Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 05 16

Antrasis Vakarų finalo mūšis: „Warriors“ pakeliui link dar vienos pergalės?

Šiąnakt „Oracle“ arenoje įvyks antrosios Vakarų konferencijos finalo rungtynės, kuriose antrą kartą susitiks favoritais laikomi „Golden State Warriors“ bei „San Antonio Spurs“. Pastarieji šiame mače turės žaisti be savo lyderio Kawhi Leonardo, o jo svarba galėjome įsitikinti jau pirmose serijos rungtynėse. Puikiai pradžią sužaidę Teksaso krepšininkai turėjo pripažinti varžovų pranašumą ir serijoje iki keturių pergalių atsilieka 0-1.
Kawhi Leonardas
Kawhi Leonardas / USA Today Sports
„Golden State Warriors“ – „San Antonio Spurs“ | 04:00 | „Oracle“ arena, Ouklandas

Pirmosios serijos rungtynės

„Warriors“ pirmajame serijos mače su „Spurs“ panaikino net 25 taškų deficitą ir iškovojo pergalę 113:111. Zaza Pachulia netyčia kyštelėjo koją besileidžiančiam K.Leonardui po kojomis, o šiam patyrus traumą San Antonijaus žaidimas visiškai subyrėjo.

Iki tol „Spurs“ lyderis buvo pelnęs 26 taškus, atkovojęs 8 kamuolius ir buvo neabejotinai geriausiu savo komandos krepšininku. K.Leonardui palikus aikštelę „Warriors“ surengė spurtą 18:0, kuris galų gale nulėmė šeimininkų komandos pergalę.

Stephenas Curry šiame mače pelnė net 40 taškų, o Kevinas Durantas pridėjo 34.

Traumos

K.Leonardas nežais antrose serijos rungtynėse su „Warriors“ dėl čiurnos traumos. Koją jis susižeidė jau penktose serijos rungtynėse su „Rockets“, tačiau atrodė, kad ją žaidėjui jau buvo pavykę išsigydyti.

Tačiau pirmose serijos rungtynėse su „Warriors“ jis iš pradžių užlipo ant kojos savo komandos draugui, kuris sėdėjo ant atsarginių žaidėjų suolelio, o vėliau pražanga jį sustabdė ir jau minėtasis Z.Pachulia.

Ouklando ekipai, ko gero, nepadės Andre Iguodala, kuris jaučia kairiojo kelio skausmus. Krepšininkas žaidė 10 minučių pirmose rungtynėse su „Spurs“, tačiau antroje rungtynių pusėje ilsėjosi.

VIDEO: Kawhi Leonardo trauma

Padidėjęs spaudimas

Pirmųjų serijos rungtynių antroje pusėje „Warriors“ savo varžovus nugalėjo rezultatu 71:49. Iš šių dviejų skaičių didesnį įspūdį daro „49“, nes tai reiškia, kad Ouklando komandai pavyko sėkmingai pristabdyti įsibėgėjusį „Spurs“ puolimą.

LaMarcusas Aldridge'as per pirmuosius du kėlinukus pelnė 17 taškų (7/11 met.), tačiau antroje rungtynių dalyje jį pasiglemžė „Warriors“ gynyba. Sunkusis krašto puolėjas sumetė vos 4 metimus iš 13 ir padarė net 4 klaidas per trečiąjį ketvirtį.

Antroje rungtynių pusėje „Spurs“ iš žaidimo metė vos 42,5 proc. taiklumu ir padarė devynias klaidas.

Iššūkis

„Spurs“ puolėjo Jonathono Simmonso laukia vienos svarbiausių rungtynių jo karjeroje. Būtent jis turėtų pakeisti K.Leonardą starto penkete, o pastarąjį kartą jo pasirodymas tikrai nenuvylė.

Lemiame mače serijoje su „Rockets“ jis pelnė 18 taškų, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir puikiai uždengė kitoje aikštės pusėje sustabdytą Jamesą Hardeną.

Tai jiems padėjo nugalėjo Hjustono klubą ir patekti į Vakarų konferencijos finalą.

Plius/minus

„Spurs“ vidurio puolėjas Pau Gasolis pirmose serijos rungtynėse atrodė labai prastai. Per 16 žaistų minučių jis pelnė penkis taškus ir prasižengė tiek pat kartų, o jo plius/minus rodiklis buvo -1.

Kita vertus, Davidas Lee aikštėje praleido beveik tiek pat laiko, nepelnė taškų, tačiau jo rodiklis buvo net +15.

Buvęs „Warriors“ puolėjas atkovojo net 7 kamuolius, o net 3 iš jų buvo puolime.

Prasta atkarpa

Kur dingo Klay Thompsonas? Per devynerias atkrintamųjų rungtynes jis pelno po 15 taškų ir krepšį atakuoja vos 38,8 proc. taiklumu. Pirmame serijos mače su „Spurs“ jis pelnė vos 6 taškus ir pataikė tik 2 metimus iš 11.

K.Thompsonas šiose atkrintamosiose varžybose du kartus pelnė daugiau nei 20 taškų, tačiau taip pat du kartus pataikė mažiau nei 10. Verta paminėti ir tai, jog du sykius jį pagal rezultatyvumą pralenkė Z.Pachulia.

Tobulas rodiklis

„Warriors“ vis dar nepralaimėjo šiose atkrintamosiose varžybose, o pridėjus reguliarųjį sezoną iškovojo 10 pergalių iš eilės. Sunku patikėti, bet Ouklando komanda laimėjo 24 iš savo pastarųjų 25 susitikimų.

Neišnaudotos progos

Reguliariojo sezono metu S.Curry (89,8 proc.), K.Durantas (87,5) ir K.Thompsonas (85,3) buvo nepaprastai efektyvūs nuo baudų metimo linijos, tačiau jų pataikymo procentas suprastėjo atkrintamosiose.

Pirmose serijos rungtynėse visi minėtieji žaidėjai prametė bent vieną baudos metimą, o kartu sudėjus pataikė 16 iš 21.

Tai vos 76,2 proc. pataikymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius