Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 26

Bankrutavęs NBA švaistūnas dabar moko kitus

Buvęs „Boston Celtics“ krepšininkas Antoine'as Walkeris kažkada buvo didelis švaistūnas, kol bankrutavo. Dabar 40-metis amerikietis moko, kaip apsisaugoti nuo pavojų, kitus.
Antoine'as Walkeris
Antoine'as Walkeris / „Scanpix“/AP nuotr.

Antonio Walkeris visa tai yra pats praėjęs.

Būdamas 19-os jis laimėjo NCAA pirmenybes su Kentukio ekipa, o tada šeštuoju šaukimu buvo pašauktas NBA naujokų biržoje „Boston Celtics“ klubo.

Jis greitai peršoko į kitą lygį, tapęs „Celtics“ lyderiu pagal pelnytus taškus (po 17,5 taško per rungtynes) ir atkovotus kamuolius (po 9) jau per pirmą sezoną NBA.

Per kitą dešimtmetį jis tapo NBA įžymybe – tris kartus pateko į NBA Visų Žvaigždžių rungtynes, tapo NBA čempionu, o jo uždarbis pagal kontraktą siekė 108 mln. dolerių, skaičiuojant visą per karjerą.

O 2010 metais, praėjus dvejiems metams nuo paskutinio jo mačo NBA, nieko nebeliko.

AP/Scanpix nuotr./Antoine'as Walkeris
AP/Scanpix nuotr./Antoine'as Walkeris

Automobiliai, drabužiai, spaudimas padėti šeimai ir draugams, lošimas ir kitos pramogos – visa tai užgriuvo ir pagriebė A.Walkerį nepasiruošusį ir galiausiai jis bankrutavo.

„Žaisdamas NBA susikūriau sau labai prabangų gyvenimą, – „USA TODAY“ pasakojo A.Walkeris. – Gyvenau labai gerą gyvenimą, rūpinausi ne tik savimi, bet ir savo broliais bei seserimis. Buvau vyriausias iš mūsų šešių. Aš taip pat subūriau draugus, vaikščiodavau su septyniais ar aštuoniais bičiuliais, kurie augo kaimynystėje per mano vaikystę.

Jie keliavo su manimi per NBA, mėgavosi tais saldžiais vaisiais.“

A.Walkeris niekada nevilkėjo to paties kostiumo du kartus, jis turėjo daugiau mašinų nei galėjo suskaičiuoti ant vienos rankos pirštų, švaistėsi pinigais nekilnojamo turto rinkoje.

„Scanpix“ nuotr./Profesionalaus krepšininko karjerą A.Walkeris baigė 2008 metais.
„Scanpix“ nuotr./Profesionalaus krepšininko karjerą A.Walkeris baigė 2008 metais.

„Besirūpindamas draugais ir šeima ir savimi, aš kūriau gyvenimą, o po septynerių metų karjeros panorau investuoti į nekilnojamąjį turtą, – pasakojo A.Walkeris. – Po ketverių metų pajutau, kad rituosi žemyn. Smogė krizė, 2007, 2008 metai...

Mano klaida buvo, kad asmeniškai teikiau garantijas nekilojamo turto kompanijai.“

Praėjus dvejiems metams po bankroto, A.Walkeris nubrėžė naują brūkšnį, 2013 metais pareiškęs, jog nebeturi skolų.

Dabar jis bando padėti kitiems.

Be to, kad dirba apžvalgininku laidose, jis tapo konsultantu „Morgan Stanley Global Sport and Entertainment“ kompanijoje, kuri reikia finansinės edukacinės programos paslaugas jauniems atletams, kad šie netaptų panašiomis aukomis, kaip buvo A.Walkeriu, įžengus į NBA.

Keliaudamas aplink šalį ir pasakodamas, A.Walkeris sako, kad turi tikslą „tikrai negatyvią istoriją paversti pozityvia“.

„Noriu dalytis savo patirtimi ir šviesti jaunus studentus atletus, kad jie mokėtų elgtis su pinigais, – sakė buvęs krepšininkas. – Noriu, kad jie nepadarytų tų pačių klaidų, kokias padariau aš.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius