TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 12 05

Broliškai J.Valančiūną sveikinęs ir į finalo ketvertą praleidęs D.Sabonis: „Užknisa“

Domantas Sabonis surinko trigubą dublį, bet „Sacramento Kings“ lyderio pastangų neužteko. Į pirmą kartą rengiamo NBA vidurio sezono turnyro finalinį ketvertą Las Vegase žengė kitas lietuvis Jonas Valančiūnas su „New Orleans Pelicans“.
Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas
Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sunku. Užknisa. Asmeniškai norėčiau būti ten, Las Vegase. Tai bus turbūt didžiausia scena iki atkrintamųjų. Ten turėtų būti smagu“, – susikrimtęs po nesėkmės 117:127 rūbinėje kalbėjo D.Sabonis, prieš tai broliškai apkabinęs ir pasveikinęs tautietį J.Valančiūną.

„Manau, kad sužaidėme gerą turnyrą. Šiandien taip pat atrodėme neblogai. Gerai pradėjome susitikimą, bet turėjome blogą antrąjį kėlinį (pralaimėjo 25:34, – past.). Stengėmės pasivyti, bet jie išlaikė tą pranašumą ir mes nebepasivijome“, – tęsė „Kings“ aukštaūgis.

VIDEO: Domantas Sabonis on the disappointment of his Kings being eliminated from In-Season Tournament

Grumtynėse po krepšiais su tautiečiu J.Valančiūnu D.Sabonis pelnė 26 taškus (8/11 dvit., 0/1 trit., 10/10 baud.), sugriebė 12 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų per 36 minutes.

VIDEO: Domanto Sabonio žaidimo epizodai

Pergalę šventęs JV atsakė 18 taškų (7/11 dvit., 4/4 baud.), 11 atkovotų kamuolių ir 6 išnaudotų pražangų limitu per 29 minutes.

VIDEO: Jono Valančiūno žaidimo epizodai:

Kokios svarbos tai buvo rungtynės parodo ir antrajame kėlinyje kilęs konfliktas. D.Sabonio komandos draugas Trey Lylesas, po kietos kovos su J.Valančiūnu, bandė atsilyginti trenkdamas lietuviui iš už nugaros.

Smūgis nepavyko, bet kontaktą pajutęs JV sustojo aikštės viduryje ir atstatė krūtinę varžovui. Nuo rimtesnio konflikto situaciją išgelbėjo staiga prišokę teisėjai ir komandų draugai.

VIDEO: Trey Lyles throws a punch at Jonas Valanciunas head and things get heated

NBA vidurio sezono turnyre komandos turi ir papildomą finansinę motyvaciją. „Pelicans“ už patekimą į finalo ketvertą, kuris vyks Las Vegase, jau užsidirbo 100 tūkst. JAV dolerių.

„Kings“ su D.Saboniu teks pasitenkinti dvigubai mažesne suma.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas

„Tai daugiau nei tiesiog pralaimėjimas turnyrinėje lentelėje. Norėjome vykti į Las Vegasą, į kurį bus nukreiptos visų akys, susitikti (pusfinalyje) su „Phoenix Suns“ ar „Los Angeles Lakers“. Dėl to ir žaidžiame krepšinį, norime dalyvauti tokiose, didelėse, rungtynėse. Užknisa tai praleisti“, – atviravo D.Sabonis.

Įdomu, kad šiame sezone „Kings“ prieš „Pelicans“ pralaimėjo visus tris tarpusavio susitikimus.

„Jie mums neparankūs. Bet didžiuojuosi tuo, kaip mes kovojome, nepasidavėme, sumažinome atsilikimą. Manau, pataisėme kelis dalykus, kurie mums nesisekė pirmose dvejose rungtynėse su jais, – teigė D.Sabonis. – Šįkart tikrai geriau stabdėme Zioną (Williamsoną), bet C.J. (McCollumas) įmetė sunkių metimų. Jis – puikus žaidėjas puolime. (Brandonas) Ingramas vėl buvo nuostabus prieš mus, kaip ir visada. Ir jų antras penketas gerai dalinosi kamuoliu, pataikė sunkius metimus. Jie galbūt net buvo fiziškesni už mus, rinko kamuolius puolime.“

Viename iš epizodų D.Sabonis sulaukė ir asmeninės kritikos iš buvusio NBA trenerio, dabar komentatoriumi dirbančio Stano Van Gundy, kuomet per lengvai gynyboje leido pelnyti taškus J.Valančiūnui.

„D.Sabonis iš pradžių net nežiūri. Vėliau jis bent jau bando šiek tiek gintis, spėju. Lyg ir, bet nedaug“, – TNT eteryje rėžė S.Van Gundy.

Atrodo, kad minėtame epizode D.Sabonis iš pradžių iš tiesų buvo praradęs koncentraciją – jo dėmesys buvo kažkur kitur.

Ilgai krimstis dėl šios nesėkmės, pasak D.Sabonio, laiko nebus.

„Turime tiesiog nusiprausti ir pamiršti. Norėjome keliauti toliau, nepavyko, turime sugrįžti į reguliariojo sezono kovas. Esame geroje situacijoje, ketvirti ar penkti savo konferencijoje (penkti, – past.). Jei būtume laimėję šiandien, būtume treti“, – sakė D.Sabonis.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas

„Nemanau, kad mūsų žaidimo stilius pasikeitė, – į žurnalisto pastabą, kad „Kings“ puolimas šiame sezone suprastėjo, o gynyba – pagerėjo, atsakė D.Sabonis. – Sunku antrus metus iš eilės būti geriausia puolimo komanda NBA ir gerinti rekordus. Galėjome lažintis prieš sezoną, kad šiemet taip gerai nebus. Praėjusiame visi pataikėme beprotiškai, visi gerino taškų rekordus, pataikymo procentus. Varžovai mums ruošiasi, analizuoja mūsų žaidimą. Žinojome, kad taip nutiks. Dabar turime dirbti ieškodami kitų variantų, planų B, C ir D, nes varžovai būna pasiruošę.“

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius