-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 24

Australijos milžinas baigia karjerą NBA

Buvęs pirmasis NBA naujokų biržos šaukimas Andrew Bogutas nebežais NBA, bet planuoja parungtyniauti bent porą sezonų Australijos komandoje „Sydney Kings“.
Andrew Bogutas
Andrew Bogutas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Per spaudos konferenciją vidurio puolėjas pareiškė, kad naujoje sutartyje nėra punktų, kuriais jis galėtų sugrįžti į NBA, jei sulauktų dėmesio iš stipriausios pasaulio krepšinio lygos.

Trylika metų NBA rungtyniavęs ir čempionu su „Golden State Warriors“ tapęs A.Bogutas teigė, kad jis visada planavo sugrįžti į Australiją ir tai buvo tik laiko klausimas.

„Kol niekas nepaklausė, pasakysiu, kad nėra išėjimų variantų nei į NBA, nei į Europą, – per Sidnėjaus komandos surengtą spaudos konferenciją sakė A.Bogutas. – Esu nusiteikęs čia žaisti dvejus metus. Jei jau baigiu karjerą NBA, esu patenkintas, kad pasakau apie tai šiandien.“

A.Bogutas sudarė sutartį su „Kings“, nors ji finišavo priešpaskutinė aštuonių komandų lygoje. Sutartyje yra punktas dėl 10 proc. klubo akcijų, kurios jam atiteks, kai 213 cm ūgio australas baigs žaisti krepšinį, o taip pat galimybė ateityje įsigyti didesnę klubo dalį.

33 metų A.Bogutas pranešė, kad jis norėtų žaisti Australijos rinktinėje per kitų metų pasaulio čempionatą bei 2020 metų olimpinėse žaidynėse Tokijuje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrew Bogutas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrew Bogutas

Praėjusį mėnesį jis buvo užsiminęs, kad negrįš į NBA šį sezoną, o liks Australijoje kartu su kūdikio besilaukiančia žmona. Po to, kai sausį A.Bogutas buvo atleistas iš „Los Angeles Lakers“, vis dar girdėjosi gandų, kad jį pasitelks kuri nors atkrintamųjų varžybų komanda.

Tačiau A.Bogutas nusprendė likti Australijoje ir susitelkti sugrįžimui 2018-2019 m. sezone, juo labiau, kad antrojo vaiko besilaukiančiai žmonai gydytojai nepatarė keliauti.

A.Bogutas sužaidė 24 rungtynes šį sezoną „Lakers“ gretose, bet rinko tik po 1,5 taško ir atkovojo po 3,3 kamuolio. Žiemą jį pakvietė „Cleveland Cavaliers“, bet vidurio puolėjas susižeidė kelį sužaidęs vos minutę per debiuto mačą Klivlando klube.

2005 metais A.Bogutą pirmuoju šaukimu pakvietė „Milwaukee Bucks“ klubas, kuriame jis žaidė septynerius metus. Australas yra tapęs NBA čempionu su „Warriors“ 2015 metais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrew Bogutas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrew Bogutas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius