-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 06 20

Arnoldas Kulboka apie NBA: „Manau, čia pritapčiau“

Intensyviai NBA klubų, o taip pat „Indiana Pacers“ stovykloje prakaitą liejęs Arnoldas Kulboka prieš NBA naujokų biržą siekia dar labiau pasikelti savo akcijas.
Arnoldas Kulboka
Arnoldas Kulboka / Stopkadras

Iškart po paskutinės treniruotės žurnalistų kalbintas 20-etis lietuvis sulaukė klausimų ir apie Domantą Sabonį.

„Šiek tiek pažįstu, teko kartu treniruotis Los Andžele maždaug prieš tris savaites. Jis puikus vyrukas, puikiai dirba,“ – apie „Pacers“ gretose rungtyniaujantį Domantą Sabonį sakė A.Kulboka.

Jis pats praėjusį sezoną rungtyniavo Italijoje, Kapo d'Orlando „Orlandina“ klube, o šiuo metu Bambergo „Brose“ priklausantis lietuvis taikosi į NBA naujokų biržą.

A.Kulboka save apibūdino kaip universalų krepšininką: „Galiu varytis kamuolį, galiu atlikti perdavimą, o pagrindinis mano ginklas – be abejonės metimas. Kiekvieną kartą bandau įrodyti, kad galiu pataikyti“.

Paklaustas, ką labiausiai jam dar reikia patobulinti, lietuvis nedvejodamas sakė: „Pirmas dalykas, kurį turiu pagerinti – tai mano fizinė jėga. Turiu tapti stipresnis. Tuomet, manau, būsiu pajėgus čia žaisti.“

Karolio Balkūno nuotr./Arnoldas Kulboka
Karolio Balkūno nuotr./Arnoldas Kulboka

A.Kulboka prieš metus taip pat buvo pateikęs paraišką dalyvauti naujokų biržoje, tačiau kiek vėliau ją atsiėmė. Tai priminė ir žurnalistas.

„Praėjusiais metais nedalyvavau peržiūroje, buvau tik įrašęs į sąrašą savo pavardę. Žinote, pagrindinis dalykas, ko noriu, – tai įgauti daugiau patirties žaisdamas prieš vyrus. Noriu tikėti, kad praėjęs sezonas man asmeniškai buvo geras.“

Į klausimą, kokie skirtumai tarp NBA ir Europos krepšinio, A.Kulboka sakė: „Kai kurios NBA komandos tampa vis labiau europietiškos, dažnai dalinasi kamuoliu. Tačiau visumoje NBA galima išvysti daugiau greitų atakų, daugiau bėgimo, ten žaidžia atletiškesni krepšininkai. Skirtumas yra didelis, bet, manau, aš čia pritapčiau.“

A.Kulboka priminė, kad augo Kauno „Žalgirio“ sistemoje.

„Krepšinis Lietuvoje tarsi religija. Vaikystėje žiūrėdavau kaip žaidžia mano mėgstama komanda „Žalgiris“. Mano tėvai žiūri krepšinį, mano brolis taip pat žiūri, visi žiūri. Jeigu gimei Lietuvoje, turi žaisti krepšinį,“ – kalbėjo A.Kulboka apie krepšinio svarbą Lietuvos žmonėms.

Prognozuojama, kad 205 cm ūgio lietuvis savo pavardę išgirs antrajame NBA naujokų biržos rate. NBA klubai jaunuosius žaidėjus rinksis naktį iš ketvirtadienio į penktadienį mūsų šalies laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius