Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 30

Audringo starto pakylėti „Celtics“ pirmajame serijos mače sutriuškino NBA čempionus

Rytų konferencijoje prasidėjo tikrosios kovos. Sausas pergales pirmajame atkrintamųjų serijos rate iškovojusios „Toronto Raptors“ ir „Boston Celtics“ ekipos sekmadienio vakarą pirmą kartą šių komandų istorijoje viena prieš kitą stojo atkrintamosiose varžybose. Įtikinamą pergalę 112:94 (39:23, 20:19, 29:31, 24:21) iškovojo „Celtics“, serijoje išsiveržę į priekį 1:0.
Jaysonas Tatumas
Jaysonas Tatumas / „Scanpix“ nuotr.

Nors nežymiais šios Rytų konferencijos pusfinalio serijos favoritais yra laikomi Toronto „Raptors“, jų varžovai iš Bostono jau nuo pirmųjų serijos minučių stengėsi tai paneigti.

Puikiai rungtynes pradėję „keltai“ pirmajame kėlinyje pataikė 6 tolimus metimus iš 9, iš viso surinko 39 taškus, o akimirką pirmavo net 19 taškų persvara (36:17).

„Raptorių“ gyvenimą dar labiau apsunkino ir tai, jog per pirmąsias 8 žaidimo minutes tris nuobaudas susirinko vienas Kanados ekipos lyderių Pascalis Siakamas, iki tol prametęs beveik visus savo metimus.

Antrajame kėlinyje Nicko Nurse'o auklėtiniams pavyko solidžiau padirbėti gynyboje, tačiau jiems ir toliau fatališkai nekrito – tritaškių taiklumas siekė vos 21%, o visų metimų iš žaidimo – 29%.

Maža to, Kemba Walkeris su antrojo kėlinio sirena dūrė skaudų tritaškį ir NBA čempionų deficitas siekė 17 taškų (42:59).

Antroje rungtynių dalyje situacija iš esmės aikštėje nesikeitė. Kanadiečiai kiek pagerino savo taiklumą, tačiau varžovai į priekį jau buvo pabėgę nepavejamai.

Beveik kiekvieną „Raptors“ spurtą numalšindavo Jaysonas Tatumas, pataikęs keletą labai sudėtingų metimų.

Iš viso šis trečius metus lygoje žaidžiantis puolėjas pelnė 21 tašką, atkovojo 9 kamuolius, o aikštėje tarp visų bendraklubių praleido daugiausiai laiko – 37 minutes.

Jam puikiai talkino traumuoto Gordono Haywardo vietą startiniame penkete užėmęs Marcusas Smartas. Įprastai didele energija gynyboje pasižymintis gynėjas rungtynes baigė taip pat su 21 tašku.

NBA čempionai šiame mače metė 40 tritaškių, tačiau tikslą pasiekė vos kas ketvirtas metimas.

Savo ruožtu „Celtics“ krepšį iš tolimojo nuotolio atakavo 43% taiklumu (17/39). Triuškinančią pergalę „žalieji“ pasiekė ir nepaisant didelio klaidų skaičiaus (22 prieš 14).

„Toronto Raptors“: Kyle'as Lowry 17 (1/5 trit., 6 atk. kam., 8 rez. perd.), Serge'as Ibaka 15 (9 atk. kam.), Pascalis Siakamas 13 (5/13 dvit., 0/3 trit.), OG Anunoby 12 (7 atk. kam.), Fredas VanVleetas 11 (2/11 trit., 9 rez. perd.), Normanas Powellas 10.

„Boston Celtics“: Jasonas Tatumas ir Marcusas Smartas (5/9 trit.) po 21, Kemba Walkeris 18 (4/7 trit., 10 rez. perd.), Jaylenas Brownas 17, Danielis Theisas 13 (15 atk. kam.), Robertas Williamsas III 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius