Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 17

Artūro Gudaičio kryžkelė: vietoj rinktinės – į NBA klubą

Artūro Gudaičio vasaros planai sudėlioti. Vilniaus „Lietuvos ryto“ vidurio puolėjas priėmė „Sacramento Kings“ kvietimą atvykti į Ameriką ir dalyvauti Las Vegaso vasaros lygoje, kuri vyks liepos 8–18 dienomis. Kartu tai turėtų reikšti, kad 22 metų 210 cm ūgio „centro“ neišvysime Lietuvos rinktinėje.
Artūras Gudaitis
Artūras Gudaitis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

A.Gudaitis iki paskutinės akimirkos laukė daktarų verdikto. Aukštaūgiui grėsė operacija – čiurnose susidarė atplaišos, kurias galėjo tekti išsivalyti, o artroskopinė operacija reikštų 1–1,5 mėnesio be krepšinio.

Vis dėlto A.Gudaičiui pavyko išvengti operacijos. Jis nusprendė išbandyti savo jėgas „Kings“ stovykloje.

Praėjusių metų NBA naujokų biržoje A.Gudaitį 47-uoju šaukimu pasirinko „Philadelphia 76ers“, bet netrukus iškeitė į „Sacramento Kings“.

„Jie tikrai labai domisi manimi. Kviečia atvažiuoti. Nori, kad pasitreniruočiau su jais vasaros lygoje. Tikrai to negaliu neigti. Nori pamatyti mane gyvą – kaip judu, kaip sportuoju“, – šią savaitę interviu 24sek pasakojo A.Gudaitis.

„Centras“ pateko į Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą. Tačiau kadangi NBA vasaros lyga vyks pačiame nacionalinės komandos pasirengimo Rio de Žaneiro olimpinėms žaidynėms įkarštyje, A.Gudaičio kandidatūra atkrenta.

„Labai apsidžiaugiau, tikrai, – po to, kai buvo pakviestas į rinktinės stovyklą, kuri startuos jau pirmadienį Palangoje, sakė A.Gudaitis. – Būti tarp kandidatų jau yra įvertinimas. Juk visi jie yra geriausi Lietuvos krepšininkai. Bet kol kas mano vasaros planai yra visai neaiškūs.“

Aiškėja, kad vasaros planuose – NBA svajonės siekis.

Jonas Kazlauskas turės kuo kompensuoti A.Gudaičio netektį. Kiti vidurio puolėjai Lietuvos rinktinės kandidatų sąraše – Jonas Valančiūnas, Antanas Kavaliauskas, Darjušas Lavrinovičius ir Robertas Javtokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius