-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 04 07

Brangi apgaulė: už prastą vaizdą rungtynėse – milijonai žiūrovų kompensacijoms

Į Melburne praėjusį rugpjūtį vykusias rungtynes tarp Australijos ir JAV rinktinių susiruošę ir brangiausiais bilietais pasirūpinę sirgaliai turėjo gerokai nusivilti. Nuo 895 iki 3 995 Australijos dolerių (nuo 508 iki 2268 eurų) už bilietus sumokėję žiūrovai buvo priversti sėdėti žemiau aikštės lygio esančiose vietose, o kai kurie iš jų buvo pasodinti net per 30 metrų nuo aikštėje besigrumiančių krepšininkų. Dabar išaušo jų atpildo valanda.
Australijos ir JAV rungtynių žiūrovai praktiškai nieko nematė
Australijos ir JAV rungtynių žiūrovai praktiškai nieko nematė / „Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad Australijos vartotojų apsaugos tarnybai nusprendus, jog rungtynių organizatorius „TEG Live“ klaidino žiūrovus, šiems bus grąžinta maždaug 5 mln. Australijos dolerių suma (beveik 3 mln. eurų).

Tarnybos išvadose teigiama, kad į krepšinio areną paverstame „Marvel“ stadione vykusiose rungtynėse apsilankę ir žemiausiuose sektoriuose sėdėję sirgaliai negavo to, ką įsigijo – visos kėdžių eilės buvo išdėstytos viename lygyje, tad toliau nuo aikštės sėdėję sirgaliai nematė praktiškai nieko, kas vyko aikštelėje.

„Rungtynių lankytojai sumokėjo nuo 895 iki 3 995 Australijos dolerių už aukščiausios klasės bilietus palei aikštę, o tai padarė remdamiesi klaidinga reklama ir vietų išdėstymu. „TEG Live“ elgesys buvo nepateisinamas“, – teigė Australijos vartotojų apsaugos tarnybos vadovas Rodas Simsas.

Rungtynių organizatoriai gudravo ne tik išdėstydami kėdes, bet ir reklamuodami savo produktą dviejuose susitikimuose taip ir nežaidusiais krepšininkais.

Prieš susitikimus rungtynių plakatuose puikavosi ryškiausių JAV žvaigždžių LeBrono Jameso, Kevino Duranto ir Stepheno Curry veidai, nors jau vasaros pradžioje buvo aišku, jog šios NBA žvaigždės į Australiją neatvyks.

„Esame susirūpinę, kad vartotojai galėjo įsigyti bilietus galvodami, jog dauguma iš šių aukšto lygio žaidėjų žais rungtynių, kas, kaip pasirodė, buvo netiesa“, – sakė R.Simsas.

Įprastai australiškojo futbolo arba kriketo rungtynėms naudojamą „Marvel“ stadioną perdarius į krepšinio areną, aplink aikštę likusią vietą australai apstatė baltomis plastikinėmis kėdėmis. Visos jos buvo tame pačiame lygyje, tad šią problemą mėginta spręsti pačią krepšinio aikštelę pakeliant 91 centimetru.

Visgi toks „patobulinimas“ lėmė, kad brangiausias vietas įsigiję žiūrovai praktiškai nematė, kas vyko ant parketo.

„Hm. Kai tik kas nors prieš mane atsisės, aš nebegalėsiu matyti. Ir tai nėra pigios vietos! Na, ką padarysi... Esu įsitikinęs, kad atmosfera bus puiki, – prieš susitikimą rašė vienas iš rungtynėse apsilankiusių sirgalių. – Sėdžiu maždaug 30 metrų nuo aikštelės krašto. Turiu išsikišusią vietą, tad galiu matyti kiek geriau nei tie, kurie sėdi per vidurį. Visgi pamoka man atrodo aiški – nerenkite krepšinio rungtynių tokiame statinyje, kuris buvo pastatytas dėl futbolo. Ačiū.“

Australijos ir JAV rungtynes gyvai nusprendė pažiūrėti ir žymus australų aktorius Russellas Crowe, taip pat sėdėjęs ant vienos iš plastikinių kėdžių.

1,5 tūkst. JAV dolerių už bilietą paklojusi „Gladiatoriaus“ žvaigždė po mačo taip pat gailėjosi, jog neliko namie prie televizoriaus ekrano.

„Už šį vaizdą sumokėjau 1 500 dolerių. Jeigu nebuvote tarp tų daugiau nei 50 tūkst. žmonių ir nusprendėte rungtynes stebėti per televiziją, priėmėte teisingą sprendimą“, – rašė R.Crowe.

Pranešama, kad iš viso pinigai bus grąžinti apie 20 tūkst. sirgalių, apsilankiusių vienose iš dviejų rugpjūčio viduryje vykusių rungtynių. Jas gyvai iš viso stebėjo beveik 106 tūkst. krepšinio mėgėjų.

Dvejas rungtynes sužaidusios Australijos ir JAV rinktinės pasidalijo po pergalę – pirmajame mače amerikiečiai triumfavo 102:86, o antrajame Patty Millso vedami australai atsirevanšavo varžovams 98:94.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius