavojingą ginklą, kuris nesėkmingą JAV rinktinei vakarą gali sukelti rūpesčių.

Tačiau amerikiečių pergale neabejojama. Pirmiausia, dėl žaidimo progreso ketvirtfinalyje ir pusfinalyje lyginant su grupės varžybomis. Sužibėjo Kevinas Durantas ir DeAndre Jordanas, sustiprėjo komandinis žaidimas, o JAV rinktinė nebetingi gintis taip, kaip anksčiau.

Tiesa, jeigu Serbija sužais geriausias savo rungtynes, Amerika turės būti pasiruošusi dar vienai negražiai pergalei.

Serbai geresnio statuso ir negalėtų prašyti – jie nėra favoritai ir neturi ko prarasti, o finalą pasitiko dviem ambicingomis pergalėmis prieš Kroatiją ir Australiją.

„Tikėkimės, kad šie pasikeitimai leis mėgautis bent neįsimintino turnyro pabaiga“, – vylėsi „Sports Illustrated“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius