Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2016 10 06

Antras Domanto Sabonio dublis: stebino Barselonoje, bet vos ištrūko su pergale

Kuo toliau, tuo gražiau. Domantas Sabonis apsipranta „Oklahoma City Thunder“ starto penkete. Barselonoje savo žaidimo epizodais jis kartais vertė džiaugsmingai šūktelti, bet „Thunder“ ir vėl vargo Ispanijoje. Tik šį kartą NBA klubas paskutinėmis sekundėmis išsilaisvino iš „Barcelona“ gniaužtų – 92:89 (26:25, 19:22, 22:21, 25:21). Atsikvėpti leido tik netaiklus Aleksandro Vezenkovo tolimas šūvis.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“/AP nuotr.
NBA „Global Games“ | „Barcelona“ – „Thunder“ 89:92 | Barselona

Paprastas tritaškis tikrai nėra tas žaidimo elementas, kurį televizijos režisieriai kartotų penkis kartus. Bet kita kalba, kai tolimą metimą pataiko Domantas Sabonis.

Tokių į Barselonos krepšius jis užtikrintai pataikė du. Per dvejas „NBA Global Games“ rungtynes Ispanijoje iš viso tris. Palyginimui, per dvejus metus „Gonzaga Bulldogs“ gretose jis pataikė penkis tritaškius.

D.Sabonis džiugino ne tik savo tritaškiais, bet ir nardymu baudos aikštelėje ar puikiu rezultatyviu perdavimu, kurį lyg ant lėkštutės iškišo Enesui Kanteriui.

Antrąsias rungtynes iš eilės starto penkete pradėjęs D.Sabonis per 31 minutę pasižymėjo 8 taškais (1/2 dvit., 2/2 trit.), 2 atkovotais kamuoliais ir 3 rezultatyviais perdavimais. Tiesa, suklydo 2 kartus, bet įsiklausė į trenerio pastabas dėl asmeninių pražangų, kurių limitą buvo išnaudojęs Madride, ir Barselonoje neprasižengė nė sykio.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pagrindinį „Thunder“ prašymą išgirdęs Domantas Sabonis: „Bus dar daug nervų“

Domantas vėl rungtyniavo lemiamomis minutėmis, kai „Thunder“ tuo metu aikštėje vargo su „Barca“. Po užsitęsusios kovos taškas į tašką įpusėjus ketvirtajam kėliniui katalonai pirmavo 84:78.

Vis dėlto puolime prisnūdusi „Barcelona“ buvo nubausta – Alexas Abrinesas 46-ąją minutę lygino rezultatą 86:86.

Bet priešpaskutinė minutė prasidėjo Victoro Clavero tritaškiu (89:86). Tačiau E.Kanteris dviem reidais iš eilės daužė „Barcelona“ viltis švęsti pergalę (90:89). Aleksandras Vezenkovas paskutinę minutę galėjo sugrąžinti katalonams pirmaujančiųjų poziciją, bet kamuolys pašokinėjęs ant lanko krito lauk, o jį tvirtai sugriebė D.Sabonis.

„Barca“ nepasinaudojo paskutinės atakos teise. Likus 7 sek. A.Vezenkovas prašovė iš toli ir „Thunder“ ištrūko su pergale 92:89.

D.Sabonis su „Thunder“ grįš į JAV, kur tęs pasirengimą 2016-2017 metų NBA sezonui. Jo startas – spalio 26-ąją.

„Thunder“: E.Kanteris (9/12 dvit., 8 atk. kam.) 24, R.Westbrookas 12, V.Oladipo 10, D.Sabonis, J.Lauvergne ir A.Robersonas po 8.

„Barcelona“: V.Claveras (4/6 trit.) 25, A.Vezenkovas 13, A.Tomičius ir B.Olesonas po 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius