Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 02 16

D.Sabonio linksmybės Čikagoje – nugalėjo čempioną ir vos nelaimėjo NBA konkurso

„Domantas Sabonis!“ – per „Įgūdžių iššūkio“ turnyro dalyvių pristatymą lietuvio pavardę šmaikščiai šūktelėjo žurnalistas iš Kamerūno. Į NBA „All-Star“ savaitgalio konkursų vakarą susirinkę sirgaliai Čikagoje išmoko tarti lietuvio pavardę. 2019-ųjų „Įgūdžių iššūkio“ nugalėtoją pranokęs Domantas Sabonis pasiekė finalą ir jame tik po atkaklios kovos nusileido „Miami Heat“ centrui Bamui Adebayo.

Burtai lėmė, kad pirmąjį turnyro etapą Domantas Sabonis pradėjo su 2019-ųjų „Įgūdžių iššūkio“ nugalėtoju Jaysonu Tatumu iš „Boston Celtics“.

„Čia tai klasikinė priešprieša: „Pacers“ su „Celtics“! – nekantravo renginio vedėjas Isaiah Thomasas. – Tatumas? Nežinau, Saboni. Žaidi prieš tėtuką!“

Tačiau Domas buvo užtikrintas.

Įveikęs kliūčių ruožą 23-ejų „Indiana Pacers“ aukštaūgis tiksliai pasiuntė perdavimą į krepšį su tinklu, kai Jaysonas Tatumas klydo ir tą padarė tik antruoju bandymu.

Į priekį nulėkęs D.Sabonis įdėjo į krepšį ir jau ketino pirmas lėkti atgal iki tritaškio linijos, tačiau aukštaūgis pametė kamuolį ir amerikietis jau beveik pralenkė lietuvį.

Teisėjas greitai jį grąžino D.Saboniui į rankas ir „Pacers“ centras lėkė tritaškio linijos link. D.Sabonis paleido metimą nuo lentos, bet kamuolys šoko lauk iš krepšio. Prametė ir J.Tatumas, o antrą kartą centras nebeklydo – jis laimingas spaudė ranką ką tik įveikęs 2019-ųjų nugalėtoją.

„Kai gavau Tatumą, galvojau... Aišku, man su čempionu, o kitas etapas vėl bus su gynėju. Bet viskas gerai išėjo!“ – šypsojosi D.Sabonis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Pusfinalyje D.Sabonis susitiko su „Milwaukee Bucks“ snaiperiu Kh.Middletonu. Varžovas pametė kamuolį lėkdamas po tikslaus perdavimo į tinklą ir į priekį išsiveržęs D.Sabonis galėjo išplėšti pergalę. Pirmieji žaidėjų tritaškiai skriejo pro šalį. Antruoju bandymu kamuoliai net buvo susitrenkę ore. Tačiau D.Sabonis pirmas paleido trečią tritaškį ir nugalėjo dar vieną priešininką.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Įdomu, kad jau turnyro pradžioje krito favoritai – 2018-ųjų konkurso nugalėtojas Spenceris Dinwiddie pralaimėjo vieninteliam kitam centrui be D.Sabonio Bamui Adebayo. Tuo tarpu Patrickas Beverley nespėjo paskui Pascalį Siakamą. Khrisas Middletonas taip pat pašalino dar vieną įžaidėją Shai Gilgeous-Alexanderį. Visi atakų organizatoriai klydo bandydami įmesti kamuolį į krepšį su tinklu – atlikti puikų perdavimą.

Niekas nesitikėjo, kad įgūdžių konkurso finale susitiks du centrai – Sabas ir Bamas Adebayo.

„Man smagu, kad turiu šansą ir galiu juo naudotis“, – prieš finalą sakė D.Sabonis.

D.Sabonis įveikė pirmąsias kliūtis neklysdamas, bet B.Adebayo buvo greitesnis. Tiesa, lietuvis dar galėjo laimėti tritaškiu, bet pirmieji du jo metimai skriejo pro šalį, o „Heat“ aukštaūgis pirmasis pasiekė tikslą.

„Geri įspūdžiai. Buvo labai faina. Gaila, kad nelaimėjau, bet geras jausmas – labai patiko, – savo pasirodymą 15min įvertino D.Sabonis. – Nepritrūko jėgų. Tik reikėjo trajaką įmesti. Tiesiog jis metė pirmas, aš antras ir... . Neišėjo.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bamas Adebayo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bamas Adebayo

Pats konkurso nugalėtojas savo apdovanojimą norėjo skirti mamai.

„Ko gero, ji dabar verkia, nes tai svarbus reikalas. Tai nepraeina lyg niekur nieko. Suprantu, kad tai Visų žvaigždžių savaitgalis ir mes čia susirinkome pasilinksminti. Tačiau galų gale tai yra turnyras. O aš atėjau ir jį laimėjau, – sakė B.Adebayo. – Jau nuo pat pradžių Dinwiddie pasakiau, kad būsiu čempionas. Jis priėmė tai kaip pokštą, bet dabar aš čempionas su blizgančiu medaliu.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bamas Adebayo
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bamas Adebayo

Prieš „Įgūdžių iššūkio“ turnyrą Dwyane'as Wade'as ir Candace Parker pakvietė visus „United Center“ arenoje susirinkusius žiūrovus pakilti iš vietų ir pagerbti 2020-ųjų pradžioje mirusius Davidą Sterną, Kobe Bryantą ir Gianną Bryant.

Jie ragino 24,2 sekundės ploti ir kelti kuo didesnį triukšmą.

„Kobe! Kobe!“ – skandavo triukšmingi aistruoliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius